חדשות חמות: מיפוי ארצי חדש יחשוף את הפוטנציאל הסולארי של כל גג בישראל
משרד האנרגיה והתשתיות בשיתוף פעולה עם המרכז למיפוי ישראל (מפ”י) הודיעו על השקת מערכת טכנולוגית פורצת דרך שתאפשר מיפוי ארצי של הפוטנציאל הסולארי על כל גג בישראל.
מערכת זו, המבוססת על בינה מלאכותית (AI), תספק מידע מפורט ברמת המבנה הבודד, הרשות המקומית והממשלה, ותאפשר לכל אזרח בישראל לדעת בדיוק כמה אנרגיה סולארית ניתן לייצר על גג ביתו.
המטרה העיקרית של המיזם היא להאיץ את השימוש באנרגיה מתחדשת ולעמוד ביעד הלאומי של 30% ייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת עד שנת 2030.
המערכת החדשנית תנתח באופן אוטומטי את שטח הגג, תזהה אזורים תפוסים ומוצלים, ותחשב את כמות קרינת השמש הפוגעת בגג. התוצאה תהיה הערכת הספק סולארי מדויקת הניתנת להתקנה על כל מבנה בישראל.
הנגשת המידע לציבור הרחב תתבצע דרך אתר אינטרנט ייעודי המבוסס על שרת המפות הממשלתי . באתר שח מדרש אנרגיה, כל בעל נכס יוכל לבדוק את פוטנציאל הייצור הסולארי של גגו, לקבל הערכה לגבי הספק החשמל שניתן להפיק מפאנלים סולאריים, ואף לקבל מידע על עלויות התקנה ותחזוקה.
המערכת צפויה להיות זמינה לציבור בתחילת שנת 2025. בשלב הראשון, היא תציג את הפוטנציאל הסולארי ברמת המבנה הבודד. בהמשך, המערכת תורחב ותכלול גם מיפוי ברמת הרשות המקומית והממשלה, ותסייע בקבלת החלטות מדיניות מושכלות בתחום האנרגיה המתחדשת.
“הממשלה קבעה יעד לאומי של 30% אנרגיות מתחדשות בשנת 2030. לישראל תנאים ייחודיים להיות מובילה עולמית באנרגיה מתחדשת מהשמש במרחב המבונה”, אומר רון אייפר, מנהל חטיבת אנרגיה מקיימת במשרד האנרגיה והתשתיות. הוא מדגיש כי המיפוי החדש יסייע לאזרחים למצות את הפוטנציאל הסולארי של בתיהם, ויקדם את ישראל לעבר עתיד ירוק יותר.
המערכת פורצת הדרך צפויה לעורר עניין רב גם מחוץ לישראל, והיא מהווה דוגמה נוספת ליכולות הטכנולוגיות המתקדמות של ישראל.
Post Comment