חלוקת התפקידים: השרים החדשים בממשלה הסורית והעבר האפל שמאחוריהם
בימים שחלפו מאז הטלטלה הדרמטית שחוותה סוריה השכנה, נדמה כי העניינים סביב השלטון הולכים ומתבהרים, וכי מנהיג סוריה בפועל, אחמד א-שרעא, הידוע בשמו אבו מוחמד אל-ג’ולאני, פועל על פי תוכנית סדורה כדי לייצב את המדינה הסוערת ולהצעיד אותה אל העתיד כפי שהוא חולם.
אל ג’ולאני פועל במרץ לאייש את ממשלת המעבר, ואמש (שבת), הודיע על מינויי שר הגנה ושר חוץ בממשלה, לצד מינויי מושלים במחוזות השונים במדינה. שר ההגנה: אבו חסן 600
מורחף אבו קצרה (אבו אלחסן אלחמאווי) המוכר גם בשמו אבו חסן 600, הוא דמות בכירה בארגון האסלאמיסט הייאת תחריר א-שאם (HTS) שהוביל את הקרב שהדיח את אסד מוקדם יותר החודש.
על פי הפרסומים בסוריה, אבו קצרה בן 41, והוא בעל תואר ראשון בהנדסה חקלאית מאוניברסיטת דמשק. למרות הרקע האקדמי שלו, אבו קצרה נכנס לתחום הצבאי בעקבות המלחמה הקשה שעברה סוריה בעשור האחרון.
לאורך השנים, מילא אבו קצרה תפקיד מרכזי בארגון, במיוחד במהלך המתקפה האחרונה שהביאה לכיבוש סוריה. בראשית דרכו היה אחראי על ניהול המבצעים בארגון הכולל תיאום פעולות עם פלגים חמושים שונים כדי להבטיח מאמצים מאוחדים נגד המשטר הקודם. בהמשך מונה למפקד הזרוע הצבאית של הייאת תחריר א-שאם.
מינויו של מורחף אבו קצרה לשר הביטחון בממשלה הזמנית הוכרז כאמור בשבת, בפגישה שכללה את המנהיג החדש אל ג’ולאני ונציגי הפלגים החמושים. לדברי ג’ולאני, לפתחו של אבו קצרה מונחים שורת משימות מיידיות:
בנייה מחדש של צבא סוריה: פועלים להקמת מוסד צבאי המסוגל להגן על גבולות המדינה ולהבטיח את יציבותה.מיזוג כל הפלגים החמושים: פירוק פלגים עצמאיים ומיזוגם לצבא לאומי מאורגן.התמודדות עם איומים חיצוניים: התמודדות עם התקפות ישראליות והתערבויות אזוריות המאיימות על שלמותה הטריטוריאלית של סוריה.ביטול גיוס חובה: הכנסת מנגנוני גיוס חדשים המבוססים על התנדבות במקום כפייה. שר החוץ: אסאעד חסן אל-שייבאני
אל שייבאני מחזיק ברקורד ארוך בעבודה במוסדות דיפלומטיים וארגונים בינלאומיים, שם מילא תפקידים רבים שהעצימו את ניסיונו בתחום יחסי החוץ.
על פי הפרסומים בסוריה, אסד חסן אל-שייבאני נולד בנפת חמה ב-1975, וקיבל שם את השכלתו הבסיסית לפני שעבר לדמשק כדי להשלים את לימודיו באוניברסיטה. בהמשך למד באוניברסיטת סורבון בפריז.
את דרכו כדיפלומט החל במשרד החוץ הסורי, שם עבד במספר שגרירויות סוריות בחו”ל, כולל השגרירויות בפריז ובאנקרה.
אל שייבאני הצטרף לאופוזיציה הסורית משנת 2011. הוא השתתף בהקמת מה שמכונה ממשלת האופוזיציה הסורית, והקים את המחלקה לעניינים פוליטיים. במסגרת תפקידו פעל בצד ההומניטרי ויצר קשרים עם האו”ם וסוכנויותיו, והקל על עבודה הומניטרית בצפון מערב סוריה.
התפקיד החשוב ביותר של שר החוץ החדש הוא השגת הלגיטימציה הבינלאומית לממשל החדש. הסיווג של הייאת תחריר א-שאם כארגון טרור על ידי ארצות הברית ומדינות אירופה מסבך עוד יותר את תהליך השגת התמיכה הבינלאומית. למרות התמיכה הטורקית, ההכרה הבינלאומית בממשלת המעבר עד כה נותרה מוגבלת. ראש הממשלה הזמני – מוחמד אל באשיר
המינוי הרשמי הראשון היה מוחמד אל באשיר, שיומיים לאחר נפילת משטר אסד מונה לעמוד בראשות הממשלה המתהווה בסוריה. אל באשיר הבהיר כי הוא יכהן בתפקיד עד חודש מרץ, ייתכן שלאחר מכן יתקיימו בחירות או משאל עם.
Post Comment