Loading Now

איך תתמודדי עם ילדים בחופש?- מדריך הישרדות לאמא עובדת

איך תתמודדי עם ילדים בחופש?- מדריך הישרדות לאמא עובדת

אני יושבת במשרד הביתי המאולתר שלי- הידוע גם בשם שולחן המטבח: מחשב הנייד פתוח, קפה ביד, מוכן להתמודדות עם יום העבודה הארוך. אפילו הצלחתי ללבוש בגד מכובד כאילו אני יוצאת לעבודה. הכל בשליטה. ואז, כמו שעון, הילדים, שהיו שקטים באופן חשוד, מופיעים פתאום לידי. הם רק התעוררו והם כבר משועממים- מוזר?! ומה ילדים משועממים רוצים? תעסוקה, בילויים, צחוקים- עכשיו. או בקיצור משהו שדורש את תשומת הלב המלאה שלי.
ברוכים הבאים לאתגר האולטימטיבי של אמא בכלל ובפרט אמא עובדת בחופש הגדול! התמודדות עם עומס עבודה מלא, פלוס הדרישות של ילדים חסרי מנוחה.
הנה כמה טיפים כיצד לנהל את הקרקס היומיומי הזה עם קצת הומור, הרבה סבלנות ומגע של יצירתיות.
1. קבעי סדר יום: תזמני את החופש שלהם
אמנם “חופש” ו”סדר” עשויים להיראות כמו הפכים קוטביים, אך הם יכולים להתקיים די יפה ביחד ואפילו רצוי שיתקיימו יחד. ילדים משגשגים עם מבנה וסדר – גם כשהם כביכול “חופשיים”. צרי לוח זמנים יומי הכולל גם זמן עבודה עבורך וגם זמן משחק עבורם. תכללי פעילויות כמו “שעת אמנות יצירתית” (המכונה “אמא צריכה להיות בשעת שיחות זום”), “פינת קריאה” (הידועה גם בשם “אמא צריכה לסיים את הדוח הזה”) ו”הרפתקה בחוץ” (או “טיול השפיות של אמא”). המפתח הוא לפרוס את הכל כך שכולם ידעו למה לצפות.
2. הכריזי על הזדמנויות תעסוקה מראש
שום דבר לא מעורר את הרצון של ילד להזדקק לך פתאום יותר מאשר כשאת כבר שקועה עמוק במחשב. הקדימי אותם בהצעת תעסוקה להיום, לפני שהם בכלל חושבים להתלונן. את יכולה להציג את התעסוקה כאתגר מרגש או “משימות חשובות”, תני לתעסוקה כותרת פנטסטית כמו “אדריכל לגו ראשי” או “מאסטר גנרל חטיפים”. כך ערך התעסוקה ישתדרג והם יחושו חשובים. ואת מהצד- תרוויחי זמן יקר ללא הפרעה.
3. הדגישי ‘מה עשינו היום’
בסופו של יום, כשאת מסיימת את העבודה והילדים כבר מותשים, זה יכול להיות קל לשכוח את הניצחונות הקטנים. כאן נכנסת לתמונה טבלת ‘מה עשינו היום’. בין אם זו רשימה של מגדל הלגו שהם בנו, הסיפור שהם קראו, או אפילו החטיף שהם הכינו בעצמם, הנצחת הרגעים הקטנים האלה, נותנת להם תחושה של הישג ומשמעות. זה גם מזכיר לך שלמרות הכאוס, את עושה עבודה מצוינת בניהול העבודה וגם האימהות.
4. היי גמישה: הישארי רגועה גם כשהתוכנית יורדת מהפסים
בעולם מושלם, סדר היום היומי שלך יתנהל ללא תקלות. אבל בעולם האמיתי, רק לעתים רחוקות דברים הולכים לפי התוכנית. ה’ מנהל אותנו ואנו רק שחקנים קטנים במשחק השחמט. לעיתים “הרפתקת החוץ” הופכת לפסטיבל בוץ ו”פינת הקריאה” הופכת לזירת קרב של ספרים מתעופפים. כשזה קורה, קחי נשימה עמוקה וזרמי עם הזרם. גמישות היא המפתח. אם התוכנית המקורית מתפרקת, פשוט התאימי והמשיכו הלאה. זכרי, זה לא קשור לשלמות; זה דרך בהתקדמות.
5. שלבי את ‘זמן אמא’
בואו נהיה כנים: גם את צריכה הפסקה. קבעי “זמן אמא” שבו הילדים עוסקים בפעילות שדורשת השגחה מינימלית. זה יכול להיות זמן של משחק פאזל, או בנייה בקוביות. השתמשי בזמן הזה לטעינה מחדש, גם אם זה רק ל-15 דקות. השפיות שלך תודה לך.
6. תמריץ שיתוף פעולה עם תגמולים
ילדים אוהבים תגמולים, ואת יכולה להשתמש בזה לטובתך. הציעי תמריצים קטנים להשלמת משימות או שמירה על שקט במהלך הפגישות שלך. אלה יכולים להיות זמן משחק נוסף, פינוק מיוחד או הזכות הנחשקת לבחור את מקום הפארק שנצא אליו היום.
7. שמרי על חוש ההומור שלך
אחרון חביב, אל תשכחי לצחוק. חיי אמא בחופש הם לפעמים מטורפים. לעיתים את חשה שאת פשוט מתפוצצת. רגע לפני שזה קורה. חפשי רגע מצחיק, התייחסי אל המציאות בהומור. זה יכול להיות גם הרגע שבו הילד שלך צץ ברקע שיחת הזום שלך חבוש בכובע מקליקס, או הזמן שבו התוכנית ה”מושלמת” שלך יורדת מהפסים על ידי קרב מאולתר בבלוני מים. אלה הרגעים שכדאי לך פשוט לצחוק ולשחרר. לפעמים, צחוק הוא הדרך הטובה ביותר לצלוח את האתגרים.
עבודה מהבית עם ילדים בחופש הוא לא דבר של מה בכך, אבל עם קצת תכנון, גמישות והומור, זה בהחלט בר ביצוע. רק תזכרי: את לא לבד במאבק, ואת עושה עבודה מדהימה – גם אם שולחן המטבח נראה יותר כמו שדה קרב מאשר שולחן כתיבה בסוף היום.

Read More

Post Comment