Loading Now

פיתוח בריטי מציג רכב חשמלי עם סוללה הנטענת ב-5 דקות

פיתוח בריטי מציג רכב חשמלי עם סוללה הנטענת ב-5 דקות

חברת הסטארט-אפ הבריטית Nyobolt עשויה להציע פתרון לאחד המכשולים המשמעותיים ביותר בנהיגה ברכב חשמלי – זמני הטעינה הארוכים. החברה הציגה סוללת ליתיום-יון חדשנית שהצליחה להיטען מ-10% ל-80% בארבע וחצי דקות בלבד – הישג מרשים בהשוואה ל-20 הדקות הנדרשות כיום לטעינה מהירה של רכבים חשמליים כמו טסלה, וקרוב מאוד לשתי הדקות הנדרשות בממוצע לתדלוק רכב בנזין.
“המחקר המקיף שלנו בבריטניה ובארצות הברית הוביל לפיתוח טכנולוגיית סוללות חדשנית שמוכנה להטמעה וניתנת להרחבה כבר עכשיו,” אמר סאי שיוורדי, מייסד-שותף ומנכ”ל Nyobolt בהצהרה שפרסם. “אנחנו מאפשרים חשמול של מוצרים ושירותים שעד כה נחשבו בלתי ישימים או בלתי אפשריים.”
הטכנולוגיה החדשה, שפותחה על בסיס עשור של מחקר בהובלת מדענית הסוללות מאוניברסיטת קיימברידג’ קלייר גריי וסאי שיוורדי, מתבססת על תכנון ייחודי המפחית את התחממות הסוללה בזמן הטעינה. יתרון זה לא רק מאפשר טעינה מהירה יותר מבלי לפגוע באורך חיי הסוללה, אלא גם מגביר את בטיחותה, שכן התחממות יתר עלולה לגרום לסוללת ליתיום-יון להתלקח ולהתפוצץ. בנוסף, החומרים המשמשים באנודות של הסוללות מאפשרים העברה מהירה יותר של אלקטרונים.
החברה נמצאת כעת במגעים עם שמונה יצרני רכב חשמליים. למרות שקיבולת הסוללה של 35 קילוואט-שעה קטנה משמעותית מה-85 קילוואט-שעה המקובלים ברכבים חשמליים אמריקאיים, הטכנולוגיה עשויה לשמש בעתיד גם בסוללות גדולות יותר. החדשנות, שנבדקה באב טיפוס של מכונית ספורט של החברה, מעודדת במיוחד עבור ציי רכב חשמליים מסחריים ונהגים המסתמכים על מכוניות חשמליות בעבודתם.
למרות ההתקדמות המבטיחה, מומחים מצביעים על מספר אתגרים משמעותיים. הסוללה נבדקה באמצעות מטען DC אולטרה-מהיר בהספק של 350 קילוואט, סוג שקשה למצוא בכבישי בריטניה. שיוורדי טוען כי מספר המטענים המהירים עולה הן בארה”ב והן באיחוד האירופי, וצופה שהם יהיו נפוצים “כמעט בכל מקום” עד סוף העשור.
בצפון אמריקה, שלושה מתוך ארבעה מטענים מהירים הם Superchargers של טסלה, וכמעט כל יצרני הרכב הגדולים בארה”ב התחייבו להתאים את הרכבים החשמליים שלהם לטכנולוגיית הטעינה של טסלה. סוללת Nyobolt תואמת למטעני Supercharger, כך לפי החברה.
אתגר נוסף הוא הייצור ההמוני. ויליאם קפהרט, מומחה לתחבורה חשמלית בחברת הייעוץ P3 Group ומהנדס לשעבר, מציין כי בעוד שתיאורטית ניתן לטעון סוללות EV במהירות שהחברה מבטיחה, האתגר הוא בייצור סוללות כאלה בקנה מידה תעשייתי. אחד המכשולים המרכזיים הוא השימוש בניוביום, מתכת שהפקתה העולמית עמדה על כ-83,000 טון בלבד בשנה שעברה, לעומת 1.6 מיליון טון של גרפיט, החומר הנפוץ כיום באנודות של סוללות ליתיום-יון.
למרות האתגרים, תוצאות בדיקות עצמאיות שנערכו על ידי יצרן גלובלי מוביל מראות שהסוללות החדשות מסוגלות לעמוד ביותר מ-4,000 מחזורי טעינה מהירה, השווים ל-965,600 קילומטרים, תוך שמירה על יותר מ-80% מקיבולתן המקורית. “זהו ביצוע טוב פי כמה מהאחריות הניתנת לסוללות EV גדולות יותר הנמצאות כיום בכביש,” ציינה החברה בהצהרתה.

Read More

Post Comment