האם מותר לענות לטלפון בשבת – כדי להרגיע קרוב משפחה שדואג אחרי פיגוע? • צפו
“הלכה ב-60 שניות”: הפוסק הגאון רבי בנימין חותה מגיש מדי בוקר ב’כיכר השבת’ פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית, המתמצתת את פרטי הדינים והמנהגים.
ובפינה היומית: הלכות שבת קודש. חלילה וחס, שלא יהיה. קרה איזה אירוע גדול בשכונה של פלוני איפה שהוא גר, קרה חס ושלום, וזה התפרסם, וההורים שלו, הדודים, חמיו וחמותו גרים בעיר רחוקה, שמעו שבשכונה ההיא קרה מה שקרה, והם מסכנים בלחץ, אולי חס ושלום קרה לילד שלהם משהו, קרה לילדים, לנכדים שלהם, והם מסכנים, מאבדים שליטה – מתקשרים אליו בשבת. הוא רואה את הטלפון מצלצל. הוא מבין למה זה מצלצל, קרה פה אירוע גדול, כל המדינה מדברים על זה בשבת, והם בלחץ גדול. מה עושים? ירים את הטלפון או לא ירים את הטלפון?
הלכה למעשה, היו מקרים שאנשים נאלצו לנסוע בשבת כדי להרגיע את המתח והלחץ בגלל שהוא לא ענה לטלפון, זה נקרא צורך גדול מאוד. אם אין אפשרות גוי שירים את הטלפון, תענו לטלפון בשינוי. תרים עם המרפק, תהפוך את השפופרת, תרים את הראש ותגיד, ‘כן, הכול בסדר, ברוך השם, כולם בסדר’. אי אפשר להשאיר את הטלפון מצלצל ככה, להשאיר את כולם שם במתח גדול. גם יגרום חילול שבת גדול, גם צער מיותר, וגם מה העניין? אין מקום להחמיר בזה בכלל.
יענה בשינוי – אם אין לו גוי או גויה שיבואו וירימו את הטלפון וירגיעו את הדואגים.
צפו בפינה
Post Comment