Loading Now

ועדת הבריאות בוחנת: קיצור תורים עם בינה מלאכותית

ועדת הבריאות בוחנת: קיצור תורים עם בינה מלאכותית

הוועדה לבריאות של הכנסת התכנסה אתמול (14.1.2025) לדיון מיוחד בנושא קידום ופיתוח בינה מלאכותית (AI) במערכת הבריאות. הדיון התקיים על רקע ההתפתחות המואצת בתחום ה-AI והפוטנציאל העצום הטמון בו לשיפור הרפואה הציבורית.
במהלך הדיון הוצגו חידושים טכנולוגיים מבוססי בינה מלאכותית הנמצאים כבר בשימוש בבתי החולים, ובהם כלים לשיפור אבחון בצילומי רנטגן, סיוע ברפואת הלב ופענוח מעבדתי, ואף זיהוי אוכלוסיות בסיכון והתאמת טיפול מותאם אישית בשפה העברית.
ח”כ רון כץ, ממלא מקום יו”ר ועדת הבריאות, הדגיש את הצורך בחדשנות רפואית במערכת הבריאות וההירתמות של חברות ההייטק בתחום. הוא קרא להקים תוכנית לאומית לשימוש בטכנולוגיות AI, שתכלול הקמת “האב” AI בבריאות, יצירת תקינה לאחסון מידע ותמיכה בהטמעת טכנולוגיות חדשות. כץ גם ציין את הצורך במערכת רגולטורית גמישה והכשרת כוח אדם מיומן בתחום ה-AI.
לירון זוהר, סגנית ראש חטיבת הטכנולוגיות במשרד הבריאות, הציגה את האתגרים הייחודיים לישראל בתחום ה-AI: גישה לתיק הרפואי ואיכות המידע, קשיים באינטגרציה של מערכות AI למערכות קיימות, מחסור במודלים מותאמים לשפה העברית ופערים טכנולוגיים.
פרופ’ רן בליצר, ראש מערך החדשנות בכללית, הדגיש את נחיצות ההתקדמות בתחום ה-AI, וטען כי בלעדיה מערכת הבריאות הציבורית תקרוס. לדבריו, לישראל יתרון עולמי אדיר בתחום, והדגים זאת באמצעות כלי שכבר נמצא בשימוש רופאי כללית, המסייע בזיהוי מוקדם של מטופלים הזקוקים לטיפול.
ד”ר רונן ברקת, מארגון רופאי המשפחה, הזהיר מפני הסיכונים הטמונים בטכנולוגיות AI וקרא לבחון כל פיתוח באופן אחראי. הוא הדגיש את חשיבות שיתוף הקלינאים בתהליך הפיתוח וההטמעה של הטכנולוגיות, וטען כי יש לוודא שהן אכן מועילות למטופלים ומורידות את העומס על הצוות הרפואי.

Read More

Post Comment