הסוף למוסכניק? BMW החלה בניסויי שילוב רובוטים בייצור
BMW החלה לבחון את הרובוט ההומנואידי Figure 02 במפעלה בספרטנבורג, דרום קרוליינה, במה שעשוי לסמן את תחילתו של עידן חדש בתעשיית הרכב. הרובוט, שנחשף בתקופה האחרונה, מציג יכולות מרשימות בביצוע משימות הדורשות זריזות ודיוק, ומעלה שאלות מהותיות לגבי עתיד כוח העבודה בתעשייה.
המירוץ לפיתוח רובוטים הומנואידים נמצא בעיצומו. הוא החל כשיונדאי רכשה את בוסטון דיינמיקס תמורת כמעט מיליארד דולר, והמשיך עם כניסתה של טסלה לתחום. כעת, חברת ההזנק (סטארטאפ) Figure מצטרפת למרוץ עם הדור השני של הרובוט שלה, ה-Figure 02, שכבר מוגדר כ”רובוט ההומנואידי המתקדם ביותר הזמין כיום בשוק”.
הרובוט מצויד ביכולות מרשימות: הוא מסוגל לבצע משימות דו-ידיות מורכבות באופן אוטונומי לחלוטין, כולל אחיזה מדויקת ותיאום בין שתי הידיים. על פי BMW, הרובוט מסוגל להניח חלקים מורכבים בדיוק של מילימטרים ולנוע בחופשיות תוך ניצול יעיל של מבנהו.
אבל היכולות של Figure 02 חורגות מעבר למשימות מכניות. הרובוט מסוגל לתקשר עם בני אדם באמצעות דיבור, בזכות שילוב טכנולוגיה של OpenAI, ומצויד במודל ראייה מתקדם המעניק לו יכולת הבנה בסיסית של הסביבה. הוא מופעל באמצעות סוללה בקיבולת של 2.25 קילוואט-שעה, אך במסגרת המפעל ניתן לחבר אותו לחשמל או אפילו להטמיע טעינה אלחוטית בכפות רגליו.
במהלך ניסוי של מספר שבועות, הרובוט הצליח להניח חלקי פח במתקנים הנדרשים, שלאחר מכן חוברו לשלדת הרכב. BMW ציינה כי המשימות דרשו זריזות מיוחדת, והחברה אינה מסתירה את כוונותיה לשלב רובוטים אלה בקווי הייצור שלה.
“באמצעות הפעלת ניסוי מוקדם, אנחנו מזהים כעת שימושים אפשריים לרובוטים הומנואידים בייצור. אנחנו רוצים ללוות את הטכנולוגיה הזו מהפיתוח ועד התיעוש,” אמר מילן נדלייקוביץ’, חבר מועצת המנהלים לענייני ייצור ב-BMW AG.
עם זאת, חשוב לציין כי בשלב זה אין אלפי רובוטים כאלה ממתינים במחסן כלשהו להחלפת העובדים האנושיים. מדובר בטכנולוגיה שעדיין נמצאת בשלבי פיתוח וניסוי, אך הפוטנציאל שלה – והשלכותיה האפשריות על שוק העבודה – ברור לכל.
Post Comment