Loading Now

ההחלטה המקוממת בהאג: ביידן גינה בחריפות – באיטליה וקנדה הרכינו ראש בהכנעה 

ההחלטה המקוממת בהאג: ביידן גינה בחריפות – באיטליה וקנדה הרכינו ראש בהכנעה 

נשיא ארה”ב ג’ו ביידן גינה הלילה (שישי) בחריפות את החלטת בית הדין הבינלאומי הפלילי בהאג להוציא צווי מעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט.
“הוצאת צווי המעצר של בית הדין הפלילי הבינלאומי נגד מנהיגים ישראלים היא מקוממת. אני רוצה להבהיר שוב: בניגוד למה שבית הדין מנסה לרמוז – אין השוואה – בין ישראל לחמאס. אנחנו תמיד נעמוד לצד ישראל נגד האיומים על ביטחונה”, הבהיר ביידן.
מוקדם יותר הדגישה דוברת הבית הלבן, קארין ז’אן-פייר, כי הממשל האמריקני דוחה את החלטת בית הדין הבינלאומי.
ז’אן-פייר הוסיפה כי “אנחנו מאמינים, והיה לנו ברור, שלבית הדין הבינלאומי אין סמכות לשפוט בעניין הזה. אז היינו מאוד ברורים לגבי זה והעמדה הזו לא השתנתה”. בתוך כך, משרד החוץ של בלגיה התייחס להחלטת בית הדין בהאג להוציא צווי מעצר נגד ראש הממשלה נתניהו והשר לשעבר יואב גלנט.
“תומכים באופן מלא בבית הדין הפלילי בהאג, האחראים לפשעים שבוצעו בעזה ובישראל חייבים לעמוד לדין ברמה הגבוהה ביותר, ללא קשר למי שביצע אותם”, נמסר.
שר ההגנה של איטליה גידו קרוסטו הגיב להחלטת בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג:
“אני אתנגד לכל סנקציה על ישראל. אם נתניהו יגיע לאיטליה נצטרך לעצור אותו”, אמר השר האיטלקי.
ראש ממשלת קנדה ג’סטין טרודו הגיב על החלטת בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג נגד נתניהו וגלנט:
“נעמוד בכל התקנות והפסיקות של בית הדין הבינלאומי. כולם חייבים לציית לחוק הבינלאומי”. עם זאת, שתי מדינות באירופה החברות בבית הדין בהאג גינו באופן נחרץ את ההחלטה – ארגנטינה והונגריה, שבהן הממשלות אוהדות מאוד את ישראל. שר החוץ של הונגריה פטר סיירטו ביקר בחריפות את הצו, וקרא לו “מביש ואבסורדי”.
נשיא ארגנטינה חאבייר מיליי מסר: “ארגנטינה מביעה את אי הסכמתה העמוקה עם ההחלטה, שמתעלמת מזכותה הלגיטימית של ישראל להגן על עצמה מפני התקפות מתמשכות של ארגוני טרור כמו חמאס וחיזבאללה.
בנוסף, בעקבות התמיכה של הולנד בהחלטת בית הדין הפלילי בהאג, שר החוץ גדעון סער ביטל את ביקורו של שר החוץ ההולנדי בישראל שהיהמתוכנן לשבוע הבא. מוקדם יותר היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, גיבתה את ראש הממשלה מול החלטת בית הדין הבילאומי להוציא נגדו צו מעצר.
“בית הדין הפלילי הבין-לאומי שנועד להתמודד עם הזוועות החמורות ביותר חטא היום לתפקיד ההיסטורי שהיה אמור למלא. החלטת בית הדין הפלילי הבין-לאומי חסרת בסיס, מצערת ושגויה מיסודה מבחינה משפטית. ביום זה יש לומר את המובן – בית הדין הפלילי הבין-לאומי נעדר כל סמכות בעניין”.
בהרב-מיארה ציינה כי “לא היה מקום לאפשר הוצאת צווי מעצר נגד ראש ממשלה ושר ביטחון לשעבר של מדינה דמוקרטית, אשר נמצאת בעיצומה של לחימה שנכפתה עליה. מעבר לכך, החלטת בית הדין חותרת תחת עקרונות היסוד של המשפט הבין-לאומי, שמכוחם אמור היה בית הדין לפעול, לרבות עקרון המשלימות.
“ישראל שוקלת את צעדיה המשפטיים הבאים”, סיכמה היועצת המשפטית לממשלה.

Read More

Post Comment