Loading Now

לקראת פסגה פוטין-טראמפ? אלו המדינות שעשויות לתווך 

לקראת פסגה פוטין-טראמפ? אלו המדינות שעשויות לתווך 

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין מתכננים פגישה משותפת במדינה נייטרלית, כך עולה מדיווח היום (שני) של סוכנות הידיעות 'רויטרס'.
לפי מקורות רוסיים, סעודיה ואיחוד האמירויות הערביות נחשבות לאתרים אפשריים לפסגה בין נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין. הדיונים בנושא מתקיימים על רקע רצונו של טראמפ להגיע להסדר מהיר לסיום המלחמה באוקראינה.
לפי הדיווחים, מוסקבה תומכת ברעיון קיום הפגישה במדינות אלה בשל עמדתן הנייטרלית יחסית בסכסוך האוקראיני. בניגוד למדינות מערביות כמו בריטניה, צרפת או גרמניה, שממשלותיהן תומכות בקייב, סעודיה ואיחוד האמירויות שמרו על ערוצי תקשורת פתוחים הן עם רוסיה והן עם אוקראינה.
פקיד רוסי שהתראיין בעילום שם ציין כי "סעודיה ואיחוד האמירויות הוכיחו שהן מסוגלות לשמש מתווכות במצבים מורכבים. יש להן קשרים טובים עם וושינגטון ומוסקבה כאחד, וזה הופך אותן למועמדות טבעיות לארח מפגש כזה".
עם זאת, גורמים דיפלומטיים במערב מטילים ספק באפשרות של קיום פסגה שכזו בטווח הקרוב, במיוחד לנוכח המתיחות הטרייה בין רוסיה לארה"ב תחת ממשל ביידן. בנוסף, פוטין עצמו הוציא בעבר צו המעכב את חזרתו של כל הסכם ביטחוני עם וושינגטון, מה שמעורר שאלות בנוגע לרצינות כוונותיו להגיע להסדר.
נכון לעכשיו, לא דווח על מגעים רשמיים בין וושינגטון ומוסקבה לגבי מיקום ותאריך אפשרי לפסגה, אך האפשרות נבחנת ברמות גבוהות.
יצוין כי יורש העצר הסעודי ומנהיג המדינה בפועל מוחמד בן סלמאן היה המנהיג הראשון אליו התקשר הנשיא טראמפ לאחר שנכנס לבית הלבן, דבר המשקף את הערכתו של טראמפ לנסיך הסעודי.
סלמאן מוערך גם בעיני פוטין והמשיך להחזיק ביחסים קרובים עם רוסיה למרות המלחמה באוקראינה, מה שמציג את האיש כמתווך פוטנציאלי למשא ומתן עתידי על המלחמה באוקראינה.
גם העובדה ששתי המדינות הללו, סעודיה והאמירויות אינן חברות בבית הבין הפלילי בהאג, מהווה יתרון משמעותי בשעה שכנגד הנשיא פוטין תלוי ועומד צו מעצר בהאג.
לבינתיים לא ברור איך צפוי הנשיא זלנסקי לקבל את היוזמה האמריקנית, אולם בסוף השבוע אמר נשיא אוקראינה שהוא מתנגד לשיחות על המלחמה באוקראינה בה המדינה המותקפת בעצמה לא תשתתף.

Read More

Post Comment