Loading Now

הלכות ‘קֶמפִּינג לכתחילה’ והכניסה לבית תפלתם | מקבץ הלכות שלישי לבית-הזמנים 

הלכות ‘קֶמפִּינג לכתחילה’ והכניסה לבית תפלתם
| מקבץ הלכות שלישי לבית-הזמנים 

מה טובו אהליך
א. הישן באהל או שק שינה ומשאיר את מי נטילת שחרית בחוץ יש להקפיד שיהיו בתוך ד’ אמות וייטול לתוך כלי ולא ע”ג קרקע וגם לא ישפכם ע”ג מקום שבני אדם עלולים לדרוך שם.
ב. אם התחיל לאכול בתוך האהל יזהר שלא לצאת ממנו משום שינוי מקום.
ג. אהלים מתקפלים וניידים פטורים ממזוזה.
ערים כל הלילה? נוסעים מחוץ לעיר? | מקבץ הלכות מצויות לבין הזמנים ‘שטייגען’ על חוף הים, ונטילת ידים בתנאי שטח | מקבץ הלכות נוסף לבין הזמנים
עבודה זרה ולא תחנם
ד. מבואר בש”ך שאסור להיכנס לכנסיה וגם לצורך שירותים ואפילו להיכנס לחצר של ע”ז אסור וכ”ש אם נכנס כדי להביט בצורה יפה שיש שם וכדו’ ולהיכנס למנזר מחלוקת כמו”כ אין להסתכל מבחוץ על דבר יפה שלהם כגון מנזר השתקנים שיש בהם גינות שנעבדו לשם ע”ז ונחלקו לגבי כניסה או ראייה בקומות השייכים למוסלמים.
ה. וכתב החיד”א בברית עולם שם שהנכנס לבית ע”ז הרי הוא בכנפי הסטרא אחרא של הטומאה ומטמאים אותו מעט מעט ולא ידע כי בנפשו הדבר.
ו. כשצריך לקנות מצרכים לשכור חדר או מקום להתארח להזמין הסעה וכדו’ יש חיוב להעדיף לקנות אצל יהודי ואפילו מחלל שבת וכ”ש אם הוא שומר שבת מאשר אצל גוי.
ז. אם אצל הגוי מעט יותר זול אם היהודי שומר שבת ואינו אדם עשיר גם בכה”ג יש חיוב לקנות אצל השומר שבת ובמחלל שבת כנגד גוי וכן שומר שבת כנגד יהודי שאינו שומרה כשההפרש במחיר הוא מועט יש צדדים להחמיר.
לא ילבש
ח. בהליכה במסלול והאיש רוצה ללבוש מטפחת של אשתו או להיפך כדי להגן מהחום והשמש וכן ללבוש נעלי הליכה וכדו’ הניכרים שהם של גבר או אשה נחלקו הפוסקים האם כאשר לובש רק בגד אחד ועושה כן רק להגן מותר והחכמ”א מחמיר בזה ולכך לכתחילה יזכור להכין כיסויי ראש לכל המשפחה אבל להחזיק מצחיה וכדו’ ביד מעל הראש מבלי ללבוש לכו”ע מותר.
שינוי מקום לעניין ברכה
ט. אדם שאכל ושינה מקום אכילתו ישנם דברים הטעונים ברכה במקומו הראשון וחייב לחזור ולברך שם ברכה אחרונה וישנם דברים שכשהלך ממקומו א”צ לחזור לעניין ברכה ראשונה אם שינה מקום בדברים שאינם טעונים ברכה במקומם אינו צריך לברך שוב.
י. נסיעה ברכב כל עוד שהרכב נוסע מבואר במ”ב שנחשב מקום אחד וכן מה מקום ה סמוך ל רכב אל יו מבואר בשעה”צ שאינו נחשב שינוי מקום אלא נחשב כהולכי דרכים ולכן אם התחיל לשתות סמוך לרכב והיה בדעתו להמשיך בדרך רשאי לעלות לרכב ולהמשיך לשתות.
יא. ישבו ואכלו ורוצים להמשיך ללכת ולא היה בתוכנית להמשיך ללכת לפני שיגמרו לאכול לא יועיל שבשעת ההליכה ימשיכו ללעוס כיון דכל לעיסה נחשבת לאכילה בפני עצמה אולם כל זה הוא ר ק בדבר שיש בו לעיסה משא”כ אם אוכל דבר שאין בו לעיסה כגון סוכריה אפילו לא היה דעתו כלל להמשיך רשאי להמשיך ללכת.

Read More

Post Comment