Loading Now

בינה מלאכותית, פרופילים פיקטיביים – ופייק ניוז | כך פועל ג’יהאד הצללים של איראן

בינה מלאכותית, פרופילים פיקטיביים – ופייק ניוז | כך פועל ג’יהאד הצללים של איראן

“סוואנה טיים”, “ניאוט’ינקר”, “ווסטלנד-סאן” – כל אלו, שמות של אתרי חדשות הפועלים בארצות הברית מטעם הממשלה האיראנית העובדת מאחורי הקלעים, ומנסה להטות את הבחירות.
בתחקיר שביצע ה’ניו יורק טיימס’, תוארו אתרים אלו ואחרים, קבוצות טלגרם וחשבונות טוויטר כחשבונות הפועלים נגד הנשיא לשעבר דונלד טראמפ.
>> למגזין המלא – לחצו כאן
אם רשויות החקירה בארצות הברית הודיעו שהאיראנים מנסים לפגוע ולפלג הן בקמפיין טראמפ והן בקמפיין האריס, נראה מטעמים מובנים, שהמאמץ העיקרי של איראן מתמקד בהכשלת הבחירה מחדש של הנשיא לשעבר והמתמודד הרפובליקני בהווה.
השמות של האתרים שהוזכרו לעיל עלו במחקר שבוצע על ידי גורמים רשמיים וחברות טכנולוגיה בינלאומיות שבדקו אותם, כאשר העקבות הובילו לצמרת הסייבר של טהרן.
בעיתון ה’ניו יורק טיימס’ מדגישים שהעובדה שאיראן היא מדינת טרור בתחום הסייבר אינו דבר חדש, שכן ראינו אותה בעבר תוקפת את ישראל וארצות הברית, “אך עד כה מרבית פעילותה התנהלה בצל קמפיינים דומים של רוסיה וסין. מאמצי התעמולה והדיסאינפורמציה האחרונים שלה הפכו חצופים יותר, מגוונים יותר ושאפתניים יותר, על פי ממשלת ארה”ב, גורמים בחברה ומומחי איראן”, מתאר עיתון ה’ניו יורק טיימס’. לפי העיתון, המטרות של איראן הן שתיים: מניעת חזרתו של דונלד טראמפ לבית הלבן מחד, וזריעת פילוג בחברה האמריקנית באמצעות מתקפות כנגד קמפיין האריס מאידך.
“איראן הופכת אגרסיבית יותר ויותר במאמצי ההשפעה הזרה שלה, מבקשת לעורר מחלוקת ולערער את האמון במוסדות הדמוקרטיים שלנו”, הזהירה לאחרונה אבריל היינס, מנהלת המודיעין הלאומי.
הבכירה אף הזהירה את האמריקאים שלא לשוחח עם גורמים שהם אינם מכירים. בדבריה קראה להיזהר “כשהם עוסקים באינטרנט עם חשבונות ושחקנים שהם לא מכירים באופן אישי”.
דבריה מצטרפים לאזהרה של ה-FBI שאמר כי “איראן תופסת את הבחירות השנה כמשמעותיות במיוחד מבחינת ההשפעה שעלולה להיות להן על האינטרסים הביטחוניים הלאומיים שלה, מה שמגביר את נטייתה של טהראן לנסות לעצב את התוצאה.”
מתברר, שמתקפות הסייבר של איראן מתבצעות על ידי יחידה מיוחדת במשמרות המהפכה, לפי פקיד איראני ששוחח עם העיתון האמריקני.
הן הממשלה והן משמרות המהפכה מפעילות גם חשבונות רשתות חברתיות פיקטיביות עם שמות פיקטיביים, המקדמים תעמולה ופייק ניוז, אומר ה’טיימס’. “סוכנים ממשלתיים, לדבריהם, מסתובבים באופן שגרתי באוניברסיטאות איראניות כדי לגייס בוגרי טכנולוגיה מובילים, ומציעים משכורות גבוהות, מימון מחקר ושטחי משרדים”, אומר העיתון האמריקני.
כפי שדווח בחודש שעבר, איראן הצליחה השנה לפרוץ לחשבון המייל של יועץ טראמפ בשם רוג’ר סטון, ממנו שלח הסוכן האיראני מיילים והזדהה כיועצו של טראמפ. בשלב זה לא הוברר גודל הנזק והמידע שהצליחו האיראנים לדלות באופן הזה.
העיתון מציין גם חשיפה של המודיעין האמריקני, לפיה האיראנים השתמשו ברשתות החברתיות כדי לארגן הפגנות בארצות הברית כנגד ישראל, תוך הזדהות כסטודנטים מקומיים.
כדי להבין טוב יותר את האמביציה של איראן בתחום הסייבר, יש לחזור לשנת 2011, אז אמר המנהיג העליון של איראן האייתולה עלי חמינאי כי “מרחב הסייבר הוא המקום החדש לביצוע ג’יהאד המידע של איראן”.
“באותה שנה”, אומר ה’טיימס’, “הוא הורה להקים את המועצה העליונה למרחב הסייבר, גוף לקביעת מדיניות. הוא קרא לממשלת איראן ולכוחות המזוינים לעבוד עם המועצה – שנקראה על ידי ארגוני זכויות אדם ככלי מדיני לדיכוי – כדי לקדם את האינטרסים של המדינה ואת האידיאולוגיה האסלאמית”.
אם נבחן את ציר הזמן של הפעילות האיראנית במרחב הסייבר, נגלה שהפעילות החלה בשנת 2015, אז הורה הנשיא לשעבר דונלד טראמפ על יציאה מהסכם הגרעין. חוקרים ואנליסטים אומרים כי ב-4 השנים האחרונות ניכרה עלייה משמעותית מאוד בפעילות ה’פייק ניוז’ של איראן והדיסאינפורמציה הרשתית, כאשר חוקרי חברת מייקרוסופט זיהו שבעה קמפיינים שונים ב-2021 – שנה לאחר מכן היו כבר 24.
מנהל מרכז ניתוח האיומים של מיקרוסופט הזהיר בדו”ח שקמפיין אחד של האיראנים מחודש מרץ היה קיצוני ביותר וכלל בתוכו גם קריאות מפורשות לפגוע באישים פוליטיים בארצות הברית כדי לזרוע כאוס לקראת הבחירות.
“לפחות חמישה אתרים מטעים צצו כדי להאכיל את הבוחרים האמריקאים בתזונה קבועה של תוכן שנועדה לערער את התמיכה בישראל ואת האמון בדמוקרטיה בארה”ב באופן רחב יותר, לפי מיקרוסופט ו-OpenAI, שזיהו את השימוש בכלי הבינה המלאכותית שלה במאמצים”, מתאר העיתון את השימוש של האיראנים בכלי הבינה המלאכותית לצורך הפצת תעמולה אנטי-ישראלית.
פקידים איראניים ששוחחו עם העיתון אמרו כי איראן מודאגת מאוד מתוצאות הבחירות לנשיאות ארה”ב בנובמבר הקרוב, לפי ההערכות, עיקר מטרתם היא לזרוע כאוס בארה”ב לפני האירוע הגדול ב-5 בנובמבר. אם הממשלה האיראנית מעורבת אף היא במתקפות הסייבר, עיקר הפעילות של איראן בתחום הסייבר נשלטת בידי משמרות המהפכה, באמצעות מספר חברות קש: “האיגוד הבינלאומי לתקשורת וירטואלית”, “איגוד הרדיו והטלוויזיה האיראני האיסלאמי” ו”מכון באיאן ראסנה גוסטאר”, חושף ה’טיימס’.
במודעות הדרושים של חברת גוסטאר, נכתב כי העובדים יכולים לעבוד מהבית תמורת שכר גבוה והטבות ממשלתיות, וכי על המועמדים להיות “צעירים ושאפתנים” ו”מכירים את מרחב הסייבר ופלטפורמות המדיה החברתית”. כמובן שלמועמדים אין מושג שהם הולכים לעבוד עבור משמרות המהפכה בזריעת כאוס ברחבי העולם.
משרד האוצר של ארה”ב הטיל סנקציות על כל שלוש החברות הנ”ל המשתייכות כאמור למשמרות המהפכה, לקראת הבחירות ב-2020. הוא האשים במפורש את באיאן גוסטאר ב”ניצול סוגיות חברתיות בתוך ארצות הברית, כולל מגיפת קוביד-19, והשפלת דמויות פוליטיות בארה”ב”.
ההתמקדות בקמפיין של דונלד טראמפ יכולה לנבוע ממספר סיבות. ראשית כל, האיראנים מעוניינים לנקום בו ברמה האישית על חיסולו של סולימאני, ומניעת היבחרותו מחדש לתפקיד הנשיא תהווה נקמה אישית כואבת.
>> למגזין המלא – לחצו כאן
בנוסף, במערב מעריכים שאיראן חוששת מחזרתו של דונלד טראמפ לשלטון, לאחר שבזמן כהונתו הראה מדיניות בלתי מתגמשת מול הטרור האיראני, כאשר טהרן מעדיפה את הדמוקרטים שרודפים אחרי הפקידים האיראנים בניסיון לחדש את הסכם הגרעין.

Read More

Post Comment