Loading Now

פריצת דרך מדעית עשויה להפוך טלפורטציה של אנשים למציאות

פריצת דרך מדעית עשויה להפוך טלפורטציה של אנשים למציאות


בסרטים וסדרות של מדע בידיוני זה מקובל לראות אדם נעלם במקום אחד ומופיע שוב במקום אחר. זה נקרא שם טלפורטציה או בעברית הִתְעַתְּקוּת או השתגרות – העברה של עצם ממקום אחד לשני בלי לעבור דרך המרחב שביניהם. אבל מה קורא מחוץ לעולם המדע הבידיוני? מדענים הוכיחו לראשונה את האפשרות של טלפורטציה בשנת 1993, כאשר צוות מ-IBM פרסם מאמר על טלפורטציה של מצב קוונטי – ולא רק של אובייקט – בכתב העת Physical Review Letters. חמש שנים לאחר מכן, פיזיקאים מהמכון הטכנולוגי של קליפורניה ומאוניברסיטת וויילס בבריטניה יישמו את התיאוריה הלכה למעשה, וביצעו טלפורטציה של פוטון (החלקיק הנושא אור) דרך מטר של כבל קואקסיאלי, שהוא סוג של קו תמסורת המשמש בדרך כלל לחיבור אותות לוויין או אינטרנט בפס רחב.

כמו מכוניות מעופפות ומסע בזמן, היכולת להעביר משהו באופן מיידי דרך חלל פיזי היא מרתקת ביותר – גם אם היא נראית בלתי אפשרית ושייכת לעולמות המדע הבדיוני. אך ישנם מדענים המשוכנעים שפריצת דרך שנעשתה לאחרונה בטכנולוגיית מחשוב קוונטי עשויה להפוך את הטלפורטציה למציאות.

עד כה, ניסויי הטלפורטציה המתקדמים ביותר התבססו על פוטונים, אך בשנת 2020, מדענים גילו שייתכן שניתן יהיה לבצע טלפורטציה של אלקטרונים במקום זאת, שיכולים לשמור על מצביהם הקוונטיים לפרקי זמן ארוכים יותר.

Read More

Post Comment