Loading Now

בית מבולגן בחופש זה לא אסון- אבל גם לא גזירת גורל

בית מבולגן בחופש זה לא אסון- אבל גם לא גזירת גורל

אה, החופש הגדול – ימים ארוכים, מזג אוויר חם וקול מתוק של ילדים שעושים ביניהם תחרות מי מפרק את הבית יותר טוב. כן. זה לגמרי הבית שלך. אבל הוא לא נראה כמו בימים השקטים של השגרה. הכיסאות המסודרים בסלון, השולחן המאורגן, המדפים המצוחצחים, כל אלו נחלת העבר היום הם נראים כשדה קרב. בעיצומו של הכאוס הזה את עומדת חסרת אונים עם מבט מיואש ומטאטא נואש ביד כאילו זה ההגנה האחרונה מפני ההמון המשתולל.
את מנסה להישאר רגועה, אבל כשאת צופה בסלון המתבלגן את תוהה אם החופשה נועדה לבחון את שפיותך. אתמול מצאת כריך אכול למחצה תקוע בין כריות הספה, והיום את מנסה לפענח איך דגני בוקר הגיעו לתקרה. את ממלמלת משהו על “חוקים” ו”לשמור על דברים מסודרים”, אבל המילים שלך נבלעות בדריסה הרועמת של רגליים קטנות, הבורחות כדי לתכנן את סבב ההרס הבא שלהן.
אז לפני שנצלול לטיפים להחזרת הסדר לבית, בואו נעצור לבדיקת מציאות. את לא מנהלת מבצע צבאי, והבית שלך אינו אולם תצוגה. בחופשה, במיוחד כשהילדים בסביבה, שלמות היא מיתוס. לפעמים, הבלגן הוא רק עדות ליום טוב, מלא ביצירתיות, צחוק ועוד כמה קמטי נחת בפנים. אמצו את הבלגן, אל תכעסו על עצמכם וזכרו שבית- גם אם הוא מבולגן הוא בית שמח. ועוד משהו קטן שאולי מנחם- ככה זה אצל כולם…
ובכל זאת רק בשביל השפיות- אמצו כמה טיפים שישמרו על שפיות הבית:
קבעו אזורים של בלגן
הגדירו אזורים ספציפיים בבית, שבהם הילדים יכולים להשתחרר. למשל, הסלון מיועד לפעילויות שקטות כמו קריאה, בעוד שחדר הילדים מיועד למשחק סוער יותר. (לפי העניין ואיך שמתאים לנוחות שלכם). באמצעות הכלת הכאוס באזורים מסוימים, יהיה לכם קל יותר להתנהל- ופחות סביר שתמעדו על לגו תועה בדרככם למטבח.
טקס “זמן לסדר” יומי
הפכו את הסדר לטקס יומי, אולי לפני ארוחת הערב או שעת השינה. הגדירו טיימר ל-10-15 דקות, וכולם (כן, אפילו הקטנים) נכנסים לעניין. הפכו את זה למשחק: מי יכול להרים הכי הרבה צעצועים? מי יכול לאסוף את כל המשחקים הירוקים? צ’פרו עם פרס קטן, כמו סיפור נוסף לפני השינה או פינוק. זה יכול להניע אפילו את הילדים ה’עצלנים’ ביותר.
תחלופת צעצועים ופעילויות
במקום שכל הצעצועים יהיה זמינים כל הזמן, החביאו חלק ושחררו לסירוגין. כל כמה ימים, החליפו את הצעצועים והפעילויות. זה גורם לילדים להתעניין במשחקים והפעילויות, זה מפחית את העומס ומצמצם את הסיכוי שכל צעצוע יישאר על הרצפה מיותם אחרי חמש דקות של משחק.
אמצו את התקן “מספיק טוב”
תשכחו מהשאיפה לרצפות ללא רבב או לכריות מיושרות בצורה מושלמת. בחופשה, אמצו את התקן “מספיק טוב”. אם אתם יכולים לראות את הרצפה ולעבור בבית מבלי לדרוך על משהו כואב, כבר ניצחתם. הורידו סטנדרטים והיו מאושרים בכך.
צרו שגרת יום גמישה
קבעו שגרה רופפת הכוללת זמן משחק, זמן בחוץ וגם- זמן שקט- כן, מותר. קיום שגרה נותן מבנה ליום ומסייע לשמור על דברים קצת יותר מאורגנים. עם זאת, אל תהיו נוקשים מדי- אחרי הכל זו חופשה. המפתח הוא גמישות והכרה שבימים מסוימים, התוכנית עשויה פשוט לצאת מהקופסא (יחד עם שמץ הסבלנות האחרון שלכם).
פשרה עצמית: מציאת האור בחוסר השלמות
לבסוף, קבלו שלא הכל מושלם- וזה בסדר גמור. ילדים מבלגנים, החיים בלתי צפויים, וחופשות נועדו להנאה. עזבו את הציפיות הלא מציאותיות והתמקדו במה שחשוב באמת: לבלות עם הילדים שלכם, ליצור זיכרונות ולצחוק מהאבסורד שבכל זה.
כשהחופשה תסתיים, הבית יחזור לסדר הרגיל שלו, ואולי אפילו תתגעגעו קצת (או אולי לא) לבלגן. לעת עתה, אמצו את הבלגן, תרגלו פשרה עצמית וזכרו שקצת אי סדר הוא רק חלק מהכיף בחופשה.

Read More

Post Comment