הספירה לאחור: אפליקציה חדשה מבטיחה לחזות את תוחלת החיים שלנו
אפליקציה חדשנית בשם “שעון המוות” (Death Clock) צוברת פופולריות ברחבי העולם, ומציעה למשתמשים תחזיות מותאמות אישית לתוחלת החיים שלהם באמצעות בינה מלאכותית. האפליקציה, אשר הושקה בספטמבר 2024, כבר רשמה למעלה מ-125,000 הורדות ומדורגת במקום ה-121 בין אפליקציות הבריאות והכושר הפופולריות ביותר בחנות האפליקציות של אפל.
האפליקציה, שפותחה על ידי ברנט פרנסון, משתמשת בבינה מלאכותית כדי לחזות את תאריך מותו של אדם ומציעה המלצות אישיות לקידום אורח חיים בריא יותר. פרנסון טוען כי אלגוריתמים חדשים באפליקציה מספקים מדידה מדויקת יותר של תוחלת החיים, ומשפרים משמעותית את טבלאות תוחלת החיים הסטנדרטיות. האפליקציה חוזה את תוחלת החיים באמצעות נתונים שנאספו ממעל ל-1,200 מחקרים בהשתתפות 61 מיליון איש.
כדי להשתמש באפליקציה, משתמשים נדרשים למלא שאלון מקיף הכולל מידע דמוגרפי בסיסי כמו גיל, מין ומוצא, וכן שאלות מפורטות על היסטוריה משפחתית, בריאות הנפש ומחלות כרוניות. האפליקציה משתמשת באלגוריתמים מתקדמים כדי לנתח גורמים כמו תזונה, הרגלי פעילות גופנית, רמות מתח ומועדי שינה כדי ליצור הערכה של תוחלת החיים.
מעבר לחיזוי תאריך המוות, האפליקציה מציעה גם המלצות מותאמות אישית לשיפור הרגלי אורח חיים, כולל תזונה, פעילות גופנית וניהול מתח, בהתאם לשגירת היומיום של המשתמשים. משתמשים רבים מוצאים ערך בהבנת האופן שבו הרגליהם יכולים להשפיע על תוחלת חייהם ומקבלים הכוונה לבחירות בריאות יותר.
למרות שמה ועיצובה הקודר, הכולל את דמותו של מלאך המוות, אפליקציית “שעון המוות” מושכת משתמשים המעוניינים לחיות חיים בריאים יותר. האפליקציה כוללת גם שעון ספירה לאחור כתזכורת מתמדת לתאריך הצפוי.
“שעון המוות” היא חלק ממגמה גוברת של כלים טכנולוגיים שמטרתם להפחית את אי הוודאות לגבי התמותה האישית, לצד צמידי כושר לבישים ואפליקציות אחרות המופעלות באמצעות בינה מלאכותית.
אנתוני כתב בטק-קראנץ’, ניסה את אפליקציית “שעון המוות”, אשר ניבאה כי ימות ב-28 בפברואר 2074, בגיל 90. האפליקציה הציעה כי על ידי אימוץ הרגלים טובים יותר הוא עשוי לחיות עד גיל 103. הלוואי על כולנו.
Post Comment