אלו כללי הבטיחות שאתם חייבים לשמור עליהם בתוך הסוכה
“ושמחת בחגך והיית אך שמח”, כדי שלא לפגום בשמחת החג, אנו צריכים להקפיד על מספר כללי בטיחות. מפקדים ממחוז יו”ש בכבאות והצלה לישראל, מסבירים מנסיונם כיצד ניתן לשמור על הבטיחות.
תת טפסר ציון שנקור מפקד המחוז: “מדי שנה עם צאת יום הכיפורים אנו “הולכים מחיל אל חיל” ומתחילים בבניית הסוכה. החומרים מהם עשוייה הסוכה יהיו מחומרים תקניים ובטיחותיים. הקמת הסוכה תעשה על קרקע יציבה, לא על “דרדרת אבנים” ולא על פיגומים. ולבסוף בקשה אישית, תהנו בחג, טיילו ותהנו וכל זאת בזהירות ובבטיחות, והקפידו אחר הנחיות פיקוד העורף. אני מאחל לכל בית ישראל חג סוכות שמח!”.
רב רשף אלירן צרויה ראש ענף חקירות במחוז יו”ש: “יש כאלה הנוהגים בחג להדליק נרות בתוך הסוכה, המלצתנו היא להמנע מכיוון שהחומרים מהם בנויה הסוכה הנם דליקים מאוד ויכולים לגרום לבעירה תוך שניות. אם בכל זאת בחרתם להדליק נרות בתוך הסוכה, הדליקו על משטח יציב שאינו דליק”.
עוד הוא אומר: “הישארו בסוכה כל זמן שהנרות דולקים, והציבו מטף בתוך הסוכה. כך שאם ח”ו תיווצר בעירה, תוכלו לכבותה תוך כמה רגעים.”
סגן טפסר תמיר ארז מפקד תחנה אזורית יהודה: “אחד ממאפייני החג הוא “המנגל” בין אם במרפסת הבית, ובין אם בשטח פתוח. ניסיון העבר מלמד אותנו כי יש להיזהר הן בהדלקת המנגל והן בפינוי הגחלים. הדלקת מנגל במרפסת הבית תיעשה תחת כיפת השמיים, ויש להשתדל להדליקו ללא חומר מאיץ בעירה. עם סיום השימוש יש לכבות את הגחלים ולחכות עד שיתקררו לחלוטין. אז ניתן לפנותן לאשפה”.
עוד הוא אומר: “כך גם בשטח פתוח, ההדלקה תהיה במקום המותר להדלקת מנגלים בלבד! רחוקה מכל עשבייה וחומרים דליקים, ובסיום השימוש יש לכבות את הגחלים, ולפנות למקום ייעודי לפינוי הגחלים. לצערי בשנים האחרונות לא אחת אירעו שריפות כתוצאה מרשלנות מטיילים.”
טפסר משנה מתי שטרית ראש מחלקת בטיחות אש במחוז יו”ש: “הסוכה היא דירת “עראי”, אולם גם בבנייתה ובשימוש בה עלינו לשמור על כללי הבטיחות עליהם אני שומרים גם בבית. בעת בניית הסוכה יש להקפיד על מרווח בין התאורה בסוכה לבין הסכך, כמו כן יש להרחיק את קישוטי הסוכה מהתאורה. אנו ממליצים שלא להשאיר תאורה דולקת בסוכה ללא השגחה”.
לדבריו, “חל איסור בתכלית האיסור לבצע “אלתורי חשמל” דברים אלה מסוכנים, הן מצד התחשמלות והן מצד קצרים היכולים להביא לשריפה. כמו כן יש להימנע עד כמה שניתן משימוש במפצלים חשמליים, שכן שימוש של מספר צרכני חשמל על שקע אחד יכול להוביל לכשל ולשריפה.”
Post Comment