Loading Now

משמר כבוד, תנ”ך וארוחת צהרים חגיגית: כך ייראה טקס ההשבעה של דונלד טראמפ

משמר כבוד, תנ”ך וארוחת צהרים חגיגית: כך ייראה טקס ההשבעה של דונלד טראמפ

“אני, דונלד ג’ון טראמפ, נשבע בזאת שאבצע בנאמנות את תפקיד נשיא ארצות הברית, ואעשה כמיטב יכולתי, לשמר, להגן ולהגן על חוקת ארצות הברית, כה יעזור לי הא-ל”. 
במילים אלו, בעוד כחודשיים, יהפוך דונלד ג’ון טראמפ לנשיא ה-47 של ארה”ב.
>> למגזין המלא – לחצו כאן
השבעתו של נשיא ארה”ב הנבחר דונלד טראמפ תתקיים ביום שני, ה-20 בינואר 2025, מיד לאחר מכן הוא יעבור להתגורר בבית הלבן ויהפוך גם למפקד העליון של צבא ארה”ב.
בשלב זה, תוארו של טראמפ הוא “הנשיא הנבחר” בלבד, למרות שגם נשיאים לשעבר נהוג לכנות בארה”ב “אדוני הנשיא”. באורח מעניין, אין למעשה חוק שמעגן את הכינוי “הנשיא הנבחר”, מלבד אזכור בתיקון ה-20 של חוקת ארה”ב בו הוזכר המושג פעם בודדת ללא משמעות מחייבת.
כידוע, זוהי השבעתו השנייה של טראמפ, והצפי הוא שהנשיא הנבחר יעשה מאמצים לקבע את האירוע בנאום מיוחד וססגוני בדרכו המיוחדת.
נאום ההשבעה נחשב לאחד מרגעי השיא של הטקס, כאשר הנשיא המושבע מנסה להותיר רושם רב על הקהל. לפי המנהג, הנאום מתמקד בפטריוטיות ואחדות האומה האמריקנית. אירוע ההשבעה כולו מעוגן בפרוטוקולים רשמיים, עד לרגע המרגש בו יגיד הנשיא טראמפ את הנוסח הנ”ל שיהפוך אותו לנשיא ארה”ב.
מיד לאחר השבועה, השופט שנבחר על ידי הנשיא לנהל את הטקס, מאחל באופן מסורתי לנשיא במילים: “Congratulations, Mr. President” (מזל טוב אדוני הנשיא), ובכך נותן תוקף להשבעה.
כמו כל ההשבעות, גם ההשבעה הנוכחית תתקיים בחזית המערבית של הקפיטול בוושינגטון הבירה. יצוין כי ההשבעה השנייה של הנשיא היא ה-60 מתחילת היות ארה”ב לאומה.
ברגע ההשבעה, מרים הנשיא את ידו הימנית בעוד את ידו השמאלית הוא מניח על תנ”ך, מה שמכונה להבדיל במקורותינו “נקיטת חפץ”, כדי לתת תוקף חזק לשבועה.
בעת השבעתו הראשונה, בחר טראמפ להישבע על זוג ספרי תנ”ך: האחד של הנשיא לינקולן והשני שלו עצמו. מלבד כך שזו ההשבעה השנייה בה יהיה הנשיא טראמפ “חתן האירוע”, בחירתו של טראמפ לנשיא ארה”ב לכהונה לא רצופה היא השנייה בלבד בהיסטוריה יחד עם גרובר קליבלנד בשנת 1893.
הטקס האחרון שהתקיים בינואר 2020 היה טקס מצומצם, גם בגלל הקורונה – אך לא רק. אירועי ההסתערות על גבעת הקפיטול, בה קיפח שוטר את חייו ונחשב בארה”ב לאחד מהאירועים החמורים והאיומים הגדולים ביותר על הדמוקרטיה האמריקנית, העיבו על האווירה החגיגית ששוררת בדרך כלל בוושינגטון הבירה ביום זה.
בניגוד לטראמפ שלא נכח בהשבעה של ביידן מאחר ולא הכיר בתוצאות הבחירות, הנשיא היוצא בן ה-81 צפוי להשתתף בהשבעת הנשיא הנכנס טראמפ.
באופן סמלי, בניית הבמה שתשמש את הנשיאים והמכובדים ברגעי ההשבעה, החלה כבר במאי 2024, כאשר שני בתי הקונגרס מינו ועדה משותפת לטקסי פתיחה שתפקח על בניית הבמה ומבנים זמניים אחרים שיהיו הכרחיים לטקסים ולחגיגות.  “הנחת אבן הפינה” של הבמה בוצעה על ידי סנאטורית דמוקרטית באמצעות תקיעת מסמר ראשון, כאשר בשלב זה טרם ידעה הגברת שהיא בונה את הבמה של אויב המפלגה…
אמש (רביעי), התייחסה העירייה ומשטרת וושינגטון די-סי להכנות לקראת השבעתו של הנשיא טראמפ.
“תנו לי להתחיל בברכות לנשיא הנבחר טראמפ וצוותו על ניצחונם”, פתח ראש עיריית וושינגטון את מסיבת העיתונאים. “ואני רוצה להבהיר שוושינגטון הבירה מוכנה לקבל את פני הממשל החדש ואנחנו מחויבים להבטיח מעבר חלק”.
כבר בימים שטרם ההשבעה צפויים להיפרס אלפים רבים של שוטרים גלויים וסמויים, מדינתיים ופדרליים מסוכנויות שונות כמו FBI והשירות החשאי, כדי להגן על האירוע הדמוקרטי ולשמור על חיי הנוכחים – ובעיקר על חייו של הנשיא הנבחר, הנשיאים לשעבר, השופטים וחברי הקונגרס שיהיו נוכחים במעמד המיוחד.
את האירוע צפויים לאבטח בין היתר משטרת המטרופולין של וושינגטון הבירה, משטרת הקפיטול, משטרת הפארקים וכאמור גם אנשי הסוכנויות שפורטו לעיל.
לפי הדיווחים, המשטרה והכוחות המיוחדים שייפרסו בוושינגטון צפויים לעשות שימוש ברחפנים, להציב צלפים מהסוכנויות השונות והמשטרה על הגגות הסמוכים, כמו גם לתגבר חמ”ל מיוחד שיהיה אחראי על ניתוח המצלמות המוצבות במקום כדי לאתר חשודים פוטנציאליים.
כבר עכשיו ידוע למשטרה כי גורמים שונים מתכוונים להפריע למעמד, בין היתר “תומכי פלסטין” שהתחייבו להפריע להתנהלות של האירוע – ללא קשר לשאלה מי ייבחר. באופן אירוני למדי, דונלד טראמפ היה הנשיא המבוגר ביותר בעת השבעתו הראשונה בהיסטוריה של ארה”ב, עד שביידן עקף אותו 4 שנים לאחר מכן. בסיום נשיאותו – האחרונה לפי החוקה האמריקאית, יהיה טראמפ הנשיא המבוגר ביותר אי פעם בהיסטוריה של ארה”ב.
הלו”ז המלא לפי שעה טרם נקבע, אולם שעת הטקס עצמו כבר ידועה: השעה 12:00 בצהריים שעון הבירה.
מיד לאחר טקס ההשבעה, הנשיא ייכנס ל”חדר הנשיא” בגבעת הקפיטול, שם הוא יחתום על מסמך העברת השלטון. לאחר מכן צפויה לנשיא ארוחת צהרים חגיגית אותה יסעד עם מנהיגי הסנאט ובית הנבחרים, כמו גם עם אורחים של הנשיא שיוזמנו לסעודת המלכים. אם תהיתם, אילון מאסק כנראה גם ישתתף.
בשלב הבא מתכוננים הנוכחים, הנשיא ומשפחתו וסגן הנשיא ומשפחתו, לתהלוכה החגיגית מהקפיטול לבית הלבן, שם ייכנס בפעם השנייה בחייו הנשיא טראמפ.
ההכנה לתהלוכה כוללת סקירת משמר כבוד המורכב מחילות שונים שילווה את הנשיא לבית הלבן, טקס קצר שיתקיים בחזית המזרחית של הקפיטול.
לאחר מכן יעלה הנשיא ל”חיה”, הרכב הנשיאותי הממוגן, כאשר לפי כללי הטקס ייסע הרכב לכל אורך שדרות פנסילבניה עד לכניסה לבית הלבן.
התהלוכה שתקיף ותלווה את הרכב הנשיאותי תהיה מורכבת מחילות וגורמים אזרחיים מכל אחת מ-50 המדינות של ארה”ב, וכן, אפילו נציגים מקליפורניה, המדינה הליברלית ביותר בארה”ב בה קיבל הנשיא טראמפ 38% מהקולות בלבד.
>> למגזין המלא – לחצו כאן
ואם תהיתם, מה יעשה הנשיא ביומו הראשון? ובכן, לדברי טראמפ בעצמו, הדבר הראשון שיעשה ברגע שייכנס לבית הלבן הוא לפטר את ג’ק סמית’, התובע המיוחד של משרד המשפטים האמריקני – שמירר את חייו בכתבי אישום פליליים.

Read More

Post Comment