Loading Now

שובה של הקורונה? הנגיף החדש – ישן שנפוץ בסין והדרכים להימנע מתחלואה בו 

שובה של הקורונה? הנגיף החדש – ישן שנפוץ בסין והדרכים להימנע מתחלואה בו 

בימים האחרונים התרבו הדיווחים על תחלואה נשימתית חריגה בסין, מה שעורר גל של חששות ברחבי העולם. על פי דיווחים, בתי החולים בסין מתמודדים עם עומסים חריגים, ומספר מקרי המוות עלה.
ברשתות החברתיות נפוצו תיעודים של מחלקות בית חולים עמוסות ברופאים מכוסים בציוד מגן, מסכות ואספקת חמצן לצד ילדים מחוברים למכונות הנשמה או כאלה ללא מכונה, המתקשים לנשום, מה שיצר גל של שמועות על התפרצות וירוס חדש, אך הרשויות בסין והעולם מבהירות: מדובר בתחלואה עונתית המשלבת נגיפים מוכרים, ולא במחולל מחלה חדש או מסוכן במיוחד. אחד הנגיפים שמחוללים את תחלואת החורף החריגה בסין הוא HMPV, הפחות מוכר לציבור הרחב, והוא גם זה שממקד את עיקר תשומת הלב העולמית.
וירוס המטא-פנאומוניה האנושי (HMPV) הוא אחד הנגיפים המרכיבים את התחלואה הנשימתית הנוכחית בסין, והוא זוהה כבר ב-2001 במעבדה בהולנד, ומאז זוהה במקומות שונים ברוב העולם. מבחינה זו, ההנחה המקובלת בקרב ארגוני המחקר והבריאות היא שמדובר בנגיף שמסתובב בחוץ לפחות 61 שנים. ה-HMPV גורם למחלות שונות בדרכי הנשימה, ומסוכן בעיקר לתינוקות וילדים קטנים, למדוכאי חיסון ולציבור המבוגר, בדומה לווירוס ה-RSV.
ככל הידוע, נגיף ה-HMPV מתפשט בדרכים דומות לנגיפים אחרים, כמו שפעת וקורונה: טיפות הנפלטות בזמן שיעול או עיטוש, מגע ישיר עם אדם נגוע וחשיפה למשטחים מזוהמים.
כיום, אין חיסון נגד HMPV ואין טיפול אנטי-ויראלי ייעודי. הטיפול מתמקד בניהול התסמינים: מנוחה, שתייה מרובה ושימוש בתרופות להורדת חום או להקלת הנשימה. הרופאים ממליצים להתחסן לשפעת, כדי להפחית את הסיכון לתחלואה כפולה, שעלולה להיות חמורה יותר. דוברת משרד החוץ הסיני, מאו נינג, התייחסה להתפרצות ואמרה: “מחלות נשימתיות מדבקות נוטות להגיע לשיא בחודשי החורף. נראה שהמחלה המדוברת חמורה פחות ומתפשטת פחות מבשנה עברה”.
מי שעוקב מקרוב אחרי האירוע הוא ארגון הבריאות העולמי. המעקב החשוב הזה יאפשר היערכות עולמית יותר טובה במקרה שיתגלה כי מדובר כעת בנגיף מסוכן יותר. כך או כך, בינתיים ארגון הבריאות העולמי נמנע מהכרזה על מצב חירום בריאותי עולמי. עם זאת, הארגון קורא למדינות להגביר את מערכות הניטור והדיווח שלהן כדי לזהות במהירות התפרצויות אפשריות.
הידיעות המדאיגות מסין מגיעות שבוע לאחר דרישת ארגון הבריאות העולמי מסין לחשוף את מקור נגיף הקורונה. ארגון הבריאות העולמי אמר כי “זו חובה מוסרית ומדעית” שסין תשתף יותר מידע ונתונים על אודות התפרצות נגיף הקורונה.
בתגובה טענה סין שוב שהיא סיפקה את “התרומה הגדולה ביותר למחקר הגלובלי על מקורות המגפה”. דוברת משרד החוץ של סין, מאו נינג, מסרה כי “בחמש השנים האחרונות סין שיתפה מידע על המגפה ועל ריצוף הגנום הנגיפי עם ארגון הבריאות העולמי והקהילה הבינלאומית מבלי לשמור דבר. שיתפנו את הניסיון שלנו במניעה, שליטה וטיפול”.

Read More

Post Comment