לקראת הפסקת המלחמה בצפון? אלו דרישות הצדדים
האם אחרי שבועות אחדים של תמרון בלבנון, הלחימה תעצר? בימים האחרונים מתרבים הדיווחים על כך שבישראל מעוניינים להגיע להסדר מדיני בצפון ולהפסקת המלחמה, כאשר חזרת התושבים לביתם בביטחון מתאפשרת לאור ההצלחות המרשימות בתמרון הקרקעי.
אמש (שלישי) כינס ראש הממשלה בנימין נתניהו דיון שעסק בין היתר בשאלת הפסקת המלחמה בצפון, והגעה להסכם אפשרי. היום (רביעי) דווח ב’חדשות 12′ כי בסופו של הדיון הייתה תמימות דעים בין כל המשתתפים כי בשלה העת למצות את ההישגים הצבאיים ולהגיע להסדר מדיני בצפון.
על פי הדיווח, נתניהו קיבל את עמדת הגורמים המקצועיים על כך שנכון ללכת להפסקת אש מול חיזבאללה, זאת בתנאי שההסכם יאפשר לעמוד באחד מיעדי המלחמה והוא החזרת תושבי הצפון בבטחה לבתיהם, זאת אחרי יותר משנה שהם גולים בארצם.
כפי שדווח היום ב’כיכר השבת’, על רקע הדיונים בישראל באשר להמשך המלחמה בחזית הצפונית והתמרון הקרקעי בדרום לבנון, יועציו הבכירים של נשיא ארה”ב ג’ו ביידן, עמוס הוכשטיין וברט מקגרק, יגיעו מחר (חמישי) לישראל בניסיון להגיע להסכם הפסקת אש שיאפשר את החזרת התושבים משני צדדי הגבול.
על פי הדיווח של ברק רביד בוואלה: “בכירים ישראלים וארה”ב אמרו כי הם מאמינים שלאחר המכות שספג חיזבאללה בחודשיים האחרונים, כולל חיסול מנהיגו חסן נסראללה, הוא סוף סוף מוכן להתנתק מהחמאס בעזה ולחתור להפסקת אש נפרדת”. אז מה ידוע לנו על ההסכם המתגבש?
לפי דיווח אמש ב-Ynet, הסכם לעצירת המלחמה נמצא כבר ב”שלבי גיבוש מתקדמים”. לפי פרטי ההסכם, חיזבאללה יורחק אל מעבר לנהג הליטאני ויהיה מנגנון אכיפה בינלאומי שיבטיח חופש פעולה ישראלי מול הפרות. רוב כוחות צה”ל ייצאו משטח לבנון ויתכן שישראל תשאר בכמה נקודות טקטיות משמעותיות למשך תקופה. ועוד דווח כי הכוחות ימנעו התחמשות מחודשת של הטרור במקום.
היום (רביעי) פורסמו ב’חדשות 12′ תנאיה של ישראל להסכם אפשרי. על פי בדיווח, ישראל דורשת בין היתר: הרחקה של חמושי חיזבאללה אל אזור הליטני, פריסה נרחבת של צבא לבנון בגבול הצפון, מנגנון אכיפה ופיקוח בין-לאומי, ערבויות לחופש פעולה של ישראל להסרת איומים, הפסקת אש של 60 יום כדי להגיע להסכם סופי, מניעת התחמשות עתידית של חיזבאללה.
מנגד, ארגון הטרור עדיין מרים את ראשו, ומפרסם רשימת דרישות משלו. כאשר הדרישות העיקריות הן: אי הכנסת תיקון כלשהו בהחלטה 1701 וגם לא במנגנוני היישום. הארגון אינו מוכן להתחייב בפני אף גורם בלבנון או מחוצה לה, לקבל את הניתוק בין חזית לבנון לחזית עזה.
חיזבאללה לא מתנגד להגדלת מספר הכוחות הבין-לאומיים או צבא לבנון, כפי שהוחלט במקור בהחלטה 1701 עם זאת, חיזבאללה מסרב להוסיף כל מדינה חדשה לכוחות הבין-לאומיים ודורש את הרחקת גרמניה לצמיתות מפעילות הכוחות הבין-לאומיים”, בטענה “שהפכה לשותפה של האויב במלחמה.
את הצהרתו, מסיים הארגון בהצהרה כי “חיזבאללה מקווה שכל הלבנונים מבינים שנשק ההתנגדות לא יהיה נתון למשא ומתן עם אף אחד. לאחר המלחמה, ההתנגדות מהווה אופציה מחייבת וחיזבאללה יעשה הכול כדי לשמר אותה”.
Post Comment