גל הפיטורים בארה"ב נמשך: 2,000 עובדים איבדו את עבודתם
בהודעה דחופה שנשלחה ביום ראשון אחר הצהריים לעובדי סוכנות הסיוע האמריקאית (USAID), הודיעו בכירים שמונו על ידי ממשל טראמפ על פיטוריהם של 2,000 עובדים, לצד הוצאתם של אלפי דיפלומטים ועובדים ישירים לחופשה בתשלום.
המדובר בסוכנות הסיוע USAID שנשיא ארה"ב ניסה לסגור מיד עם תחילת כהונתו ונתקל בצו זמני של בית משפט נגד הפיטורים. ביום שישי האחרון ביטל שופט פדרלי את הצו.
הפיטורים ההמוניים, שבוצעו באמצעות מנגנון המכונה "הפחתת כוח אדם" (Reduction in Force), הם חלק ממגמה רחבה של ממשל טראמפ לצמצם באופן משמעותי את הסיוע החוץ-אמריקני, זאת באמצעות הקפאת תקציבים נרחבת. ההחלטה מגיעה כאמור לאחר שבית משפט פדרלי בוושינגטון, בראשות השופט קרל ג'יי. ניקולס, אישר ביום שישי לממשל להמשיך בתהליך הפיטורים, להוציא עובדים לחופשה בתשלום, ולסגור פעילות סניפים בינלאומיים – צעד שיחייב עובדים המוצבים בחו"ל לשוב לארה"ב, כאשר רבים מהם מעריכים כי יפוטרו עם חזרתם.
"אנו מצטערים להודיע לך שאתה מושפע מפעולת הפחתת כוח אדם", נכתב באימייל שנשלח אתמול לעובדים.
לפי הדיווח, רק עובדים המוגדרים כחיוניים לתוכניות קריטיות או משתייכים להנהגת הסוכנות ימשיכו בעבודתם. בנוסף, עובדים התומכים בתוכניות בעלות חשיבות מיוחדת יוחרגו מההחלטה.
מי שמוביל את המהלך הוא פיט מארוקו, פוליטיקאי המקורב לממשל, אשר מונה לאחרונה לפקח על פירוקה של USAID.
בתחילת החודש הודיע מזכיר המדינה, מרקו רוביו, כי הוא יכהן כמנהל בפועל של הסוכנות ומינה את מארוקו לסגנו. למרות שרוביו הצהיר כי סיוע הומניטרי יימשך, בפועל כמעט ולא נותרו תוכניות פעילות, שכן מערכת התשלומים של הסוכנות אינה מתפקדת, וכתוצאה מכך ארגוני סיוע אינם מקבלים מימון.
רק בשבוע שעבר פיטרו ראשי הסוכנות כ-400 עובדים נוספים, רובם קבלנים שסיפקו סיוע הומניטרי דחוף. צעד זה חיזק את התחושה בקרב עובדי הסוכנות כי רוביו אינו מחויב להמשך קיומן של תוכניות סיוע.
Post Comment