צה”ל חושף: ירידה בהיקף הפיגועים ביו”ש ב-2024, לצד ההיערכות ל’תרחיש 7.10′
לקראת סיום השנה האזרחית מציג היום (חמישי) פיקוד המרכז בצה״ל נתונים, לפיהם בשנת 2024 חלה ירידה ניכרת בהיקף פיגועי הטרור ביחס לשנתיים האחרונות.
על פי צה”ל, בשנת 2024 התבצעו 254 פיגועי טרור, זאת לעומת 847 בשנה שעברה (ירידה חדה של 70%). בשנה שלפניה – 2022 – בוצעו 342 פיגועי טרור. עם זאת, עדיין מדובר במספרים גבוהים בהרבה מאלה של שנת 2021 (91 פיגועים), שנת 2020 (51 פיגועים) שנת 2019 (48 פיגועים).
צה״ל מציג ירידה דרמטית גם בהיקפי פיגועי הטרור “העממי” הפלסטיני (זריקות אבנים ובקת״בים): בשנה האחרונה – 1,188 פיגועים, בשנת 2023 – 3,256 פיגועים, בשנת 2022 – 3,779 פיגועים, בשנת 2021 – 8,633 פיגועים. עם זאת, על אף הירידה המשמעותית בהיקפי הטרור הפלסטיני לסוגיו ביהודה ושומרון בשנה החולפת, בכירים בפיקוד המרכז סבורים כי בשל ההתפתחויות האחרונות ברחבי המזרח התיכון – וקטיעת זרועותיה של איראן בעזה, בלבנון ובסוריה – עיקר המאמצים האיראניים יופנו כעת לזירה אחרת: זירת יהודה ושומרון.
כאשר החשש בישראל הוא מכך שהאיראנים ימשיכו, ביתר שאת, להבריח אמצעי לחימה ״מפרי איזון״ לשטח, להכווין פיגועי טרור, להזרים כסף להתארגנויות הטרור ולנסות להבעיר את יו״ש מבפנים. תרחיש 7 באוקטובר ביהודה ושומרון
באשר למניעת “תרחיש 7 באוקטובר” ביהודה ושומרון, בפיקוד המרכז פועלים בשני מישורים לחזק את מרכיבי ההגנה ביישובים:
התאמת המענה בעורף ויצירת ההגנה ליישובים באמצעות תגבור יכולת ההגנה העצמית, כמו הצבת נגמ”שים, וחלוקת נשקים. כך הוקמו יחידות חירום מקומיות, שיקבלו מקלעים מסוג מאג לצד לא פחות משבעת אלפים כלי נשק שכבר חולקו למתיישבים ברחבי היישובים השונים בגזרה.
ובמקביל, פועלים בצה”ל ליצירת מערכת הגנה היקפית בגבולות ובעומק באמצעות עיבוי ותגבור קו התפר והמעברים ביכולת איסוף וניטור, השלמת המכשול וחיזוק מרחב עוטף ירושלים. אירועי פשיעה לאומנית
בנוסף, על פי נתוני צה”ל בשנה החולפת חלה ירידה גם במספר אירועי הפשיעה הלאומנית של יהודים:
בשנה האחרונה – 663 אירועים, בשנת 2023 – 1,045 אירועים, בשנת 2022 – 947 אירועים, בשנת 2021 – 446 אירועים.
עם זאת, על אף הירידה המספרית בצה”ל מזהים כי חומרתם של האירועים גוברת, ובשנה האחרונה התבצעו אירועי פשיעה לאומנית חמורים בהם ירי לעבר פלסטינים, השלכת בקבוקי תבערה לתוך בתים פלסטינים, הצתות בתים ועוד. סוגיית הכנסת הפועלים הפלסטיניים לישראל
מוקדם יותר היום פורסם, כי בצבא סבורים כי יש צורך לבחון את הגדלת מכסות היתרי העבודה לפועלים פלסטינים, בדגש על ענפי החקלאות והבנייה, במטרה לחיזוק הרשות. כאשר ההערכה היא כי מהלך כזה יפחית את המצוקה הכלכלית וימנע יכולת של טרור חיצוני לחדור פנימה תוך פיתוי צעירים פלסטינים בכסף לשם גיוסם לפעולות טרור.
באשר לחשש בישראל מפני חזרתם של עשרות אלפי פועלים ללב ישראל, גורמים בצה”ל אומרים כי בצבא פיתחו מנגנוני הפיקוח והבקרה לשליטה במקבלי היתרי עבודה. נכון להיום, רק עשרת אלפים היתרים ניתנו לפועלים מהשטחים, שרובם מתירים להם לעבוד בהתיישבויות ובאזורי התעשייה ביהודה ושומרון.
בנוסף, בצה”ל טוענים כי יש לבחון את הגדלת אזורי התעשייה האלה, ואף לבנות מרכזים דומים נוספים במטרה לקדם את הכלכלה הישראלית ולאפשר מקומות תעסוקה לפועלים פלסטינים מבלי שיידרשו להיכנס לשטח ישראל למטרות עבודה.
Post Comment