מה זה קידום אורגני? הסבר על אופטימיזציה למנועי חיפוש
מטרת קידום אורגני להביא את האתר שלכם להופיע בראש הרשימה. לדוגמא, אם אתם מוכרים קפה, קידום אורגני יכול לעזור לאתר שלכם להופיע בעמוד הראשון של גוגל כאשר אנשים מחפשים “לקנות קפה”. דירוג גבוה יותר מוביל ליותר קליקים לאתר שלכם, וזה מתורגם ליותר לקוחות פוטנציאליים לעסק שלכם.
למה קידום אורגני חשוב?
ישנן שתי סיבות עיקריות לכך ש-קידום אורגני הוא קריטי:
אנשים משתמשים בגוגל כדי למצוא כמעט הכל – מוצרים, שירותים ומידע שימושי. הדבר יוצר ביקוש לחיפושים, שעליו מתחרות אתרים רבים. קידום אורגני אפקטיבי מאפשר לכם לגבור על התחרות ולמנף את הביקוש הזה לטובתכם. הטראפיק שמגיע מקידום אורגני הוא חינמי – בשונה מפרסום מקוון, קידום אורגני אינו כרוך בעלות פר קליק.
במילים אחרות, היתרונות של קידום אורגני כוללים תנועה חינמית, יציבה ומתמשכת לאתר שלכם חודש אחרי חודש.
לדוגמה, הבלוג שלנו מייצר בממוצע כ-572,000 ביקורים בחודש מגוגל. ללא קידום אורגני, היינו צריכים להוציא מעל 0.5 מיליון דולר בפרסום כדי להשיג את אותה כמות תנועה.
איך מנועי חיפוש עובדים?
מנועי חיפוש נועדו לעזור לכם למצוא מידע באינטרנט, והם פועלים בשני מרכיבים עיקריים:
– אינדקס חיפוש: ספרייה דיגיטלית של מידע על דפי אינטרנט.
– אלגוריתמים לחיפוש: תוכנות שמתאימות ומדרגות תוצאות מהאינדקס בהתאם לשאילתת החיפוש שלכם.
מנועי חיפוש פועלים בשלושה שלבים:
סריקה (Crawling): רובוטי אינטרנט (spiders) מבקרים ומורידים דפי אינטרנט על ידי מעקב אחר קישורים מדפים ידועים. אינדוקס (Indexing): המידע שנאסף מדפי האינטרנט מעובד ומתווסף לאינדקס החיפוש. דירוג (Ranking): כאשר אתם מבצעים חיפוש, האלגוריתם מדרג תוצאות רלוונטיות על סמך גורמים שונים כדי לספק את התשובות הטובות ביותר.
בסופו של דבר, כאשר אתם מחפשים משהו, מנועי החיפוש בודקים את כל הדפים שבאינדקס ומדרגים אותם באמצעות אלגוריתם כדי להציג את התוצאות הטובות ביותר בראש דף התוצאות.
מה הופך את קידום אורגני למאתגר?
האתגר העיקרי ב-קידום אורגני הוא שפרט למעט אנשים בגוגל, אף אחד לא באמת יודע איך האלגוריתם לדירוג תוצאות עובד. לכן, תעשיית ה-קידום אורגני מתבססת רבות על ניסוי וטעייה.
גוגל מחזיקה במספר פטנטים שקשורים לאופן פעולתה של החיפוש, במטרה למנוע מניפולציה על תוצאות החיפוש ולהגן על “הנוסחה הסודית” של העסק שלה, שמגלגל מיליארדים.
עם זאת, גוגל כן מספקת רמזים דרך דוברים רשמיים ודפים כמו “איך חיפוש עובד”:
“כדי לספק לכם את המידע השימושי ביותר, אלגוריתמי החיפוש בודקים גורמים רבים, כולל המילים שבשאילתה, הרלוונטיות ושימושיות של דפים, מומחיות המקורות והמיקום שלכם. המשקל שמוענק לכל גורם משתנה בהתאם לטבע השאילתה – למשל, עדכניות התוכן משחקת תפקיד מרכזי יותר בתשובות לשאלות על נושאים חדשותיים מאשר בהגדרות מילון”.
אותות דירוג מאושרים
יש לנו עדויות לכמה אותות דירוג שגוגל משתמשת בהם. הנה שבעה שהם אישרו:
קישורים נכנסים (Backlinks).רלוונטיות (כוונת חיפוש).עדכניות (Freshness).HTTPS (אבטחת האתר).ידידותיות למובייל.מהירות הדף.הימנעות מחלונות קופצים חודרניים (Intrusive Interstitials). אבל זה לא הכול. גוגל נוטה “לעשות סדר” על ידי התאמה אישית של תוצאות החיפוש על בסיס:
מיקום: מציגה תוצאות רלוונטיות לאזור הגיאוגרפי שלכם.שפה: מדרגת תוכן בשפה שאתם מבינים.היסטוריית חיפוש: מתאימה תוצאות על פי חיפושים קודמים שלכם.
“כדי לספק לכם את המידע השימושי ביותר, אלגוריתמי החיפוש בודקים גורמים רבים, כולל המילים שבשאילתה, הרלוונטיות ושימושיות של דפים, מומחיות המקורות והמיקום שלכם. המשקל שמוענק לכל גורם משתנה בהתאם לטבע השאילתה – למשל, עדכניות התוכן משחקת תפקיד מרכזי יותר בתשובות לשאלות על נושאים חדשותיים מאשר בהגדרות מילון.”
איך קידום אורגני עובד?
קידום אורגני עובד על ידי יצירת תוכן איכותי ורלוונטי עם חוויית משתמש (UX) טובה, שמתמקד בנושאים שאנשים מחפשים, והוכחת הערך של התוכן הזה לגוגל כדי שהוא ידרג אותו גבוה.
כדי לבצע קידום אורגני בצורה אפקטיבית, ישנם ארבעה גורמים מרכזיים שחשוב להתמקד בהם:
1. מחקר מילות מפתח
2. כוונת חיפוש
3. איכות התוכן
4. חוויית משתמש ושימושיות של הדף
1. מחקר מילות מפתח
כדי להניע תנועה אורגנית לאתר שלכם, התוכן שלכם צריך להתמקד בנושאים שאנשים באמת מחפשים. אם אתם לא מתמקדים בנושאים כאלה, הדף שלכם לא יופיע בתוצאות החיפוש של גוגל (SERP), ולא תקבלו תנועה אורגנית.
במקביל, הנושאים הטובים ביותר הם אלה שמביאים ערך עסקי עבורכם. אם הנושאים לא רלוונטיים לעסק שלכם, סביר להניח שלא תמשכו לקוחות פוטנציאליים דרך ה-קידום אורגני.
כדי למצוא נושאים שעונים על שני הקריטריונים האלו, תצטרכו כלי מחקר מילות מפתח, כמו Keywords Explorer של Ahrefs.
2. כוונת חיפוש
כוונת חיפוש מתייחסת לסיבה שמאחורי החיפוש. במילים אחרות, למה האדם ביצע את החיפוש? האם זה כדי לקנות משהו, ללמוד משהו, או אולי למצוא אתר מסוים?
שאלות אלו חשובות מאוד לפני שמתחילים ליצור תוכן, מכיוון שגוגל מעריך את הרלוונטיות של תוכן על בסיס כמה טוב הדף עונה על כוונת החיפוש. תוכן שאינו רלוונטי פשוט לא ידורג גבוה.
לדוגמה, כלים אינטראקטיביים שולטים בעמוד הראשון לחיפוש “ימים בין תאריכים”, בעוד סרטונים מופיעים בראש התוצאות עבור “אקסל למתחילים”. זהו סימן ברור למה שהמחפשים רוצים ולסוג התוכן שכדאי ליצור עבור כל מילת מפתח.
3. איכות התוכן
גוגל מדרג דפים בודדים ולא אתרים שלמים. לאורך השנים, גוגל פיתח הנחיות וגורמי דירוג לבדיקת איכות הדפים.
בגדול, ישנם שלושה אלמנטים מרכזיים שמדגימים איכות תוכן בעיני גוגל:
1. תוכן מותאם
2. אותות E-E-A-T (ניסיון, מומחיות, סמכותיות, אמינות)
3. קישורים נכנסים (Backlinks)
4. חוויית משתמש ושימושיות
גוגל מעריכה את חוויית המשתמש (UX) של כל עמוד באמצעות סדרת אותות חוויית עמוד. הנה האותות שהם מדברים עליהם בגלוי:
1. ציוני Core Web Vitals טובים (CWV): מדדים שמודדים מהירות טעינה, יציבות ותגובה של הדף.
2. אבטחה: חיבור העמוד באמצעות HTTPS.
3. ידידותיות למובייל: גוגל משתמשת בגרסת המובייל של הדפים לצורכי אינדוקס ודירוג.
4. הימנעות מחלונות קופצים חודרניים ודיאלוגים לא נחוצים.
מה חשוב לדעת על UX?
בקצרה, גוגל מעדיף להציג עמודים ש:
● ידידותיים למובייל.
● נטענים במהירות סבירה.
● מציגים ממשק יציב ללא חלונות קופצים גדולים שמסתירים תוכן (אלא אם מדובר בחלונות לצרכים חוקיים).
● מאובטחים באמצעות תעודת SSL או TSL (שניתן להשיג בחינם).
היבטים אלו הם כיום סטנדרט עיצוב אתרים בסיסי. גוגל אינו דורש שהאתר שלכם יהיה בעל עיצוב ויזואלי מתקדם או שיהיה האתר המהיר ביותר באינטרנט.
למה UX חשוב?
על פי נתון מעניין של Adobe, כמעט 8 מתוך 10 צרכנים יפסיקו לעסוק בתוכן שאינו מוצג היטב במכשיר שלהם.
זה מדגיש עד כמה חוויית המשתמש משפיעה על האינטראקציה של הקהל עם האתר שלכם ועל הדירוגים בתוצאות החיפוש.
המאמר נכתב בשיתוף בונובו – סוכנות שיווק דיגיטלי
Post Comment