Loading Now

חיבור עמוק מתור השבר הגדול; “הקיבוץ שטח צבאי סגור, והם מתעקשים שנקיים את המניין”

חיבור עמוק מתור השבר הגדול; “הקיבוץ שטח צבאי סגור, והם מתעקשים שנקיים את המניין”

במסגרת תוכנית ‘עבודה שבלב’ על חזנים, פייטנים ושליחי ציבור, ערב יום הכיפורים אנו בריאיון עם מי שמביאים את התפילה אל המקומות הרחוקים והמרוחקים ביותר בארץ – הרב אריה סירוקה מארגון ‘איילת השחר’ שמשתף ומרגש על האור והקירוב שממשיך להתרחב ולצמוח גם ואולי דווקא בימים אלו של מתיחות וכאב לאומי.
ממשבר לחיבור
“המלחמה יצרה חיבורים שאי אפשר לתאר”, מספר הרב סירוקה. הוא מתאר כיצד הטרגדיה הלאומית הובילה לקירוב לבבות בין חלקי העם. “ראינו את זה בקיבוץ כפר מנחם, שם ערכנו חתונה לאחותו של חלל צה”ל בבית הכנסת שלנו במודיעין. אנשים מהקיבוץ, שמעולם לא ראו בית כנסת מבפנים, הגיעו לשמוח עם הכלה”.
מעבר למחלוקות
למרות המתיחויות הפוליטיות סביב מאבק החטופים, הרב סירוטה מדגיש את החשיבות של הערבות ההדדית. “מעל 50% מהמשפחות של החטופים הן משפחות מסורתיות ודתיות”, הוא חושף. “הקמנו אוהל תפילה בכיכר החטופים, ואנחנו רואים כיצד התפילה מאחדת את כולם”.
תפילות בקו העימות
הרב מספר על המסירות של מתנדבי הארגון, שממשיכים להגיע לקיבוצים בעוטף עזה גם בימים אלו. “בקיבוץ סופה, למשל, למרות שהקיבוץ מפונה, הם מתעקשים לקיים את התפילות ביום כיפור. זה מראה את החוסן והאמונה של התושבים”.
גשר בין עולמות
‘איילת השחר’ ממשיך לפעול כגשר בין העולם הדתי לחילוני. “אנחנו מגיעים בנפש חפצה, בלב נקי, ומנסים להבין את הצד השני”, מסביר הרב. “יש פערי ידע, אבל אנחנו רואים רצון גדול לשמוע, ללמוד ולהתחבר”.
מבט לעתיד
לקראת סיום, הרב סירוטה מביע תקווה: “אנחנו מקווים שבזכות כל המניינים של ‘איילת השחר’ בכל הארץ, נמשיך להתפלל לשנה טובה ומתוקה, ושנזכה לראות את שחרור כל החטופים בקרוב”.
בימים של מחלוקת וכאב, מראים לנו אנשים יקרים אלו כיצד אמונה, תפילה וערבות הדדית יכולות לאחד את העם ולהביא אור גם בתקופות האפלות ביותר.
צפו בריאיון המלא

Read More

Post Comment