שיא חדש: הביטקוין קרוב לפרוץ את רף ה-100 אלף דולר
ביטקוין, המטבע הדיגיטלי המוכר ביותר בעולם, רושם שיאים חדשים ומתקרב בצעדי ענק לרף היסטורי של 100 אלף דולר ליחידה. לאחר חודשים של תנודתיות גבוהה בשוק הקריפטו.
לאחר תקופה ארוכה של חוסר ודאות סביב המטבע – דבר שגרם לירידות ודשדוש, זינק המטבע בצורה מרשימה, כאשר רק לפני שנה (10/10/23) עמד השווי של מטבע אחד על 25 אלף דולר בלבד.
העלייה המהירה נובעת משילוב של כמה גורמים, בהם עניין מחודש מצד משקיעים מוסדיים, אימוץ רחב יותר של חברות ומדינות בטכנולוגיות ‘בלוקצ’יין’ וחששות גוברים מהשפעות האינפלציה הגלובלית. בנוסף, הכרזות של חברות ענק על שילוב הביטקוין באמצעי התשלום שלהן תרמו לעלייה הדרמטית.
ואם זה לא מספיק, עלייתו לנשיאות של דונלד טראמפ וידידו אילון מאסק – שידועים כתומכי קריפטו נלהבים, האיצו את עליית המטבע. עם זאת, השיא הקרב מעורר גם שאלות בנוגע ליציבות השוק ולרגולציה העתידית. מומחים מזהירים מפני בועה פוטנציאלית וקוראים למשקיעים לנהוג בזהירות.
אם ימשיך המומנטום הנוכחי, הביטקוין עשוי לשנות את כללי המשחק בשוק הפיננסי ולהפוך לנכס דיגיטלי משמעותי עוד יותר. אך לא פחות חשוב מכך, הוא גם מדגיש את הצורך בהיערכות רגולטורית ומחשבה מעמיקה על עתיד הכלכלה הדיגיטלית.
אז רגע לפני שהוא שובר עוד שיא בדרכו לשנות את הכלכלה המסורתית, כמה מילים על מה זה ביטקוין ואיך הוא עובד.
מטבע הביטקוין שהופיע לראשונה בחיינו בשנת 2009, ייצר דמות או קבוצה מסתורית בשם סאטושי נקמוטו, שיצרה מערכת פיננסית חדשה לגמרי – כזו שמבוססת על טכנולוגיה מתקדמת, שקיפות וביזור מוחלט.
במרכז הפעילות של הביטקוין עומדת טכנולוגיית הבלוקצ’יין. מדובר במאגר נתונים מבוזר (ללא שליטה או פיקוח ממשלתי/מסחרי) וציבורי, שמאורגן בשרשרת של בלוקים – כל אחד מהם מכיל רשומות של כל הטרנסקציות שבוצעו במטבע מאז ומעולם.
בזכות המבנה הזה, הביטקוין אינו תלוי בבנק מרכזי או בגוף שלטוני כלשהו. כל מי שמחזיק בארנק דיגיטלי יכול להשתתף במערכת הזו, שבה הכללים נקבעים על ידי פרוטוקולים מתמטיים ולא על ידי אנשים או מוסדות.
המטבעות עצמם נוצרים בתהליך הנקרא “כרייה”. דמיינו חדרים ענקיים מלאים במחשבים רבי עוצמה הפותרים בעיות מתמטיות מורכבות. המחשבים האלו מאמתים טרנסקציות חדשות במערכת, וכאשר פתרון נמצא, הכורים מתוגמלים בכמות מסוימת של ביטקוין.
אבל התהליך הזה אינו אינסופי – מערכת הביטקוין מתוכננת כך שרק 21 מיליון מטבעות ייווצרו אי פעם. המספר המוגבל הזה הופך את הביטקוין לנכס ייחודי ועמיד בפני אינפלציה. מדינות רבות בעולם כבר הודיעו שיתמכו במטבע, כשחלקן אף קונות ביטקוין בכסף הממשלתי מתוך הבנה ותקווה שערך המטבע יעלה בשונה מהמטבע הפיזי של אותה מדינה.
אז האם יום אחד נאלץ להיפרד מהכסף הפיזי לטובת כסף וירטואלי? האם הביטקוין זה העתיד? קשה לדעת, אבל אם כן, תזכרו את הרגע שבו קראתם שהביטקוין היה שווה “רק” 100,000 דולר
כך או כך, טוב לי תורת פיך מאלפי זהב, כסף או ביטקוין בודד
Post Comment