Loading Now

מקורב לשלטון בלבנון וחותנו של טראמפ: מי אתה מסעד בולוס? | פרופיל

מקורב לשלטון בלבנון וחותנו של טראמפ: מי אתה מסעד בולוס? | פרופיל

השורשים בלבנון
ד”ר מסעד בולוס, ערבי-נוצרי, נולד בעיירה Kfaraakka, עיירה נוצרית בצפון לבנון. בנעוריו, עבר מסעד לטקסס, ארצות הברית. בארצות הברית למד באוניברסיטת יוסטון, שם קיבל תואר דוקטור במשפטים. ב2006 מונה למנכ”ל הקונגלומרט SCOA Nigeria, העוסק בכלי רכב ממונעים.
>> למגזין המלא – לחצו כאן
בנובמבר 2022, השיא את בנו מייקל, עם טיפאני טראמפ, בתו הצעירה של נשיא ארצות הברית המיועד דונלד טראמפ, בתו היחידה של טראמפ מאשתו השנייה, מרלה מייפלס. מייקל הבן, מתואר כמיליארדר וכיורש העתידי של העסק המשפחתי ‘Bolus Enterprise’. בולוס למען טראמפ
בארה”ב נמנה בולוס עם תומכיו של טראמפ כבר בקמפיין הראשון שלו, והוא נעשה מעורב יותר בפוליטיקה האמריקנית אחרי שנפגש איתו בבית הלבן בשנת 2019.
גם בקמפיין הבחירות לנשיאות ב-2020 סייע בולוס לטראמפ, אבל התפקיד שלו התרחב מאוד מאז שבנו נשא את טיפאני טראמפ לאישה ב-2022.
את עיקר מאמציו, השקיע בולוס במדינת המפתח מישיגן. מספר רב של קהילות ערביות מתגוררות במדינה זו, כאשר לפי מספרים שהוכרזו לפני הבחירות, מספר הקולות הערבים מגיע לכ-400,000, ואילו קולות המוסלמים מגיעים לכ-250,000.
ואכן, טראמפ ניצח במישיגן וגרף את כל 15 האלקטורים. בעיר דירבורן, שמתוארת כלב האוכלוסייה הערבית-אמריקאית, קיבל טראמפ 42.5% מהקולות, לעומת 36% להאריס. ה”ידידים” בלבנון
לצד הפוליטיקה האמריקאית, בולוס אינו טומן ידו גם בכל הקשור לפוליטיקה הלבנונית. סוכנות הידיעות AP דיווחה ביוני האחרון, כי בולוס התמודד ללא הצלחה על מושב פרלמנט ב-2009. בנוסף, בעיתון הסעודי באנגלית Arab News דווח, כי גם ב-2018 בולוס החל בקמפיין ולאחר מכן פרש. עם זאת, באוקטובר האחרון, אמר בולוס ל’ניוזוויק’, כי הוא “לא התמודד לפרלמנט ב-2009 וגם לא ב-2018”.
דיווח נוסף שפורסם בעיתון הסעודי באנגלית Arab News מעלה, כי בולוס היה מזוהה בעבר עם שתי מפלגות פוליטיות נוצריות לבנוניות, תנועת מרדה והתנועה הפטריוטית החופשית (FPM), אשר קשורות פוליטית לזרוע הפוליטית של חיזבאללה. בנוסף, בראיון ל-AP ביוני תיאר בולוס את עצמו כ”ידיד” של הפוליטיקאי הלבנוני סולימאן פרנג’ה, מנהיג תנועת מרדה, פוליטיקאי נוצרי הנחשב לבעל ברית של חיזבאללה, ובמרץ 2023, הודיע​ חיזבאללה על תמיכתו בפראנג’יה לנשיאות בלבנון. אם לא די בכך, פרנג’ה נחשב כמקורב לציר איראן והמשטר הסורי, ומעריץ נלהב של נשיא סוריה באשר אל אסד.
ב-28 בספטמבר, לאחר חיסול נסראללה פרסם פרנג’יה הודעה קצרה ברשת הX: “הסמל נעלם, האגדה נולדה וההתנגדות נמשכת”.
במענה לשאלות על קשריו הפוליטיים בלבנון, ובכללם לאישים המקורבים לחיזבאללה ואיראן, אמר בולוס ל’ניוזוויק’ שהוא “אינו מזוהה עם אף מפלגה בלבנון”, אלא “מכיר את רוב המנהיגים הנוצרים הלבנוניים”, שאחד מהם הוא מועמד לנשיאות שאושר על ידי חיזבאללה. במהלך הראיונות הרבים במערכת הבחירות שעברה, התבטא בולוס רבות סביב נושא המלחמה בלבנון ובעזה, לאחר שבמטה טראמפ זיהו כי הקהילה המוסלמית בארצות הברית כועסת על ביידן והאריס שלא עשו מספיק בשביל לעצור את המלחמות בעזה ובלבנון.
המנטרה הקבועה בדבריו היתה, כי טראמפ חושב ש”כל המלחמות הללו כולל לבנון, עזה, אוקראינה וכו’ חייבות להסתיים בקרוב”, וטען כי “המלחמות הללו לא היו צריכות לקרות ולא היו קורות אם הנשיא טראמפ היה בתפקיד. הנשיא טראמפ יפעל להביא להחזיר את השלום במזרח התיכון ובמקומות אחרים בעולם”.
בראיון לערוץ ה-LBC הלבנוני לאחר ניצחון טראמפ, אמר בולוס כי “הביקור הראשון שלי יהיה בביירות בהקדם האפשרי, והנושא עשוי להיות בימים הקרובים או בשבועיים הקרובים”.
בראיון לאמצעי תקשורת לבנוני נוסף, אמר מסעד בולוס כי “הנשיא טראמפ יעמוד בהבטחתו לעצור את ההרס בלבנון באמצעות הסדר שלום אזורי כולל”. הוא הוסיף ” טראמפ מחוייב להפסיק את המלחמה לפני כניסתו לבית הלבן”, אך לא הוסיף פרטים. יחסיו לישראל ולסוגיה הפלסטינית
בראיון שנערך עמו במגזין ‘ניו יורקר’ בספטמבר האחרון, האריך בולוס לדבר על הקשר והחיבור של טראמפ לקהילה המוסלמית, ואמר כי כל הצעדים הפרו-ישראלים של טראמפ בקדנציה הראשונה כמו סגירת הקונסוליה ברמאללה, העברת השגרירות לירושלים ועוד – צעדים שהכעיסו את העולם הערבי – “נושאים אלו מחווירים בהשוואה לממשל ביידן שהיה שותף לרצח העם שמתבצע בעזה”.
בנוסף סיפר בולוס, כי נפגש לאחרונה עם הנשיא וטראמפ, ואמר לו: “אדוני הנשיא, אני עושה את זה מסיבה עיקרית אחת. אני רוצה שתיבחר מסיבה עיקרית אחת, וזה כי אני רוצה לראות שלום במזרח התיכון, במיוחד על בסיס פתרון שתי המדינות”. לדבריו, טראמפ ענה לו “מאה אחוז”, וציין באופן ברור כי “הוא מאמין שהדרך היחידה לשלום במזרח התיכון היא פתרון שתי המדינות”.
>> למגזין המלא – לחצו כאן
לצד התבטאויותיו של בולוס בסוגיא, הוא משמש כמגשר בין אבו מאזן והרשות הפלסטינית לבין טראמפ. לאחר ניסיון ההתנקשות בטראמפ שיגר אבו מאזן מכתב לטראמפ דרך בולוס. מכתב שטראמפ הגיב עליו “מחמוד, אתה נחמד מאוד, תודה לך”. בנוסף, בולוס ואבו מאזן נפגשו בשולי העצרת הכללית של האו”ם בספטמבר, במה שנראה כנסיון מצד הרשות לחדש את הקשרים מול טראמפ.

Read More

Post Comment