Loading Now

רבי דוד בידרמן זצ"ל הרבי הראשון מלעלוב | שורות קצרות לרגל יום ההילולא

רבי דוד בידרמן זצ"ל הרבי הראשון מלעלוב |
שורות קצרות לרגל יום
ההילולא

רבי דוד בידרמן מלעלוב, המכונה גם "רבי דוד לֵעלוֹבֶר", נולד בשנת ה'תק"ו (1745-1746) ונפטר בז' בשבט ה'תקע"ד, 28 בינואר 1814. הוא היה האדמו"ר הראשון ומייסד חסידות לעלוב. רבי דוד, שגדל במשפחה שהתנגדה לחסידות, נמשך אליה בצעירותו, והפך לדמות עממית שנודעה בהתבודדותו ובדגש שנתן על ערך אהבת ישראל.
הוא נהג לפתוח את חנות המלח הקטנה שלו רק לשעה קלה ביום כדי לא לפגוע בפרנסת מתחריו. כמו כן, הוא נודע בחמלתו על בעלי חיים ובמיוחד על סוסים צמאים בירידים. רבי דוד היה תלמידם של רבי אלימלך מליז'נסק, רבי יעקב יצחק הורוביץ מלובלין והמגיד מקוז'ניץ.
אחד הסיפורים המפורסמים על רבי דוד מתאר את מסעו לליז'ענסק. לאחר שש שנים של סיגופים ותעניות רצופות משבת לשבת, הוא חש שלא הגיע לשלמות. הוא נסע לרבי אלימלך מליז'נסק, וכשנשאל מי הגרוע והשפל בעירך, השיב: "רופא פלוני, פורק עול ומחלל שבת בפרהסיה". רבי אלימלך הסב ממנו את פניו ולא נתן לו שלום. רבי דוד הבין כי חטאו בכך שהתמקד בחטאים של אחרים ולא בעצמו, וחזר לרבי אלימלך ואמר: "אני הוא" כשנשאל שוב, ורק אז קיבל שלום.
פעם אחת, יהודי עני ביקש מרבי דוד להיות המוהל לבנו. רבי דוד שלח מוהל אחר, והבטיח לו שלא יקרה לו דבר רע ויצא שמח. כאשר הגיע המוהל לבית העני, הוא ראה עוני גדול. המוהל יצא לחפש סנדק, ומצא קבצן. לאחר הפצרות רבות, הסכים הקבצן לשמש כסנדק. בזמן סעודת המצווה, כאשר המוהל אמר "הרחמן הוא ישלח לנו את אליהו הנביא", נעלם הקבצן, והמוהל הבין שראה את אליהו הנביא. רבי דוד חיכה למוהל וחגג איתו על שזכה לראות את אליהו הנביא.
רבי דוד לא חיבר ספר, אך דברי תורתו מובאים בספרי חסידות שונים. הסיפורים והאגדות עליו כונסו בספר "מגדל דוד" ובספרים נוספים כמו "ליקוטי דברי דוד", "קודש הילולים" ו"פרי קודש הילולים". תולדות חייו מובאות בספר "תפארת בית דוד".
אחרי נפילת מסך הברזל בפולין, קברו של רבי דוד אותר ושופץ. העלייה לרגל לקברו חודשה, ובשנים האחרונות אף יוצאות טיסות צ'ארטר מישראל לקראת יום היארצייט. רבי דוד בידרמן השאיר אחריו מורשת של אהבת ישראל, ענווה ודבקות במידות טובות.

Read More

Post Comment