Loading Now

המאכלים שכדאי לאכול בחורף כדי לחזק את הגוף | סקירה

המאכלים שכדאי לאכול בחורף כדי לחזק את הגוף | סקירה

עם בוא החורף, גופנו מתמודד עם אתגרי מזג האוויר הקר והצורך להתחזק מפני מחלות החורף השכיחות, כמו הצטננויות ושפעת. אחת הדרכים היעילות לתמוך במערכת החיסונית ולשמור על חום הגוף היא דרך התזונה. הנה כמה מהמזונות המומלצים ביותר לעונה הקרה, הקדימו לצרוך אותם כתרופת מנע, עדיף לחזק את הגוף כשהוא עוד בריא מאשר לדאוג להחלמתו לאחר שחלה. הנה הרשימה:

ירקות כתומים וירקות שורש
ירקות כתומים כמו בטטות, גזר, ודלעת הם מקורות עשירים בבטא-קרוטן, שהופך בגוף לוויטמין A ומסייע לשמירה על עור בריא שלא יסבול מפגעי מזג האוויר ולחיזוק המערכת החיסונית. ירקות שורש כמו תפוחי אדמה, סלק ולפת הם מקור מצוין לפחמימות מורכבות שמספקות אנרגיה לאורך זמן, ושומרים על חום הגוף לאורך שעות ארוכות, אך כמובן יש לצרוך אותם בכמויות מדודות שכן כמות פחמימות מופרזת יכולה לגרום לעליה במשקל.

הדרים (וויטמין C)
פירות הדר כמו תפוזים, אשכוליות ולימונים עשירים בוויטמין C, אשר מוכר כמחזק חיסוני חשוב במיוחד בחורף. ויטמין C עוזר להילחם בנגיפים ובבקטריות, ומשפר את ספיגת הברזל מהמזון. בנוסף, פירות ההדר תורמים גם למניעת יובש בעור הנפוץ בעונה הקרה. מי שצריכת פירות אלו לא אפשרית לו מסיבה כל שהיא, כדאי שיטול וויטמין C בקפסולות של תוסף מזון, זה לא כמו צריכה מהפרי עצמו שהיא הבריאה והטובה ביותר, אבל עדיין טוב ויכול להועיל למערכת החיסונית.

מרקים עשירים
מרקים חמים עשירים בירקות, קטניות, ודגנים מלאים הם דרך מצוינת להתחמם ולהתמלא באנרגיה. מרק עוף מסורתי, למשל, נחשב למחזק טבעי בעל סגולות אנטי דלקתיות קלות ולא לחינם הוא רווח אצל הסבתות כ’תרופה הטובה ביותר’. מומלץ להוסיף ירקות ירוקים וכתומים למרק, כדי להעשיר אותו בנוגדי חמצון וסיבים תזונתיים.

ג’ינג’ר ושום
תבלינים מחממים כמו ג’ינג’ר ושום לא רק משדרגים את טעמי המנות, אלא גם מציעים יתרונות בריאותיים רבים. השום מכיל תרכובות אנטי-בקטריאליות ואנטי-ויראליות המסייעות לגוף להילחם במחלות החורף. הג’ינג’ר מחמם את הגוף מבפנים, משפר את זרימת הדם ותורם לתחושת חיוניות.

דגנים מלאים
בחורף, דגנים מלאים כמו שיבולת שועל, קינואה ואורז מלא מספקים אנרגיה יציבה לאורך זמן ושומרים על תחושת שובע. הם עשירים בסיבים תזונתיים, מה שמועיל למערכת העיכול. שיבולת שועל, בפרט, נחשבת גם כמפחיתה כולסטרול וידועה בסגולות אנטי-דלקתיות.

תה צמחים
שתיית תה צמחים מסייעת לשמירה על חום הגוף וגם תורמת לשמירה על לחות, בעיקר כשאוויר החורף היבש מייבש את העור והגרון. מומלץ לשתות תה ירוק, קמומיל, או חליטות ג’ינג’ר וכורכום – הידועים בתכונותיהם האנטי-דלקתיות והמרגיעות, גם חליטה ביתית של צמחים כדוגמת מרווה ולימונית יכולה להיות בריאה ומחזקת.

אגוזים וזרעים
אגוזים וזרעים, כמו אגוזי מלך, שקדים, גרעיני חמנייה ודלעת, הם מקור מצוין לשומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים התומכים במערכת החיסונית ומספקים לגוף חום ואנרגיה. שומנים בריאים אלו מסייעים גם בשמירה על גמישות העור ובליחוחו בתקופה היבשה של החורף.

לסיום
מזונות אלו לא רק מספקים לגוף את רכיבי התזונה החשובים בחורף, אלא גם מחממים אותנו, מעניקים תחושת שובע ומסייעים בחיזוק מערכת החיסון. שילובם בתפריט החורף יכול לעזור לשמור על בריאות הגוף והנפש בעונה הקרה.

Read More

Post Comment