“אם אין אוזומפיק תאכלו סיבים תזונתיים” | הדיאטה החדשה כבר כאן
בשנים האחרונות, סיבים תזונתיים הפכו ל”חלבון החדש” – כשהם מתווספים למזונות רבים במטרה להזין את המעי ולשפר את בריאותנו.
אך על פי המחקר החדש לא כל תוספי הסיבים התזונתיים מועילים באותה מידה. רק סיבים תזונתיים הנמצאת בשפע בשיבולת שועל ושעורה, הנקראת בטא-גלוקן, מסוגלים לווסת את רמות הסוכר בדם ולסייע בירידה במשקל
חוקרים מאוניברסיטת אריזונה ואוניברסיטת וינה טוענים כי זהו סוג הסיבים היחיד מבין אלו שנבדקו, שהצליח להפחית את תכולת השומן ומשקל הגוף של העכברים תוך 18 שבועות.
הבדיקה המחקרית כללה דקסטרין חיטה, פקטין, עמילן עמיד ותאית, . אותם סיבים לא הראו השפעה דומה, למרות ששינו משמעותית את הרכב המיקרוביום של העכברים בהשוואה לעכברים שלא קיבלו תוספי סיבים.
“רצינו לדעת איזה סוג של סיבים יהיה המועיל ביותר לירידה במשקל ולשיפור איזון הסוכר, הסביר החוקר פרנק דוקה מאוניברסיטת אריזונה ביולי. כדי שנוכל ליידע את הציבור, את הצרכנים, וגם את התעשייה החקלאית”.
למה דווקא סיבים עם בטא-גלוקן
סיבים תזונתיים הם מקור האנרגיה העיקרי עבור המעי שלנו, ברם רק אחוזים בודדים בקרב האוכלוסייה צורכים את הכמות המומלצת העומדת על 25-30 גרם סיבים ביום.
כדי להגיע לצריכה הראויה של סיבים הביקוש לתוספי סיבים ומזונות מועשרים ב’סיבים בלתי נראים’ הופך פופולרי יותר ויותר. מגוון הסיבים הוא רחב אך במה כדאי לנו לבחור?
בטא-גלוקן נמצא בשיבולת שועל ושעורה, חלק מהסיבים, כמו בטא-גלוקן משיבולת שועל ודקסטרין חיטה, הם מסיסים במים, כלומר הם מתפרקים בקלות על ידי חיידקי המעי. אחרים, כמו תאית ועמילן עמיד, הם פחות מסיסים או בלתי מסיסים, מה שאומר שהם נדבקים לחומרים אחרים כדי להיווצר לכדי הפרשה.
הממצאים מראים שאחר שהאכילו חולדות קמח שעורה, העשיר בבטא-גלוקן. למרות שהחולדות המשיכו לאכול את אותה כמות של תזונה עתירת שומן כמו קודם, הוצאת האנרגיה שלהן עלתה והן ירדו במשקל בכל זאת.
Post Comment