כך שדה תעופה בעמק יזרעאל יפגע בביטחון המזון של ישראל
המועצה הארצית לתכנון ולבנייה ממשיכה לקדם את הקמתו של שדה תעופה בעמק יזרעאל, חרף חוות הדעת של המשרד להגנת הסביבה שמזהירה מפני ההשלכות הסביבתיות. מזה שנים שתוכניות לשדה תעופה נוסף עולות על הסדר היום, ולא בכדי – ישראלים אוהבים לטוס לחו”ל.
כפי שעלה בדיון שקיימה המועצה בתחילת החודש, בשנת 2050 צפויים לעבור בשעריה האוויריים של ישראל 80 מיליון נוסעים. לאור המספר העצום הוחלט לבנות שדה תעופה משלים לנמל התעופה בן-גוריון במיקום נוסף. שני המיקומים שהוצעו נמצאים ברמת דוד שבעמק יזרעאל בצפון ובנבטים שבדרום. מהדברים שנאמרו בדיון המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, עולה שיש העדפה בכמה היבטים לחלופה שברמת דוד. עם זאת, מתברר שעלולות להיות לכך השפעות על עתיד המזון שלנו.
דו”ח שפרסם החודש מוסד שמואל נאמן למחקר מדיניות לאומית, בוחן את ההשפעה הפוטנציאלית של שדה תעופה אזרחי בעמק יזרעאל על החקלאות וביטחון המזון בישראל. הדו”ח מתייחס לאיומים האפשריים לתעסוקה ולגידולים שבאזור רמת דוד. לדברי פרופ’ אייל שמעוני, מוביל תחום מזון ומים במוסד שמואל נאמן ואחד ממחברי הדו”ח, מדובר באזור עתיר חקלאות. לכן חשוב שגם ענף החקלאות ייכנס לשיקולים בהכרעה היכן לבנות את שדה התעופה המשלים. “אנחנו מאירים את הנקודה הזאת כדי שלנגד עיניהם של מקבלי ההחלטות יעמדו ההשלכות”, הוא אומר. “אפשר להחליט שלא מקימים שדה [תעופה]. אפשר גם להחליט שכן, אבל לתכנן חלק מהדברים ככה שההשפעות הקרדינליות לא יקרו”.
Post Comment