חורף בלי מחלות: 9 עצות שיחסכו לכם לרוץ לרופא
1. שמירה על היגיינה
נכון, זה לעוס. שמעתם על זה פעמים רבות, אבל שטיפת ידיים יסודית יכולה להפחית את הסיכוי להידבק בחיידקים. הקפידו לשטוף ידיים לאחר כל היציאה מחוץ לבית ובמיוחד לפני ארוחות- שטפו ידיים גם אם אתם לא אוכלים ‘המוציא’. אפשר להוסיף לחגיגה גם ג’ל לחיטוי ידיים (בתנאי שהוא בטוח לשימוש לילדים).
2. תזונה מחזקת מערכת חיסון
אכילה בריאה יכולה לחזק את מערכת החיסון ולעזור לגוף להתמודד עם גורמים מזהמים. הכניסו לתפריט של הילדים מזונות עשירים בויטמין C, כמו פירות הדר, פלפלים, קיווי ועגבניות. גם מאכלים עשירים באבץ, כמו קטניות ואגוזים, יעזרו לגוף להיות חזק. ואם כל אלה לא מצליחים לשכנע את הילדים, אולי “שייק הבריאות” שלכם- שייק פירות עם נגיעה של דבש- יעשה את העבודה.
3. אוורור קבוע של הבית
זה אולי מפתיע, אבל שמירה על בית מחומם לא תמיד מגנה עלינו ממחלות. חלל סגור לאורך זמן הוא קרקע נוחה להתרבות של וירוסים וחיידקים. פתחו חלונות לפחות פעם ביום להחלפת אוויר בכדי להפחית את הסיכון להידבקות.
4. שינה איכותית ככלי מגן
חיזוק מערכת החיסון מתחיל משינה טובה – כן, גם לנו וגם לילדים. הקפידו על הרגלי שינה קבועים: שעות קבועות לשינה וריטואלים מרגיעים (סיפור טוב, ליטוף מרגיע וטכס קריאת שמע)
5. חממו בשכבות, אבל בלי הגזמה
השכבות הן לא רק טרנד אופנתי – הן חיוניות בימי החורף. ילדים אוהבים לרוץ, לשחק ולהזיע, כך חשוב להלביש אותם. בחרו בבגדים חמים לפי הצורך ואל תעמיסו יותר מדי. גופייה עבה היא לא פחות חשובה מהמעיל שבדרך כלל נושר מהם כשהם משתוללים ומשחקים.
6. טיפול טבעי בסימפטומים
יש מלא פתרונות ביתיים שיכולים לעזור מעט בתסמיני החורף מבלי לרוץ לבית המרקחת. שתייה של תה עם דבש ולימון, קומפרסים חמימים על הגרון להקלת כאב גרון, ואפילו אמבטיה חמה. יש גם שמנים שמתאימים לשימוש לילדים ויכולים להקל על הנשימה – שאלו את הרוקח על אפשרויות בטוחות לשימוש לילדים.
7. הימנעו מהדבקה הדדית בבית
כשהילד בבית הראשון מתחיל להראות סימני מחלה, נסו להקטין את החשיפה של שאר בני המשפחה. השתמשו בכפיות נפרדות, כוסות נפרדים, מגבות נפרדים. זה מורכב להפריד. אבל עשו ככל שביכולתכם.
8. חיסונים למעוניינים
אם אתם מאמינים בחיסוני שפעת, זה כלי שעשוי לחסוך ביקורים מרובים ברופא ובבית המרקחת. החיסון מספק הגנה יחסית גם לילדים וגם למבוגרים, וככל שיותר אנשים מתחסנים – כך יורדת התפשטות השפעת בקהילה.
9. זמן מסך- אל תגזימו
כן, המסכים כובשים את עולמנו, אבל זמן מסך מוגזם לא תורם לבריאות. התנועה והשעות באוויר הצח חיוניות לחיזוק החיסונית ושמירה על הבריאות הכללית. צאו לטיול קצר או לפעילות בחוץ – גם כשקר, הילדים זקוקים לתנועה ולרענון.
וכמובן הכל מאיתו יתברך- אז נתפלל שיהיה לכולנו רק בריאות!
Post Comment