Loading Now

מילה של גוי | מתי החלו למול במשפחת המלוכה הבריטית?

מילה של גוי | מתי החלו למול במשפחת המלוכה הבריטית?

אחד הנסיכים הידועים היום בעולם הוא הנסיך הארי, דוכס סאסקס. או בשמו האינסופי “הנרי צ’ארלס אלברט דייוויד וינדזור”. הוא כמובן בנם של המלך צארלס’ השלישי והנסיכה דיאנה. ארי בוא הדמות הבולטת בארמון המלוכה הבריטי מזה שנים ואף בחר לעזוב את חייו הציבוריים לטובת חיים אישים ושינה את מקום מגוריו, כיום הוא מצהיר על עצמו שהינו תושב ארצות הברית.

בשנה שעברה יצא ספר זיכרונותיו החדש של הנסיך הארי, “Spare”, חשף פרטים אישיים רבים מחייו הפרטיים, כולל אישור לכך שהוא ואחיו נימולו. גילוי זה עורר דיון ציבורי בנוגע למסורת ברית המילה בקרב משפחת המלוכה הבריטית.

הארי מתייחס בספרו לשמועות שהופצו בעבר, לפיהן אימו, הנסיכה דיאנה, אסרה על מילת בניה. הארי מכחיש שמועות אלו ומאשר כי נימול כתינוק כדת וכדין.

עובדה זו מאשרת כי ברית מילה התקיימה בקרב משפחת המלוכה הבריטית במשך לפחות שני דורות. לא ידוע האם הנסיכים וויליאם והארי בחרו להמשיך במסורת זו עם בניהם, הנסיכים ג’ורג’, לואי וארצ’י הריסון.

בשנת 2013, ד”ר ג’וזף ספיצר, ראש אגודת המילה, הציע לבצע את ברית המילה לנסיך ג’ורג’, במידה והדוכס והדוכסית מקיימברידג’ יחליטו להמשיך במסורת.

ידוע כי המוהל הרשמי של קהילת יהודי לונדון, יעקב סנואמן,(1) ביצע את ברית המילה של הנסיך צ’ארלס בארמון בקינגהאם, ימים ספורים לאחר לידתו בשנת 1948. גם הנסיכים אנדרו ואדוארד נימולו.

יש לציין כי לא נדיר שמוהלים יהודים מציעים שירותי ברית מילה לתינוקות שאינם יהודים.

פרשנים רבים טענו כי מסורת ברית המילה בקרב משפחת המלוכה הבריטית החלה כתוצאה מאמונתה של המלכה ויקטוריה כי היא צאצאית של דוד המלך התנ”כי. קיימת גם סברה נוספת לפיה המלך ג’ורג’ הראשון ייבא את הנוהג מהעיר הנובר בגרמניה, שם הייתה ברית המילה פופולרית בקרב המעמדות הגבוהים.

עם זאת, מחקר משנת 2013 שערכו ההיסטוריונים רוברט דארבי וג’ון קוזין לכתב העת הרפואי SAGE טוען כי אין ראיות לסיפורי מקור אלו.

לדבריהם, “אם סנואמן או מוהל אחר ביצע את ברית המילה, זה משום שברית המילה הייתה נוהג נפוץ בקרב המעמד הבינוני והעשיר בבריטניה משנות ה-90 של המאה ה-19 ועד שנות ה-40 של המאה ה-20, והומלצה כאמצעי היגייני הגיוני.”

הם מוסיפים כי “העובדה שרופאי הארמון יכלו להיעזר בשירותיו של מנתח כה מכובד אינה מעידה על מסורת כלשהי, אלא פשוט דוגמה נוספת למעמדם המיוחס של משפחת המלוכה.”

המילה בבריטניה
לפי ארגון הבריאות העולמי, פחות מתשעה אחוזים מהגברים הבריטים נימולים. זוהי ירידה משמעותית בהשוואה לשנות ה-50, אז כ-20 אחוזים מהגברים הבריטים נימולו. ירידה זו נובעת, בין היתר, מהשינוי בתפיסה החברתית לגבי ברית המילה, שבעבר נתפסה כהכרחית מבחינה היגיינית.

חשוב לציין כי ברית המילה נפוצה בקרב ילדים זכרים בקהילות יהודיות ומוסלמיות, כמו גם בתרבויות אפריקאיות רבות.

אך המקורות אינם מציינים את הסיבות שבגינן בחרו בני משפחת המלוכה הבריטית לבצע ברית מילה לבניהם.

(1) יעקב סנוומן היה יהודי רופא בריטי ומוהל ידוע שביצע את ברית המילה של המלך צ’ארלס (כיום צ’ארלס השלישי) בשנת 1948. הוא ביצע ברית מילה גם על חברים אחרים באצולה הבריטית ומשפחת המלוכה. סנוומן כתב מאמרים מומחים וספרים רבים על ניתוחי ברית מילה, כולל “ניתוחי ברית מילה טקסית”. סנוומן אחיו היו הצייר יצחק סנוומן והיהלומן עמנואל סנוומן.

| קרדיט: אתר JC

Read More

Post Comment