Loading Now

יחזיק מים? פרויקט הבריכות החדש של עמק המעיינות

יחזיק מים? פרויקט הבריכות החדש של עמק המעיינות


מראה בריכות הדגים הפך אחד הסמלים של ההתיישבות העברית בארץ ישראל. גידול דגי מאכל בבריכות בארץ ישראל החל לפני קרוב למאה שנים והפך ענף חקלאות חשוב. אלא שרוחות הזמן הביאו לדעיכתו של הענף בישראל ולצמצום שטחי הבריכות. נוכח החשיבות בקיומן של בריכות הדגים החל לאחרונה פרוייקט שמטרתו להשאיר את הבריכות כחלק חשוב מהמערכת האקולוגית וכמרכיב שיתרום לתיירות הכפרית.

את הפרוייקט מובילים אגף הדיג במשרד החקלאות ורשות ניקוז ירדן דרומי, במימון הקרן לשטחים פתוחים של רמ”י. במשרד החקלאות אמרו כי “מדובר בהתאמת שטחי המדגה למיקסום התועלות הסביבתיות שהם מייצרים”. על פי התוכנית, בסמיכות לבריכות הדגים יוקמו בריכות אקולוגיות שישמשו כבתי גידול למגוון ביולוגי רחב של בעלי חיים, וישפרו את איכות מי בריכות הדגים. במקביל, סביב הבריכות האקולוגיות יוקמו אטרקציות תיירותיות לשירות הציבור הרחב ולעידוד התיירות הכפרית.

במשרד החקלאות אמרו כי “מטרת הפרויקט היא לסייע בגידול הדגים בבריכות, לצד קידום התועלת הסביבתית בענף, וכן פיתוח התיירות הכפרית. במסגרת המאמץ, המשרד ביצע פיילוט שהוכתר כהצלחה, וכלל הקמת בריכות אקולוגיות בשטחי בריכות הדגים של הקיבוצים עין הנצי”ב ומעלה גלבוע. לאור הצלחתו, המשרד מקדם את המודל לבריכות נוספות במטרה להטמיע את השיטה לכלל הבריכות בישראל. בשלב הבא, יוקמו בריכות אקולוגיות בכפר רופין ובבית השיטה שבעמק המעיינות. סך ההשקעה בפרויקט תעמוד על כ-4 מיליון שקל במהלך שנת 2024”.

Read More

Post Comment