מדריך טיולים חרדי חשף באר מים מסתורית לטבילה – והותקף ברשת
הקיטוב בין המגזרים בארצנו הקדושה, הוא נושא כאוב ביותר, כידוע לכל גולשי ‘כיכר השבת’, ובפרט בעתות מלחמה ובתקופת בין הזמנים כשבני הישיבות בחופשה, שנאת עמי ארצות לתלמידי חכמים שתורתם אומנותם מתפרצת יותר ויותר, וכבוד שמים מתחלל. חשיפת באר מים סודית ב’עמק האלה’ ליד בית שמש, בידי סופר ‘כיכר השבת’, מדריך הטיולים ישראל שפירא, הובילה שוב להתפרצות מיותרת שכזו.
הכל החל בתיעוד שהועלה לסטטוס “מעיינות ונחלים נדירים” מאת ישראל שפירא על באר מים אגדית באזור מושב לוזית / שדות מיכה המלאה במים צלולים כבדולח, ועמוקה, אליה ניתן לרדת בעזרת סולם ארוך.
שפירא הדגיש לצופיו שמדובר באתר אתגרי, שלא מתאימה לכל מטייל שגרתי. לאחר שהתבקש לשלוח מיקום לבאר האגדית (שהביקור בה באחריות המטיילים בלבד), הוא עשה זאת. ואכן, מטיילים רבים מאנ”ש העוקבים אחרי ישראל שפירא נצפו בביקור ב’באר האלה’ (ואף חלקם טבלו ושחו במעמקי הבאר), ונהנו מאתר המים הנדיר בקרבת העיר בית שמש, ובפרט בימים אלה כאשר לא ניתן לטייל בחלק מנחלי הצפון.
אלא שברשתות החברתיות השונות נצפו פוסטים וטוקבקים נזעמים על “החרדים המלכלכים את הבאר הסודית”, ועוד השמצות שאין להם שחר. שפירא אישית הותקף שפרסם את מיקום הבאר, ואף עוקבים שלו דיווחו שכשהגיעו למקום לטבול, הם קיבלו יחס צונן ממטיילים שאינם מהמגזר החרדי.
ישראל שפירא מעדכן שעומק המים הם 4 מטרים, והסולם בגובה 12 מטרים, וניתן להגיע כמעט עד אליה עם הרכב (כולל דרך עפר): “הבאר עמוקה, ועץ תאנה צומח ועולה מתוכה, והביקור במקום היא חוויה מטלטלת במיוחד”. לגולשי ‘כיכר השבת’ נמליץ בביקורכם בטבע, לשמור על כל הוראות הבטיחות, ופיקוד העורף. אין להיכנס למקווה מים ללא ידיעה ובדיקה שהמקום אינו מזיק לבריאות, ויש לשמור על הניקיון.
המלצתו של שפירא שכיון שיש המדווחים לאחר ביקור במקום שהרגישו בכאב ראש וסחרחורות – יש לחכות לבדיקה של מומחים בנושא. “אני אעדכן ברגע שתהיה תשובה ברורה בנושא”, אומר שפירא ל’כיכר השבת’. אין באמור הכתבה משום המלצה לבצע את מסלול הטיול האמור. כל המבקר במקום או מבצע את המסלול, עושה זאת על אחריותו הבלעדית.
כתמיד, נמליץ לגולשים היקרים לציית לשילוט בשטח מטעם הרשויות ולהקפיד על הוראות הבטיחות והוראות החוק. בכל יציאה לטבע מומלץ להתעדכן על מזג האוויר, ולהתייעץ עם הרשויות המוסמכות לכך. בשמורות הטבע חלה חובת תיאום מוקדם באתר רט”ג.
לבירורים אודות כניסה למים וכו’:
מוקד המידע של רשות הטבע והגנים 3639*תיאום טיולים מוקד טבע 02-6247955קו ליער 1-800-350-550
Post Comment