תיעוד נוגע: הנשיא בדימוס של ‘העליון’ אהרון ברק, ב’קריעה’ על אשתו
השבוע הלכה לעולמה השופטת בדימוס אלישבע ברק, רעייתו של נשיא בית המשפט העליון בדימוס אהרן ברק. לפני זמן קצר (רביעי) התקיים מעמד הלוויתה בבית העלמין בקרית שאול בתל אביב.
לאלישבע ברק שלא נחשבה כיהודיה אדוקה וזאת בלשון המעטה, נערכה היום לוויה יהודית כדת וכדין, כאשר השיא היה בעת שעשו את המנהג היהודי העתיק.
בעלה, נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרון ברק ומי שנחשב לאבי המשפט הישראלי המודרני, שבעבר התקשה להגיד ‘שמע ישראל’ בעת שהניח תפילין, קיים את המנהג היהודי העתיק והמיוחד ‘לעשות קריעה’.
“זה היה מרגש”, מספר אחד הנוכחים ל’כיכר השבת’: “למרות כל הדיבורים על החילוניות המובהקת של משפחת ברק, בסוף, הם שמרו על המסורת ועל המנהגים היהודים בהלוויה, כל הנוכחים ממש התרגשו בעת הקריעה”.
כזכור לפני יותר משנה, חשפנו כאן ב’כיכר השבת’ תיעוד בלעדי של ברק, כשהוא חובש כיפה לראשו, נוטל את ארבעת המינים והמגיד הרב עידו ובר מברך עמו מילה במילה את ברכת “על נטילת לולב” וברכת “שהחיינו”. לאחר מכן הוא נענע את המינים, כשחיוך מאושר על פניו. בתחילת השבוע, פורסם כי השופטת בדימוס ברק הלכה לעולמה והיא בגלל 88, ברק הוסמכה לעורכת דין בשנת 1978 והיא התמחתה בין השנים 1977-1978 בבית המשפט העליון ובפרקליטות מחוז ירושלים.
במשך שלוש שנים עד שנת 1990 היא כיהנה כרשמת בבית הדין האזורי לעבודה בירושלים, ובתחילת 1990 נבחרה לכהונת שופטת בבית הדין האזורי לעבודה. בשנת 1995 נבחרה לכהונת שופטת בית הדין הארצי לעבודה. ובשנת 2000 ובמשך שש שנים עד פרישתה היא שימשה כסגנית נשיא בית הדין הארצי לעבודה”.
הרשות השופטת מסרה בעקבות הפטירה: “הרשות השופטת מרכינה ראשה על פטירתה של השופטת בדימוס אלישבע (אליקה) ברק-אוסוסקין. ממלא מקום נשיא בימ”ש העליון, השופט יצחק עמית ושופטי בית המשפט העליון, נשיאת בית הדין הארצי לעבודה, השופטת ורדה וירט לבנה שופטי ועובדי בתי הדין לעבודה, מנהל בתי המשפט, השופט צחי עוזיאל, שופטי ועובדי מערכת בתי המשפט משתתפים באבלו הכבד של נשיא בית המשפט העליון בדימוס השופט אהרן ברק, על פטירת רעייתו ובצערם של בני המשפחה על האובדן.
Post Comment