כשהסוהרים חגגו ‘חנוכת הבית’ לבית הכנסת בין כותלי הכלא | תיעוד
בכלא ׳השרון׳ הושלמה לאחרונה הקמתו של בית הכנסת ‘עם הנצח’, אשר נבנה במטרה לשפר את רווחת סגל לוחמי הכליאה וליצור עבורם מרחב מכובד ומכבד לתפילה. השיפוץ, שארך כשלושה חודשים, התאפשר הודות לתרומת רבנות שב”ס ונעשה מתוך רצון להעניק לבית הכנסת אופי מכבד וראוי.
במהלך הטקס המרגש, במעמד נציב בתי הסוהר, רב-גונדר קובי יעקובי ומפקד מחוז מרכז, גונדר שלומי שגיא, הוכנס ספר תורה חדש, יוזמת מפקד בית הסוהר, גונדר-משנה שרון כהן, אשר מונה לאחרונה למפקד בית הסוהר וביקש לסמל התחלה חדשה, משב רוח רענן וברכה למקום.
בית הכנסת נקרא ‘עם הנצח’, כמחווה לרוח ההתמודדות וההתחדשות של מדינת ישראל, במיוחד לאחר האירועים הקשים של מלחמת חרבות הברזל. הפרוכת שנושאת הקדשה לחללי המלחמה (עמית צור ז״ל, הבן של אייל צור מנהל הנגריה בכלא השרון, ומשה שובה ז״ל, אח של רס״ב מעיין דביקו, מש״ק ניהול אסירים בכלא השרון). בנוסף, סגל שב״ס הוזמן להנציח את הקרובים להם בעץ החיים שבתוך המבנה, כתזכורת חיה להמשכיות ולחיבור בין הדורות.
כמו כן, הסגל כולו נרתם להקמת המקום – תרם סידורים, ספרי תהילים וחפצי קודש נוספים, כאשר המשפחות הוזמנו לקחת חלק בטקס הכנסת ספר התורה, מתוך כבוד ואחדות.
המבנה כולל סמלים מרגשים כמו תמונת הכותל המערבי, שיר למעלות, וברכת הכהנים – כולם מחברים את המתפללים לקדושה ולזהות הלאומית.
סמל עמית צור ז”ל, בן 19 מאליכין, שירת בגדוד 51 של גולני והיה אדם חברתי ואכפתי שתמיד עזר לאחרים. משפחתו של עמית מספרת שהוא התעקש לשרת בגולני, והבשורה הקשה על מותו הגיעה בשעת לילה מאוחרת לאחר שלא ענה לשיחות מבני משפחתו במשך שעות ארוכות. משלא ענה להם, פנו למפקדו שגם הוא ניתק את השיחות ובני המשפחה החליטו ליסוע לבתי חולים בדרום, ובבית החולים ברזילי נמסר להם כי הוא נרצח. עמית הגן על חבריו במוצב בו שירת ונפגע במהלך חילופי אש עם מחבלים.
משה שובה ז”ל, בן 33 מכפר יונה, נרצח ביום שמחת תורה לאחר שברח מירי המחבלים והסתתר במיגונית.
גונדר-משנה שרון כהן, מפקד כלא השרון נשא דברים נרגשים במעמד, ובתוך דבריו ביקש לציין: “בית הכנסת ‘עם הנצח’ הוקם בביס”ר השרון לאחר תקופה קשה שעברנו כעם וכאומה במלחמת חרבות ברזל. בית הכנסת מסמל את התקומה, ההמשכיות והחיבור לערכי המדינה ואת הכוח לצמוח מתוך משבר, להתאחד ולבנות עתיד של תקווה ואחדות. עם הנצח הוא עדות משמעותית לחיבור העמוק בין שירות בתי הסוהר למדינה ומבטא ערכים של ערבות הדדית ומדגיש את תפקידנו בשימור זיכרון העבר בהווה”.
Post Comment