“התואר הזה הפך אותי למורה אחרת לחלוטין.השתדרגתי כמחנכת, כאדם וגם כאמא”
“אני מורה כבר 14 שנים. חשבתי שכברת הדרך שעברתי והנסיון שצברתי יפים בהחלט ושאני יודעת להתמודד עם לא מעט אתגרים”. משתפת דיני, מחנכת בסמינר בירושלים. “עד שהגיעה אותה תלמידה ‘שקופה’ שפשוט לא הצלחתי לפצח. למול עיניי ראיתי איך היא הולכת ומשתבללת בתוך עצמה ואין לי היכולת לעזור לה. בסוף אותה שנה נרשמתי ללימודי תואר שני המתמקד בנוער במצבי סיכון ונשירה ואפשר לומר שאני פשוט חייבת לה בענק. לה הרגשתי שלא הצלחתי לעזור, אני מקווה שהיא פגשה את השליחים הטובים שליוו אותה בדרך, אך לתלמידים הבאים שפגשתי לאחר שלמדתי את התואר, אני מרגישה שהיתה לי היכולת לזהות את המצוקה שלהם ולנווט אותם למקום הנכון שימזער אצלם נזקים בעתיד. חווית הלמידה חוללה שינוי דרמטי בחשיבה שלי כמחנכת”.
בואי לנצל את השנה עם תואר שבצידו תוספת שכר >>
ד”ר יהודית חסידה מרצה בקורס מחקרי במסגרת התואר השני סבורה שהתכנית הזו הכרחית ורלוונטית לכל מורה כיום. “התואר השני מיועד לנשות חינוך במגזר החרדי, או המלמדות במגזר החרדי ונותן דגש על מצבי סיכון ונשירה במגזר. על אף שהתואר מדגיש מצבים תאורטיים הקשורים במצבי סיכון ונשירה, הוא מחובר ביותר לשטח וכולל פרקטיקה רבה. סיורים במוסדות לנוער חרדי נושר, שיח עם הורים לנושרים ועם הנושרים עצמם. במובן הזה הוא מפגיש את הסטודנטים ב’ידיים חשופות’ בסוגיה רגישה שעלינו כאנשי חינוך לתת לה מענה. התואר מעמיק ביותר ונותן פרספקטיבה ייחודית למגזר הדתי והחרדי הקשורה בעזיבת הדת בדגש על מעטפת חברתית וקהילתית”.
” מהמשובים שקיבלנו מבוגרות השנה שעברה, עלתה החוויה המשותפת שהתואר מאיר את עיניי המחנכים ומשנה את המורה עצמו כאדם. במהלך הלימודים מקבלים כלים שמסייעים למחנך/ת לזהות בשלבים מוקדמים פוטנציאל נשירה בקרב אוכלוסיות בסיכון. זיהוי השפעה שלילית ממקורות שונים, קושי לימודי, או כל סממן מקדים שעולה אצל הנער והמענה הראוי. כלים ליצירת קשר אישי עם ההורים, מעטפת תומכת לנער/ה במקומות בהם הוא זקוק להם, מציאת מסגרות חלופיות ראויות והיכולת להפנות הלאה לטיפול במידת הצורך”. מוסיפה ד”ר חסידה.
בואי לנצל את השנה עם תואר שבצידו תוספת שכר >>
ליטל יהודה, גננת בחינוך מיוחד בגן עיכוב התפתחותי ונציגת פיקוח, משתפת בחוויית הלמידה שלה: “האמת היא שהגעתי כדי לסמן וי על לימודי תואר שני. להפתעתי לא רק סימנתי וי, אלא גם למדתי וקיבלתי מעל ומעבר לכל מה שציפיתי. בלימודי תואר שני נדיר למצוא שילוב של שטח ופרקטיקה והוא מתאפיין בעיקר בקניית דעת. לא כך הוא המצב בספסלי התואר השני דנן, שכל כולו מבוסס על חוויה ולמידה מהשטח. היכרות בלתי אמצעית עם נשירה של תלמידים, חוויות של הורים לנוער נושר ובכללי לימודים מרתקים. התואר העשיר את עולמי החינוכי וסיפק לי כלים מעשיים לעבודה. מלבד החומר החינוכי והלימודי למדתי להשתמש ב AI- בינה מלאכותית ולהשתמש בה ככלי עזר מעולה לעבודתי כמחנכת. עבודת החקר (שכה חששתי ממנה), העניקה לי חוויה מיוחדת ומעצימה, בה למדתי את הדרך לשאול, להשתמש במאמרים אקדמאיים שהרחיבו את ידיעותיי, לחקור ולהציג נתונים חדשים. הלימודים העצימו אותי, העשירו ומיקצעו אותי בתחומים רבים הקשורים במישרין ובעקיפין לעבודתי. למדתי להסתכל על מצבים בחיים באופן שונה, לעומק, להבין את מה שעובר מעבר למילים שנאמרות. המנחים וכן המרצים היו אמפטיים ומקצועיים מאד והלכו איתנו צעד אחר צעד באופן בטוח ומדוייק. אני ממליצה לכל אשת חינוך שרוצה להעשיר את עולמה הפנימי והמקצועי ללכת ללמוד. אני מרגישה שגדלתי בתחומים רבים בחיי ואני מודה על ההזדמנות שניתנה לי, מציעה לכל אחת להעניק לעצמה את המתנה הזו.
ד”ר יהודית חסידה מסכמת: “צמצום הנשירה הוא דבר שעוסקים בו רבות במערכת החינוך ובפרט בקהילות סגורות כמו גם במגזר החרדי. מדובר על עבודת קודש ושליחות. תואר שמתאים לאדם המבין את האחריות שלו כמחנך. עבודה בשיתוף פעולה עם ביה”ס ועם מלווים שונים בקהילה. תואר עם עומק ורגש, מקום להתבונן על הכיתה ועל מה שנעשה בה מתחת לפני השטח”.
כך תייצרי תוספת שכר למשכורתך עם תואר בחינוך >>
Post Comment