Loading Now

התביעה הצבאית: לא מתנגדים לבחינת מעצר בית לחשודים

התביעה הצבאית: לא מתנגדים לבחינת מעצר בית לחשודים

הדיון בהארכת מעצרם של חמשת החיילים שנעצרו בשדה תימן, בחשד להתעללות במחבל החמאס, התקיים היום (ראשון) בבית הדין הצבאי בבית ליד.
התביעה הצבאית ביקשה להאריך את מעצרם של החשודים עד ליום שלישי למטרות המשך חקירה. יחד עם זאת הודיעה שאינה מתנגדת לבחינת מעצר בית לחשודים. כך דווח היום ב-Ynet.
בסוף השבוע החליטו המשטרה ומצ”ח לפתוח בחקירה בעקבות הפריצה לשדה תימן, ולאחר מכן לבסיס בית ליד, לפני שבועות אחדים, עם מעצר הלוחמים. לפי שעה אין עצורים בפרשה.
כזכור, בסוף השבוע דווח כי גורמים בעדה הדרוזית, שאחד מהלוחמים שנעצרו משתייך לעדה, החליטו לצאת למאבק בעקבות המעצרים, וגורמים בעדה הודיעו כי המאבק הציבורי צפוי לעלות מדרגה כבר השבוע. אחד מבני העדה שצפוי להוביל את המאבק אמר: “עד עכשיו שתקנו – אבל עברתם את הקו האדום. אנחנו עושים הכל, לוחמים במשך חודשים, ואתם פשוט יורקים לנו בפרצוף”.
“אנו קוראים לכל מי שאכפת לו מהלוחמים: צאו ותראו לכולם שיש לנו גב, צאו ותראו שלאזרחים השפויים במדינת ישראל יש כבוד ללוחמים. אנחנו גם מודיעים: לא נשתוק אם המצב יימשך, המחאה תלך ותחריף ככל שהלוחמים ימשיכו לשהות במעצר”, הוסיף. ביום רביעי נערך בבג”ץ דיון בעתירה המבקשת לסגור את שדה תימן. הדיון הופסק לזמן מה בעקבות מהומה שפרצה באולם בית המשפט, על-ידי משפחות שכולות ומשפחות החטופים, שזעמו על הדיון שנועד להתחשב במחבלי הנוח’בה.
“איפה האנשים שלנו מוחזקים?”, צעקה אחת הנשים באולם, “על מה אתם דנים? מדינת חלם!”. לאחר מכן החלו נוכחים נוספים בקריאות “בושה, בושה”.
השופט עוזי פוגלמן, מ”מ נשיא העליון, הגיב לצעקות ואמר: “רבותיי וגבירותיי אנחנו במדינת ישראל. מדינת ישראל אם זה מוצא חן בעיניכם או לא היא מדינת חוק. צריך לקיים דיונים בבתי המשפט בשקט”.
בשלב זה, הוא הורה להוציא מהאולם את הנוכחים שיפרו את הסדר וקבע כמה דקות הפסקה להרגעת הרוחות. הנוכחים הוצאו מהאולם ולאחר כעשרים דקות הדיון חודש כשמרביתם נותרו בחוץ, ולאולם אפשרו כניסה רק למי שלא הפריע לקיום הדיון.
עם חידוש הדיון בבג”ץ, אמר השופט פוגלמן: ״אנחנו מחדשים את הדיון. מה שראינו עכשיו היה ניסיון למנוע דיון שיפוטי בבית משפט. אנחנו מאוד מכבדים את זכות ההפגנה של כל אדם במדינת ישראל אבל זה לא יכול להיעשות באולם בית המשפט בוודאי לא בצורה שמסכלת את ניהול הדיון.
“‏בית משפט בישראל פועל לפי חוק גם בזמן מלחמה וימשיך לעשות את זה. אנחנו ערים לרגישות הדיון ולרגישות הרבה של לחלק מהמשתתפים בו… זה לא דיון ראשון בנושאים שמשיקים לסיטואציות שעלו במלחמה. מי שעוקב אחרי הדיונים האלה יודע שבית המשפט נוקט במדיניות הכלה מקסימלית. אבל הגבול של מדיניות הכלה הוא נסיון לפוצץ דיון משפטי.
“‏אנחנו מחדשים את הדיון אני מודיע מראש שמי שינסה לשבש את הדיון בין הדרך של צעקות ובין בדרך אחרת יצטרך לצאת החוצה. בכל מקרה מי שאין לו יכולת לשבת בשקט, הדיון הזה משודר אפשר לראות אותו מכל מקום״.

Read More

Post Comment