Loading Now

היסטוריה באוסטרליה: הרשתות החברתיות נאסרו לשימוש מתחת לגיל 16

היסטוריה באוסטרליה: הרשתות החברתיות נאסרו לשימוש מתחת לגיל 16

בית הנבחרים באוסטרליה העביר היום (חמישי) חוק ראשון מסוגו בעולם, האוסר על שימוש ברשתות חברתיות לבני נוער וילדים מתחת לגיל 16. בין הפלטפורמות האסורות – טיקטוק, פייסבוק, אינסטגרם, X, רדיט וסנאפצ’ט, שעלולות לעמוד בפני קנס של 50 מיליון דולר אוסטרלי (33 מיליון דולר) אם ייכשלו באכיפת המגבלה. זוהי אחת ההגבלות המחמירות ביותר נגד חברות הטכנולוגיה הגדולות ומהווה רף עבור מדינות אחרות.
מטרת החוק היא להגן על בריאותם הנפשית של קטינים, נושא שראש הממשלה אנתוני אלבניז מכנה “הדיון מספר אחת” בקרב הורים. “אני רוצה לראות ילדים מחוץ למכשירים שלהם היישר אל מסלולי ההליכה, בריכות השחייה ומגרשי הטניס”, אמר אלבנז. “אנחנו רוצים שהם יחוו חוויות אמיתיות עם אנשים אמיתיים כי אנחנו יודעים שהמדיה החברתית גורמת לנזק חברתי”, הוסיף.
לפי החוק, ענקיות הטכנולוגיה מאינסטגרם ופייסבוק של מטא ועד לטיקטוק יהיו מחוייבות למנוע כניסה של צעירים לפלטפורמות. חברות שלא יעשו זאת מסתכנות בקנס של עד 50 מיליון דולר אוסטרלי (32 מיליון דולר). החוק מאפשר לרשתות שנה שבה יוכלו לעבוד על דרכי האכיפה, מבלי לספוג קנסות, כאשר בינואר תחל תקופה של בדיקת שיטות האכיפה, והחוק עצמו ייכנס לתוקף בהמשך השנה. עם זאת, יוטיוב של גוגל פטורה מהחוק מכיוון שהפלטפורמה נמצאת בשימוש נרחב בבתי הספר.
מי שתקף את הצעת החוק, עוד בטרם אושרה, היה איל ההון ובעליה של הרשת החברתית הX אילון מאסק, שהגיב להצעת החוק וכתב: “נראה כמו דרך אחורית לשלוט בגישה לאינטרנט על ידי האוסטרלים”. הפיקוח הממשלתי על הרשתות החברתיות לצעירים אינו חדש, ומדינות רבות כבר הכריזו על תוכניות לחוקק חוקים המגבילים את השימוש ברשתות חברתיות על ידי ילדים, אך מדיניותה של אוסטרליה עשויה להיות המחמירה ביותר. בעוד חוקים במדינות כמו צרפת וארצות הברית מאפשרים הסכמה הורית במקרים מסוימים, ההצעה האוסטרלית אינה כוללת חריגים מסוג זה ואינה מתירה שימוש גם עבור חשבונות קיימים.
בשנה שעברה, צרפת הציעה חוק האוסר על ילדים מתחת לגיל 15 להשתמש ברשתות חברתיות, אך הוא כלל סעיף המאפשר שימוש באישור הורים. בארצות הברית, חוקים הקיימים מזה עשרות שנים דורשים מחברות טכנולוגיה לקבל הסכמה הורית לאיסוף נתונים מילדים מתחת לגיל 13.

Read More

Post Comment