Loading Now

מחרימים או מצייתים: גל התגובות בעולם לצווי המעצר – נמשך

מחרימים או מצייתים: גל התגובות בעולם לצווי המעצר – נמשך

בשעה האחרונה התייחס התובע הראשי של בית הדין הבינלאומי הפלילי בהאג (ICC), קארים חאן, להחלטת בית הדין להוציא צווי מעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט, וקרא לשיתוף פעולה מצד מדינות העולם בנוגע לצווי המעצר, חאן הוסיף: “מודאג מדיווחים על פשעים בינלאומיים ברצועת עזה ובגדה המערבית”.
מי שהודיע כי בכוונתו לאכוף את הצווים, הוא ראש ממשלת קנדה ג’סטין טרודו, שהגיב על החלטת בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג (ICC): “נעמוד בכל התקנות והפסיקות של בית הדין הבינלאומי. כולם חייבים לציית לחוק הבינלאומי”, מסר.
מי שלא רצה להתחייב על כך, הייתה הממשלה בבריטניה, דובר הממשלה בבריטניה מסר: “אנו מכבדים את עצמאותו של בית הדין הפלילי הבינלאומי, שהוא המוסד הבינלאומי העיקרי לחקירה והעמדה לדין של הפשעים החמורים ביותר ברמה בינלאומית”, והדגיש כי “לישראל יש זכות להגן על עצמה, בהתאם לחוק הבינלאומי. אין שוויון מוסרי בין ישראל, דמוקרטיה, לבין חמאס וחיזבאללה הלבנוני שהם ארגוני טרור”. הדובר הוסיף, “אנחנו מתמקדים בהפסקת אש מיידית כדי להביא לקץ לאלימות ההרסנית בעזה. זה חיוני כדי להגן על אזרחים, להבטיח שחרור בני ערובה ולהגביר את הסיוע ההומניטרי לעזה”. מי שבחר לעמוד לצד ישראל באופן מובהק, היה חבייאר מיליי נשיא ארנגטינה, מיליי כתב: הרפובליקה הארגנטינאית מביעה את אי הסכמתה העמוקה עם ההחלטה האחרונה של בית הדין הפלילי הבינלאומי (ICC) להוציא צווי מעצר נגד ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, ושר הביטחון לשעבר, יואב גלנט. החלטה זו מתעלמת מזכותה הלגיטימית של ישראל להגן על עצמה מפני התקפות מתמידות של ארגוני טרור כמו חמאס וחיזבאללה.
ישראל מתמודדת עם תוקפנות אכזרית, לקיחת בני ערובה לא אנושית והתקפות חסרות הבחנה נגד אוכלוסייתה. הפללת ההגנה הלגיטימית של אומה תוך השמטת הזוועות הללו היא מעשה המעוות את רוח הצדק הבינלאומי.
ארגנטינה עומדת בסולידריות עם ישראל, מאשרת מחדש את זכותה להגן על תושביה ודורשת שחרור מיידי של כל בני הערובה. אנו קוראים לקהילה הבינלאומית לגנות את פעולות חמאס וחיזבאללה, להגן על ריבונות ישראל ולפעול בצדק ובחוסר משוא פנים בחתירה לשלום בר קיימא באזור”.
פטר סיירטו, שר החוץ של הונגריה כתב: בית הדין הבינלאומי הוציא צו מעצר נגד ראש ממשלת ישראל ושר הביטחון. החלטה זו “מבישה ומגוחכת”. סיירטו הוסיף: זה עתה קיימתי שיחת טלפון עם עמיתי, שר החוץ של ישראל, גדעון סער, והבטחתי לו כי “הונגריה מתנגדת בתוקף להפיכת מערכת המשפט הבינלאומית לכלי פוליטי, כפי שקרה במקרה זה. החלטה זו מבזה את מערכת המשפט הבינלאומית בכך שהיא משווה בין ראש ממשלת מדינה שהותקפה במתקפת טרור שטנית לבין מנהיגי ארגון הטרור שביצע את המתקפה. החלטה כזו אינה מתקבלת על הדעת”.
לצד התגובות השונות, יש מי שקורא לנקיטת צעדים ממשיים כנגד בית הדין בהאג. בצ׳כיה מקדם הפרלמנט החלטה על השעייה של חברותה בבית הדין הפלילי.

Read More

Post Comment