Loading Now

בצו משפטי: כרום של גוגל עשוי להימכר ב-20 מיליארד דולר

בצו משפטי: כרום של גוגל עשוי להימכר ב-20 מיליארד דולר

דפדפן הכרום של גוגל, השולט בכ-61% משוק הדפדפנים בארה”ב עם למעלה מ-3 מיליארד משתמשים פעילים בחודש, עשוי להימכר בסכום של עד 20 מיליארד דולר. זאת בעקבות פסיקה מאוגוסט האחרון שקבעה כי גוגל מונעת תחרות בשוק החיפוש באופן בלתי חוקי.
על פי מקורות המעורים בפרטים, משרד המשפטים האמריקאי יבקש מהשופט עמית מהטה לנקוט בשורת צעדים משמעותיים, ביניהם מכירת דפדפן כרום והטלת מגבלות בתחום הבינה המלאכותית ומערכת ההפעלה אנדרואיד.
על פי מנדיפ סינג, אנליסט ב-Bloomberg Intelligence, שווי דפדפן כרום מוערך ב”לפחות 15-20 מיליארד דולר, בהתחשב בבסיס המשתמשים העצום שלו”. עם זאת, בוב אודונל מחברת המחקר TECHnalysis טוען כי המחיר הסופי יהיה תלוי ביכולת הקישור של כרום לשירותים אחרים, שכן “זהו לא מוצר שניתן למנף ישירות להכנסות”.
הבעלות על דפדפן הכרום היא מרכיב קריטי בעסקי הפרסום של גוגל, המאפשר לה לעקוב אחר פעילות המשתמשים המחוברים ולייעל את מיקוד הפרסומות, שמהוות את עיקר הכנסותיה. בנוסף, גוגל משתמשת בכרום להפניית משתמשים למוצר הבינה המלאכותית החדש שלה, ג’מיני, שעשוי להתפתח ממנוע תשובות לעוזר אישי המלווה את המשתמשים ברחבי הרשת.
לי-אן מולהולנד, סגנית נשיא לענייני רגולציה בגוגל, יצאה נגד היוזמה וטענה כי “משרד המשפטים ממשיך לקדם אג’נדה רדיקלית החורגת מהסוגיות המשפטיות במקרה זה”. היא הוסיפה כי התערבות הממשלה תפגע בצרכנים, במפתחים ובמובילות הטכנולוגית של ארה”ב “בדיוק ברגע שהיא נחוצה ביותר”.
אריק שמידט, לשעבר מנכ”ל גוגל, התייחס לסוגיה בראיון ל-CNBC ואמר כי “פירוק החברות הללו לא יפתור באופן יסודי את הבעיות שיש לכם איתן”. המקרה, שהחל בתקופת טראמפ והמשיך תחת ממשל ביידן, ועתה ככל הנראה ימשך שוב תחת ממשל טראמפ מסמן את המאמץ המשמעותי ביותר לרסן חברת טכנולוגיה מאז הניסיון הכושל לפרק את מיקרוסופט לפני כשני עשורים.

Read More

Post Comment