Loading Now

גרמניה: ממשלת שולץ נפלה בהצבעה – בחירות בזק בפברואר

גרמניה: ממשלת שולץ נפלה בהצבעה – בחירות בזק בפברואר

בית הנבחרים הגרמני, הבונדסטאג, הצביע היום (שני) בעד הצעת אי-אמון שהגיש הקנצלר אולף שולץ בעצמו, בעקבות פירוק הקואליציה שעמד בראשה.
הצעד נועד להאיץ את קיום בחירות מוקדמות שנקבעו ל-23 בפברואר, במקום ספטמבר 2025 כפי שתוכנן במקור. תוצאות ההצבעה הצביעו על קרע פוליטי עמוק: 394 מחוקקים הצביעו נגד שולץ, 207 הביעו בו אמון, ו-116 נמנעו.
קריסת הקואליציה התרחשה לאחר ששולץ פיטר את שר האוצר, כריסטיאן לינדנר ממפלגת “הדמוקרטים החופשיים” (FDP), על רקע חילוקי דעות בנוגע לתקציב ולכיוון הכלכלי של גרמניה. בעקבות כך נותר שולץ בראש ממשלת מיעוט יחד עם מפלגת הירוקים. בהתאם לחוקה הגרמנית, שמגבילה את היכולת של הפרלמנט לפזר את עצמו, נאלץ שולץ ליזום הצבעת אי-אמון כדי להוביל לפיזור הפרלמנט ולהקדמת הבחירות.
שולץ הבהיר כי ההחלטה לסיים את כהונת הקואליציה נבעה מחוסר יכולת להמשיך לתפקד בצורה אפקטיבית. “שלוש שנים ניסיתי לשמור על אחדות הקואליציה, וזה דרש עוצמה רבה. ההחלטה להביא לסיומה הייתה קשה אך נחוצה”, אמר. הוא התריע כי האופוזיציה תבלום יוזמות כלכליות חיוניות, ובמיוחד השקעות בתשתיות, העלאת שכר המינימום ורפורמות שיאפשרו לממשלה ליטול הלוואות במידת הצורך.
מנהיג האופוזיציה, פרידריך מרץ ממפלגת ה-CDU (המפלגה הנוצרית-דמוקרטית), לא חסך ביקורת משולץ. “המדיניות שלך הובילה את גרמניה למשבר הכלכלי החמור ביותר מאז מלחמת העולם השנייה,” אמר. הוא האשים את שולץ בהתעלמות מהתחרותיות של הכלכלה הגרמנית ובכך ש”הביך” את גרמניה בזירה האירופית.
המשבר הפוליטי פוקד את גרמניה על רקע אתגרים משמעותיים: כלכלה מדשדשת, תשתיות מתיישנות וצבא לא מוכן לאיומים הביטחוניים, במיוחד לנוכח המלחמה באוקראינה והמתיחות עם רוסיה. במקביל, הציבור הגרמני מביע תסכול גובר כלפי מפלגות המיינסטרים, ומפלגות פופוליסטיות מתחזקות בסקרים.
מפלגת הימין הקיצוני “אלטרנטיבה לגרמניה” (AfD), שזוכה לתמיכה גוברת, דורגה במקום השני בסקרים עם 19% מהקולות, אחרי ה-CDU (נוצרי-מרכז-ימין) שמובילה עם 32%. עם זאת, הסיכויים שה-AfD תשתלב בממשלה קלושים, שכן אף מפלגה אחרת אינה מוכנה לשתף עמה פעולה בשל דימויה הבעייתי וההאשמות נגדה באנטישמיות. יצוין כי המפלגה התנערה מהטענות כנגדה.
בינתיים, הבחירות הצפויות בפברואר יהוו מבחן קריטי לעתיד גרמניה, כשמנהיגי המפלגות מתמודדים עם האתגרים הרבים שהמשבר הנוכחי מציב בפני המדינה.
איך זה? אם תרצה שינויים נוספים או להדגיש נושא מסוים, אשמח לעזור!

Read More

Post Comment