חייל בדרום קוריאה קיבל שנת מאסר; הסיבה? השמנה
גברים דרום קוריאנים בגילאי 18-35 מחויבים על פי חוק לשרת בצבא המדינה – או בשירות אזרחי חלופי – למשך כשנה וחצי. מדיניות זו, שנחקקה בשנת 1957 עבור גברים כשירים פיזית, נשארה בתוקף בזמן שהמדינה ממשיכה להימצא טכנית במצב מלחמה עם שכנתה מצפון.
אך עבור גבר אחד, פרצות החוק בדרישות הכשירות הגופנית נלקחו ללב – ולבטן – כאשר יצא למסע זלילה רב-שנתי, במהלכו העלה יותר מ-21 קילוגרם בניסיון להתחמק ממשימות המיועדות בדרך כלל לאלה שמשקלם נמוך יותר.
הצעיר, שגובהו 1.68 מטר ושקל 83 קילוגרם בבדיקה רפואית בשנת 2017, הכפיל את צריכת המזון שלו בעקבות עצת חבר, שייעץ לו כי יוכל למלא את חובת השירות שלו בתפקיד אזרחי נינוח יותר, כמו עבודה במרכז שירות קהילתי.
התוכנית להשמנה יצאה לדרך, כאשר האיש הרחיק לכת עד כדי התפטרות מעבודתו כשליח משלוחים, פשוט כי לא היה מוכן להקריב קלוריות יקרות למאמץ הגופני של תנועת הגוף.
בשנת 2023, האיש עבר בדיקה רפואית נוספת, לאחר ששתה כמויות גדולות של מים כדי להטות את המאזניים עוד יותר לטובתו. משקלו הגיע לכמעט 104 קילוגרם.
והתוכנית עבדה, פחות או יותר. במקום שירות צבאי מיידי, הצעיר בן ה-26 כמעט הצטרף לשורות האסירים לאחר שעלו עליו ושבית המשפט המחוזי המזרחי בסיאול גזר עליו עונש מאסר על תנאי של שנה בגין הפרת דרישות השירות של המדינה.
גיוס חובה נותר נושא שנוי במחלוקת בדרום קוריאה, שם השירות הצבאי מהווה לעתים קרובות הפסקה לא רצויה בקריירה המקצועית או בלימודים האקדמיים.
מנהל כוח האדם הצבאי בדרום קוריאה מדווח על ממוצע שנתי של 50 עד 60 מקרים של פטורים צבאיים או התחמקות בוטה משירות צבאי, מספר מועט לכל הדעות.
בית המשפט שדן במקרה ציין כי הנאשם התחייב למלא את חובת השירות שלו. החבר שייעץ לו בתוכנית, גם הוא בן 26, קיבל גם כן עונש מאסר על תנאי של שנה בגין חלקו בתכנון.
Post Comment