טרוריסטים בחליפות: האנשים שמאחורי הקרן שרודפת את חיילי צה”ל בעולם | פרופיל
בראשית השבוע הודיעה קרן הינד רג’אב כי הגישה לבית הדין הפלילי בהאג בקשה למעצרו של אלוף רסאן עליאן, מתאם פעולות הממשלה בשטחים, שלפי טענתה שהה באיטליה.
>> למגזין המלא – לחצו כאן
בהודעת הקרן נכתב: “הגשנו תיקים לבית הדין הפלילי הבינלאומי ופנינו לרשויות באיטליה בדרישה למעצרו המיידי של אלוף רסאן עליאן, מתאם פעולות הממשלה בשטחים, שנמצא כעת ברומא. עליאן פיקח על המצור המוחלט על עזה, על הפעלת רעב כנשק ועל תקיפות תשתיות אזרחיות, לרבות בתי חולים. אלו מעשים שמהווים רצח עם, פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות.
“הדה-הומניזציה הפומבית של עליאן לפלסטינים כ’חיות אדם’ משקפת את כוונתו מאחורי מדיניות זו. ללא חסינות על פי החוק הבינלאומי, אנו מדגישים כי איטליה מחויבת לפעול במהירות. ה-ICC כבר הוציא צווי מעצר בגין פשעים דומים נגד בכירים ישראלים, ועליאן פיקח ישירות על מדיניות זו”.
אז מי זו הקרן הזאת ששמה לה למטרה לרדוף אחרי חיילי ובכירי צה”ל ש’נחתה’ עלינו משום מקום? על פי דו”ח מקיף ומפורט של משרד התפוצות שיצא בתחילת החודש, קרן הינד רג’ב (The Hind Rajab Foundation) הוקמה בספטמבר 2024 בבריסל (בלגיה) כארגון ללא מטרת רווח (NGO). מדובר בעמותה ה”מוקדשת לשבירת מעגל הבריחה הישראלית מעונש”, כך לשיטתם. הקרן הוקמה על שם הינד רג’ב, ילדה פלסטינית שנטען כי נהרגה בעזה בעקבות פעולה ישראלית.
קרן הינד רג’ב היא למעשה ענף משפטי של תנועת “30 במרץ”, שהוקמה על-ידי פלסטינים באירופה בתחילת מלחמת “חרבות ברזל”, שגם היא הגישה מספר תביעות כנגד חיילי צה”ל בחודשים הראשונים של המלחמה.
על פי פרסומים של הקרן, פעילות העמותה ממומנת מתרומות של הציבור, ולא ידוע על ספונסר ערבי כלשהו בעולם שמממן אותם. דיאב אבו ג’הג’ה
האיש הבכיר שהקים את הקרן הוא דיאב אבו גה’ג’ה, אבו ג’הג’ה נולד בעיירה חנין שבדרום לבנון, וסיפר שבצעירותו הצטרף לחיזבאללה במלחמה נגד ישראל והשתתף באימונים צבאיים. אבו ג’הג’ה מוכר בשם ‘Malcolm X’ ומפרסם מאמרי דעה בעיתון הלבנוני המזוהה עם חיזבאללה, אל-אח’באר. כמו כן, הואשם בשנת 2002 על ידי משטרת בלגיה במעורבות באלימות.
אבו ג’הג’ה הקים ב-2001 את “הליגה הערבית-אירופית” (Arab European League-AEL), ארגון שפועל בבלגיה והולנד ומטרתו “להניע את השילוב של המוסלמים באירופה”. את פיגועי 11 בספטמבר והפלת מגדלי התאומים באותה שנה כינה “נקמה מתוקה”. ב-2010 בית משפט בהולנד קנס את AEL בעקבות פרסום קריקטורה אנטישמית שבה נטען כי “השואה פוברקה על ידי היהודים”.
כבר ב-2002 השתתף בתביעה נגד ראש הממשלה דאז אריק שרון, שהאשימה אותו בפשעי מלחמה על מעורבותו בטבח סברה ושתילה. שנה אחר כך אסרה עליו בריטניה את הכניסה לשטחה, בגלל דעותיו הקיצוניות.
לאחר חיסול מנהיג חיזבאללה חסן נסראללה שר”י באוקטובר, הספיד אבו ג’הג’ה את נסראללה בפוסט ברשת X, תוך שציין כי נפגש עמו ב-2001.
ב-17 באוקטובר אשתקד, אחרי חיסולו של סינוואר, כתב בעמוד ה-X שלו: “אתם יכולים להרוג מנהיגים של ההתנגדות. המוות שלהם הוא עדות נגדכם. ההיסטוריה תכתוב שהם קמו ואמרו ‘לא’, והראו את הדרך שבה ילכו מיליונים. הכוח שלכם יתפוגג, כך גם השליטה שלכם תיגמר וגם אתם”. בשבוע שעבר, בפוסט ארוך ברשת, כתב אבו ג’הג’ה: “כשהחלטתי לקדם צדק נגד פושעי המלחמה הישראלים, הבנתי את ההשלכות. בימים האחרונים, בעקבות איומים ישראלים, הרהרתי מחדש בכך – ולא שיניתי את החלטתי. אין חזרה לאחור, אחרי עדות לרצח עם. הצדק הוא הדרך היחידה קדימה – לא נקמה, לא אלימות, אלא צדק דרך בתי המשפט”. כרים חסון
המייסד השני של הקרן הוא כרים חסון, שכמו אבו ג’הג’ה גם הוא נולד בלבנון ומתגורר כיום בבלגיה. חסון פעיל בקרב הקהילה המוסלמית המקומית, ומכהן כיו”ר הליגה הערבית-אירופית מאז 2005. בשנים בהם עמד בראשות הליגה, הורשע הארגון בבית משפט בהולנד בהפצת תוכן מכחיש שואה ובהפגנה שיזמה הליגה באנווטרפן הושמעו קריאות לרצח יהודים.
ב-2004, עורר חסון פרובוקציה, כאשר הגיע עם מיצג של ארון קבורה עטוף בדגלים אסלאמיים לאתר ההנצחה במחנה המעבר מכלן, ששימש את גרמניה הנאצית כדי לכלוא בו את יהודי בלגיה. מחנה ממנו נשלחו עשרות אלפי יהודים למחנות ההשמדה.
בריאיון משנת 2009 הצהיר כי הסיכוי שארגונו יכיר במדינת ישראל “שווה לסיכוי שאוסמה בן לאדן יהפוך לנשיא ארה”ב”. לדבריו, “לעולם לא נכיר במדינה קולוניאלית גזענית”.
חסון צולם כשהוא חובש כובע של חיזבאללה, עם ראיות לתמיכתו בארגון הטרור הלבנוני, כולל שבחים לסמיר קונטאר, שרצח את משפחת הרן בנהריה ב-1979.
ב-8 באוקטובר, יממה לאחר המתקפה הקטלנית של חמאס, צייץ בחשבון ה-X שלו: “הפלסטינים לא פלשו לישראל, הם פשוט חוזרים הביתה ותובעים את רכושם. ניואנס קטן אבל חשוב, הייתי אומר”.
במקרה אחר, כשנשאל חסון אם יגנה את חמאס אחרי על הטבח, כתב: “אני מגנה את חמאס על כך שלא לקחו 500 או 1000 בני ערובה, במקום רק 200”. בנוסף פורסמו תיעודים שלו חובש בגאווה כובע של חיזבאללה.
באוקטובר האחרון נבחר חסון למועצת העיר וילברוק במחוז אנטוורפן בלגיה. מנהיגי המפלגות בעיר הקימו קואליציה לאחר כמה חודשי משא ומתן, וחסון נשאר מחוצה לה – בעקבות דרישת הקהילה היהודית בבלגיה. פעילות הקרן
העמותה פועלת לאיסוף עדויות מפלילות נגד חיילי צה”ל כשבמרבית הפעמים מקורם בחיילים עצמם, שהעלו תיעודים שלהם לרשתות החברתיות. עם ה”ראיות” הללו, העמותה ניגשת לרשויות במדינות מהן הגיעו אותם חיילים, בדגש על אלו המחזיקים באזרחות כפולה, או למדינות בהן שוהים לצרכים כאלו ואחרים, כמו המקרה של החייל בברזיל.
הקרן שוכרת עורכי דין מקומיים במדינה בה הם רצים להגיש תלונה, כאשר ברוב המקרים התלונה לא מתקדמת להוצאת צו מעצר, בשונה מהמקרה של החייל בברזיל שהתפתח להוצאת צו מעצר במדינה כנגדו. באוקטובר 2024, הגישה קרן הינד רג’אב קובלנה בבית הדין הפלילי הבין לאומי בהאג (ICC), נגד יותר מ-1,000 חיילי צה”ל. לטענת הארגון, נאספו 8,000 חלקי ראיות המתעדים מעורבות בהטלת מצור, הרס תשתיות, תפיסת בתי מגורים, שוד וירי כלפי אזרחים.
בנובמבר האחרון התלוננה כנגד אוהדי מכבי תל אביב, שטסו לצפות בקבוצתם משחקת באמסטרדם. בחודש דצמבר, הוגשה בבלגיה תלונה נגד נספח צה”ל החדש על פשעי מלחמה. העיתון הבלגי דה מורגן, פרסם כי ה-HRF הגיש תלונה נגד אלוף משנה משה טטרו בגין ביצוע פשעי מלחמה לכאורה בעזה.
לטענת הארגון “תחת הנהגתו של טטרו כראש מינהל התיאום והקישור לרצועת עזה, נאכפה מדיניות להרעיב באופן שיטתי את אוכלוסיית עזה”. לדברי הארגון, “העדויות שהוגשו לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג ICC כוללות גם תיעוד של התקשורת הישירה שלו עם מנהלי בתי החולים לפני ביצוע מתקפות שהובילו לנפגעים רבים”.
עד כה הגישה הקרן תלונות בפינלנד, דנמרק ונורבגיה, תאילנד, שבדיה, ברזיל, בצ’ילה, איטליה, סרי לנקה, ארגנטינה ובלגיה. הפעילות הישראלית
בניסיון להתמודד עם התופעה, ישראל נסמכת על רשת של מומחי משפט מקומיים ברחבי העולם, כדי להעריך את הסכנה שחיילי צה”ל ואישים אחרים בעלי תפקיד רשמי יעמדו לדין בחו”ל. צה”ל ומשרד החוץ אף מפעילים מחלקה מיוחדת כדי להתמודד עם מקרים כאלה. אולם נראה שהמאבק רק בראשיתו.
בנוסף, בצה”ל הוחלט על הסתרת רוב ככל הלוחמים. לפי הפקודה החדשה בצה”ל, זהות כל משרתי צה”ל בסדיר ובמילואים מדרגת תת אלוף ומטה תוסתר בפרסומים היוצאים החוצה מהלחימה.
>> למגזין המלא – לחצו כאן
ההנחייה החדשה תקפה בכל אזורי הלחימה ללא כל הבדל. “מבצעים תקשורתיים יצולמו מהגב או באמצעות טשטוש פנים, ועם אות ראשונה בלבד”, נכתב בין היתר בפקודה החדשה. גורמים בכירים בצבא, מדרגת תת אלוף ומעלה, יוכלו להיחשף בשמם ובתפקידם וללא טשטוש פניהם, בהתאם לאישורים נקודתיים.
Post Comment