בגלל טראמפ: במנהטן ישבו “שבעה”, בהרווארד ביטלו לימודים
תומכיה של המפלגה הדמוקרטית בארה”ב קיבלו בצורה קשה את ניצחונו של טראמפ בשבוע שעבר.
בסרטונים שפורסמו ברשתות החברתיות, נראו תומכי המפלגה הכחולה פורצים בבכי, צועקים וזועמים על הניצחון המוחץ של טראמפ בניגוד לכל התחזיות של הסוקרים.
בתוך כך, ב”קהילת בני ישורון” במנהטן, קהילה קונסרבטיבית-ליברלית, הוחלט על ישיבת “שבעה” ביום רביעי בערב, אז נודע דבר ניצחונו של טראמפ.
ה”רבאיי” של הקהילה המורכבת מיהודים ושאינם יהודים, הכריז בפני הקהל ביום רביעי בערב שמנה כמאה איש כי “אנחנו יושבים שבעה”. האיש הוסיף כי “אנחנו יושבים שבעה עם תחושה של אובדן, של צער”.
בכתבה שפורסמה אודות ה”שבעה”, תואר כי חברי ה”קהילה” קיבלו על עצמם מנהג אבלות ידוע שלא לברך האחד את השני ב”שלום” כי אם בהינד ראש…
יצוין כי לפני נתונים רשמיים שפורסמו לאחר הבחירות, העלייה של טראמפ באה לידי ביטוי אפילו ב’אפר ווסט סייד’ במנהטן, שכונה דמוקרטית חזקה, שם זכתה האריס בפחות מ-85% מהקולות, נתון מדהים ביחס למערכות בחירות קודמות.
באופן מסורתי, יהודים בארה”ב נוטים להצביע יותר למפלגה הדמוקרטית ומזדהים עם ערכיה, כאשר אפילו הנציגים החרדים בערים ובמחוזות משתייכים למפלגה הכחולה.
ברמה הארצית, בעוד ההצבעה החרדית הייתה ברוב מוחץ עבור דונלד טראמפ, בקהילות ליברליות הצביעו באופן מאסיבי לקמלה האריס. למרות האמור, יצוין כי טראמפ זכה לעלייה של שני אחוזים בכל המדינה בקרב הקהילה היהודית, דבר המעיד על עלייה בהצבעה עבורו גם אצל היהודים החילונים או המסורתיים.
נתון מעניין נוסף שהתפרסם טרם הבחירות העלה כי 17% מהמצביעים היהודים עבור הדמוקרטים אמרו כי יצביעו הפעם לטראמפ, אולם חשוב לציין כי מדובר בסקר בלבד ולא בתוצאות האמת.
גם באוניברסיטת הרווארד ששמה הוזכר רבות בהקשר שלילי אודות יחסה לטבח שמחת תורה ותמיכה גלויה שלה בטרור, החליטו פרופסורים רבים לבטל שיעורים ביום רביעי בבוקר כדי לתת לתלמידים את הזמן הנדרש כדי לחזור לעצמם.
“עדיין הייתה לי תקווה שהיא תנצח בפער קטן. ואז התעוררתי הבוקר, וזה לא מה שקרה”, אמר אחד התלמידים. “כנראה בכיתי איזה שעה.”
“קורסים כגון סוציולוגיה 1156: “סטטיסטיקה למדעי החברה” ומתמטיקה שימושית 22a: “פתרון ואופטימיזציה”, וכן מספר קורסי השכלה כללית – 1074: “הגיבור היווני העתיק” ו-1111: “תרבות פופולרית וסין המודרנית”, ביטלו את שיעורי יום רביעי שלהם, הפכו את הנוכחות לאופציונלית או האריכו מועדי מטלות”, תואר ב’קרימזון’, העיתון הרשמי של האוניברסיטה.
אחת הפרופסורים תיארה את האווירה בהרווארד: “רבים בקהילה שלנו מחוסרי שינה, שוב מתאבלים על תקרות זכוכית שלא נופצו, חוששים לעתיד או נבוכים להתמודד עם עמיתינו הבינלאומיים”, כתבה. “אפיתי כמה תבניות של חטיפי לימון לחלוק”, היא שיתפה.
Post Comment