הקול שמחזיק הכל: ברסלב, גור, ספרדי ואשכנזי – אך בעיקר שליח ציבור
בראיון מרתק, החזן המוערך ישראל נחמן תורג’מן חושף את עולמו המוזיקלי העשיר ואת תפיסת עולמו לגבי תפקיד החזן בימינו. נחמן, שהתחיל את דרכו בגיל 18, מספר על המסע שהוביל אותו להיות אחד החזנים המבוקשים בארץ ובעולם.
תחילת הדרך
נחמן מתאר כיצד התגבר על פחד קהל ולקח על עצמו אחריות כשליח ציבור. הוא מדגיש את החשיבות של לימוד מקצועי, כולל תקופת לימודים אצל החזן בנימין מולר בבלגיה.
אמנות החזנות
במהלך הריאיון הוא מסביר את ההבדל בין סוגי הקולות בחזנות ומדגיש את חשיבות הדיקציה והביטוי הנכון של המילים. הוא מתאר את החזנות כ”מלאכה מסוכנת” שדורשת רגישות לקהל ויכולת לאזן בין מסורת וחדשנות.
התאמה לקהילות שונות
נחמן מספר על הצורך להתאים את סגנון התפילה לקהילות שונות, מבית הכנסת הגדול בתל אביב ועד לקהילות בארצות הברית. הוא מדגים כיצד הוא משלב לעתים מנגינות מודרניות בתפילות המסורתיות.
הקשר עם הקהל
החזן מדגיש את חשיבות החיבור עם המתפללים, במיוחד אלה שאינם מורגלים בתפילה. הוא רואה את תפקידו כמי שמעלה את התפילות ומחבר אנשים לעולם הרוחני.
השפעות מוזיקליות
נחמן מספר על השפעות מוזיקליות מגוונות על סגנונו, כולל מסורות אשכנזיות, ספרדיות וצרפתיות. הוא מדגים כיצד הוא משלב סגנונות שונים בתפילותיו.
ישראל נחמן מסכם את תפיסתו לגבי תפקיד החזן בעידן המודרני – להיות גמיש, רגיש לקהל, ולשלב בין מסורת וחדשנות. הוא מאחל לכל המתפללים שנה טובה ומתוקה ושתפילותיהם יתקבלו.
Post Comment