הישג מדעי בהתאמת טיפול משולב לחולי אפילפסיה
מחקר פורץ דרך שנערך במחוז ירושלים של כללית מציע פתרון מדעי מקיף לאתגר משמעותי ברפואה: התאמה מדויקת של הטיפול התרופתי למטופלים הנוטלים במקביל תרופות נוגדות פרכוסים ותרופות לדילול דם. המחקר, אותו יזמה ד”ר הגר כהן, רוקחת קלינית במחוז ירושלים של כללית, פורסם בימים אלו בכתב העת הבינלאומי היוקרתי “Epilepsia”.
במשך למעלה מ-80 שנה, הטיפול היעיל ביותר עבור חולי אפילפסיה מתמקד בשימוש בתרופות נוגדות פרכוסים. בשנים האחרונות חלה מהפכה בטיפול בקרישי דם, כאשר פותחו תרופות חדשות המאפשרות טיפול נוח יותר, ללא צורך בבדיקות דם תכופות. אולם, הניסיון הרפואי מלמד כי שילוב שתי קבוצות התרופות הללו עלול להוביל לסיכונים בריאותיים.
החידוש המשמעותי במחקר הוא פיתוח כלי מקיף שיאפשר לצוותים הרפואיים להעריך את מידת הסיכון בשילוב התרופות ולהתאים את הטיפול באופן מיטבי. המחקר מספק “מפת דרכים” מפורטת המסבירה כיצד להשתמש בתרופות החדשות לדילול דם בצורה בטוחה יותר עבור חולי אפילפסיה.
“לא תמיד נמנעים משילוב תרופות,” מסבירה ד”ר כהן, “אך מתוך הבנה של האינטראקציה ביניהן, בוחרים כיצד יש לנהוג. משמעותו של המחקר הינה כלי עזר לצוותים הרפואיים שיאפשר להם להעניק את הטיפול המדויק והבטוח ביותר למטופלים.”
המחקר נערך במסגרת לימודי הדוקטורט של ד”ר כהן, בשיתוף צוות מומחים מהאוניברסיטה העברית, בית החולים הדסה ובית חולים העמק. תוצאות המחקר צפויות לשפר משמעותית את איכות הטיפול במטופלים רבים הסובלים מאפילפסיה ונזקקים במקביל לטיפול בדילול דם.
Post Comment