Loading Now

בניגוד להוראת שופטי בג”ץ: הפרקליטות ביקשה זמן נוסף לתגובה בנושא הדחת בן גביר 

Generate an image clipart of news, show only the reader of the news with the following settings:, Resolution: 480p (854x480).

הפרקליטות מבקשת ארכה של 45 ימים כדי להגיש את עמדתה למדינה בדבר העתירה שהוגשה לבג”ץ להורות על הדחה של השר איתמר בן גבי מתפקידו.
הדרישה להדחה בעקבות התערבותו של השר בעצמאות המשטרה.
בתוך כך, הבקשה לארכה מגיעה למרות שבית המשפט הורה למדינה לא לבקש ארכות נוספות.
לפי דיווח הערב (רביעי) באתר ‘וואלה’, הפרקליטות הזכירה בבקשת הארכה כי עמדת ראש הממשלה בנימין נתניהו לעתירה התקבלה אצל שולחן היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, וכי היא לומדת אותה.
ככל הנראה, למרות שלא הוזכר בפירוש, ראש הממשלה מתנגד להדחת השר בן גביר. מה שיוצר מחלוקת נוספת מול היועמ”שית שנוטה לקבל את רוח העתירה.
בנוסף הוזכר כי הפרקליטות והיועמ”שית לומדים את פסק הדין שניתן לפני כשבוע, ופסל את התיקון לפקודת המשטרה שאפשר לשר בן גביר להתערב בקביעת מדיניות בתחום החקירות במשטרה.
כזכור, בג”ץ פסל את הסעיף בחוק שמקנה לשר לביטחון לאומי סמכות להתוות מדיניות בתחום החקירות.
השופטים הזכירו כי המשטרה צריכה לפעול באופן עצמאי ובלתי תלוי; “בית המשפט העליון קבע פה אחד כי התיקון לא גרע מחובתה של המשטרה לפעול באופן עצמאי, מקצועי, ממלכתי ובלתי תלוי”.
לפי התיקון שהוצע, השר הממונה יהיה רשאי להתוות מדיניות כללית, לאחר ששמע את עמדת היועמ”ש לממשלה והתייעצות עם המפכ”ל וצוותו, וכן יוסמך להתוות מדיניות ולקבוע עקרונות כלליים בנוגע למשך זמן הטיפול בתיקים.
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, הגיב בשבוע שעבר בחריפות להחלטת בג”ץ לעקר את פקודת המשטרה, וטען כי מדובר בהחלטה שמטרתה לשלול ממנו סמכויות.
בהצהרה שמסר, אמר בן גביר: “בג”ץ שוב הופך את עצמו לריבון ודורס את רצון הבוחר. ההחלטה החמורה לעקר את פקודת המשטרה נועדה להעביר את השליטה מהשר הממונה לפרקליטות וליועמ”שית. במדינה דמוקרטית, מי שמתווה מדיניות למשטרה הוא השר הממונה עליה, אך את בג”ץ זה כמובן לא מעניין”. הקטטות והעימותים המתוקשרים בין השר לביטחון לאומי לבין היועמ”שית עו”הד גלי בהרב מיארה, הפכו כבר לענין שבשגרה.
כזכור וכפי שדווח בכיכר השבת, לפני כחודשיים פנתה היועצת המשפטית לממשלה במכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו ובה הורתה לבחון מחדש את העמדה בנוגע לכהונתו של בן גביר בממשלה.
“השילוב בין ההתערבויות הפסולות לכאורה בפעילותה של המשטרה ובין התלות של קציני המשטרה בשר לקידומם”, טענה היועמ”שית, “פוגע באפשרות להבטיח כי המשטרה תפעל מתוך נאמנות לציבור ולא לדרג הפוליטי”.
העמדה התקבלה בהמשך לעתירות שהוגשו נגד בן גביר ודרשו להדחתו. עתירות שכאלה התקבלו רבות מאז כינון הממשלה. אלא שעד עתה עתה היועמ”שית התנגדה להן, וכעת כאמור חל שינוי והיא מבקשת מנתניהו לבחון את העניין מחדש. שרי הממשלה הבהירו בשבועות האחרונים כי הדחה של בן גביר תוביל למשבר חוקתי.
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, הגיב “אני קורא לראש הממשלה לבחון מחדש את עמדתו בעניין כהונת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה.
“השילוב בין ההתערבויות הפסולות לכאורה במדיניות של הממשלה ובין התלות של שרי הממשלה ביועצת לכהונתם, פוגע באפשרות להבטיח כי הממשלה תפעל מתוך נאמנות לציבור ולא לדרג המשפטי”.
הוא חתם: “הערב היועצת החלה בניסיון הפיכה כנגד ממשלה נבחרת בישראל, ואני קורא לראש הממשלה לבחון את הדחתה”.

Read More

Post Comment