בחגים עולים במשקל?- זה לא גזירת גורל- אלו הטיפים!
החגים הם כמו מבחן סיבולת לקו המותניים שלכם (או הירכיים). זה מתחיל בסעודה שבה כל ילדה בת 10 הופכת פתאום לקונדיטורית ומפתיעה עם מאכלים מיוחדים. ואז, יש את המפגש המשפחתי, שבה סבתא מתעקשת שתטעמי מהעוגת שכבות כי את “נראית כל כך רזה והעוגה כל כך טעימה”. ובל נשכח את הלילות הנעימים האלה בסוכה, שבהם אתם מתרווחים עם ספר, שמיכה וקופסת שוקולדים. ייתכן שהבגדים שלכם כבר מתחילים להכריז על מצב חירום.
אבל הנה החדשות הטובות: אתם יכולים לעבור את החגים מבלי להכריז על דיאטת כאסח בחשוון.
כך תנווטו בשדה המוקשים של החגים העמוסים באוכל:
1. טכניקת ה”דוגמה”
קל ליפול למלכודת כשכל קרוב משפחה מגיע עם מנה מיוחדת בציפייה שתנסו ‘הכל’. הכנסו לאמנות הדוגמה. רק נשנוש קטן פה ושם, מספיק להגיד, “מממ, טעים!” בלי לחסל חצי מגש.
שלטו באומנות “ההתענגות האיטית” כדי שהביס הקטנטן הזה יחזיק מעמד. אמרו מחמאות כמו אותם טועמי יין שמרחרחים ומרחרחים כאילו לגימה אחת יכולה לפתור את שלום העולם.
2. התרחקו ממלכודות
הפטיפור הקטן שאתם מגישים בבילוי בסוכה, הקינוח עם בסיס הבצק עלים והמיני מאפה הקטן הזה שהכנתם לכבוד החג, נראים קטנים ותמימים, אך הם מכילים מספיק קלוריות, כדי לתדלק משאית. התייחסו אליהם כאל קרובי משפחה רחוקים – הכירו אותם בנימוס ואז המשיכו הלאה במהירות.
אם אתם חייבים תעסוקה תוך כדי הבילוי המשפחתי, קחו משקה (מים מוגזים עם טוויסט של ליים- זה חגיגי מספיק) כדי להעסיק את הידיים שלכם, כדי שהם לא יתפתו לחטוף אגרוף מאותם ‘מתוקים’ שאי אפשר לעמוד בפניהם. דאגו לתחליפים בריאים יותר. תמיד אפשר להמיר את הפטיפור המיוחד בחמוציות ושקדים.
3. נהלו משא ומתן עם אחראי האוכל הפנימי שלכם
לכולנו יש את הקול הזה שאומר, “קדימה, קח פרוסת עוגה שלישית! זה אירוע מיוחד!” אבל זה העניין: לא כל ארוחת חג היא אירוע של פעם בחיים. במצב הזה שכל יומיים זה שבת- חג, אתם לא יכולים לאמר לעצמכם: “בחג ושבת לא שומרים…” אז, עשו עסקה עם ‘אחראי האוכל’ הפנימי שלכם: “אני אוכל חתיכת פשטידה מפוארת אחת – בתשומת לב – ואיהנה מכל ביס. אבל אחרי זה סיימתי!”.
4. תרגיל בתחפושת
תקופת חגים זה לא הזמן לאימונים מפרכים בחדר כושר, אבל אתם יכולים להתגנב לפעילות כלשהי מבלי להרגיש שאתם מתאמנים. הציעו “לעזור” במטבח, זה אומר שתצעדו הלוך ושוב בין קצה השיש לכיריים, ותעניקו לספירת הצעדים שלכם דחיפה לחג.
אם אתם שאפתניים במיוחד, הציעו טיול משפחתי לאחר הסעודה. זה מצוין לעיכול ותירוץ מצוין לברוח מהוויכוחים הפוליטיים של קרובי המשפחה לאחר הסעודה.
5. אל תגיעו רעבים לסעודות
הטעות הקלאסית: להרעיב את עצמכם לפני הסעודה כי אתם “חוסכים במקום” או כי אתם עסוקים בהכנות לחג. הטקטיקה הזו היא חסינת תקלות… אם המטרה שלכם היא לטרוף מנת פירה של שלושה אנשים בחמש דקות. במקום זאת, אכלו במשך היום חטיפים קלילים ובריאים לפני הסעודה – מעט חלבון, קצת סיבים, אולי תפוח או פרי אחר. תגיעו פחות רעבים ויותר מסוגלים לקבל החלטות רציונליות כשתתמודדו עם ההיצע המפתה בשולחן הערוך לפניכם.
6. כוחה של הצלחת הקטנה
נשמע מצחיק, אבל זה יכול לעבוד. בחרו את הצלחת הקטנה ביותר. טריק הצלחת הקטנה מאלץ אתכם להיות סלקטיביים בבחירות האוכל. כך תתקשו להעמיס בצלחת הררי אוכל.
אזהרה: אל תתפתו להשתמש בצלחת הקטנטנה כתירוץ לחזור חמש פעמים על אותה המנה- הישארו חזקים!
7. התרחקו מהשולחן
קבלו על עצמכם אסטרטגיה במפגשים משפחתיים. אם אתם יושבים ליד שולחן החטיפים, הפיתוי יתדפק כל חמש דקות. במקום זאת, מצאו מקום במעגל השיחה רחוק מהאוכל, רצוי ליד מישהו שמדבר הרבה ומסיח את דעתכם מלחשוב על קינוח. הבילוי המשפחתי אחרי הסעודה לצד עוגות דשנות ומגרות יכול להיות פיתוי קשה. פשוט קחו צעד אחד אחורה.
8. תפריט מאוזן
גם בחגים בין שלל העוגות והחטיפים. מלאו את עצמכם במאכלים בריאים וטעימים. הכינו סלטי ירק טעימים, החליפו את הפסטה בפשטידת ירק. התמלאו במאכלים בריאים שלא יישאר מקום ל’שטויות’. והכי חשוב- שתו הרבה מים בין הארוחות.
9. בלי נקיפות מצפון
בואו נהיה אמיתיים: אף אחד לא מצפה מכם לוותר על כל פינוקי החג האהובים עליכם. המפתח הוא איזון, לא חסך עצמי. אם אתם מתפנקים, תהנו! תחושת אשמה על כל נגיסה מיותרת, מובילה לרוב לאכילת יתר (ולבגד מתפוצץ).
זה החגים! זמן להירגע, ליהנות מהמשפחה, וכן – ליהנות מאוכל טוב. רק תדאגו לזוז מעט, לשתות הרבה ולשלוט במצב!
Post Comment