רון חולדאי על מניעת התפילות בכיכרות: “רוצים הסכמה מלאה והתחשבות במרחב הציבורי”
אחרי הסערה התקשורתית שהתחוללה על רקע החלטת עיריית תל אביב לאסור תפילות במרחב הציבורי ביום כיפור הקרוב, רון חולדאי ראש העיר, כתב ברשתות החברתיות: “אני מתפלל שהחגים יעברו ללא מאבקים ובהרמוניה. כעיר השומרת על זכויות הפרט, רשאי כל אחד בעירנו להתפלל מתי ואיפה שידבנו ליבו. את המרחב הציבורי שלנו אנחנו רוצים לראות כמרחב של הסכמה והתחשבות”.
חולדאי הוסיף: “אנחנו מקפידים על מרחב ציבורי פתוח, נגיש ומזמין לכל, ולכן, איננו מאפשרים תפילה בהפרדה מגדרית עם מחסומים פיזיים, במרחב הציבורי. זה מה שעמותת “ראש יהודי” ביקשה ולזה סירבנו! לא נקים מחיצות והפרדות בין גברים לנשים, בין אב לבתו, במרחב הציבורי. אני מייצר חיבורים בין בני אדם, ולא מחיצות. תפילות בהפרדה מתקיימות באין מפריע בבתי הכנסת הרבים בעירנו”.
כזכור, עיריית תל אביב יפו, הודיעה במסמך רשמי, כי היא אוסרת כליל כל קיומה של תפילה יהודית במרחב הציבורי בעיר, זאת למרות שאך לפני תקופה קצרה, התאפשר למוסלמים להתפלל בהפרדה בגן צ’ארלס קלור בעיר.
במכתב ששלח רובי זלוף, המשנה למנכ”ל העירייה, במענה לבקשה לקיים אירוע תפילה, הוא כותב: “בהמשך לפנייתך לקיום אירוע במרחב הציבורי ועל רקע קבלת מספר בקשות, מטעם מגוון גורמים פרטיים, לקיים אירועי תפילת/התכנסות יום כיפור בכיכרות העיר / גנים ציבוריים (דוגמת כיכר הבימה / דיזינגוף / הסינמטק) ולאחר בחינת העניין, התקבלה החלטה לפיה הפרקטיקה שהחלה בשנות הקורונה, במסגרתה העמידה העירייה כיכרות עירוניים לטובת פעילות כאמור, ביום הכיפורים הייתה נכונה לשנות הקורונה לאור חשיבות השהייה במרחב הפתוח בתקופה זו”.
לדבריו, “עיריית תל אביב יפו אינה רואה מקום להמשיך בפעילות זו, ויש לחזור למקובל זה שנים, לפיו העירייה אינה מעמידה מרחב ציבורי אינטנסיבי דוגמת כיכרות, גינות ציבוריות שוקקות וכדו’ על מנת שישמש כבית כנסת / מקום התכנסות לטובת אירוע ביוזמה פרטית וכי המענה לקיום תפילות יום הכיפורים הוא באמצעות מאות בתי הכנסת הפזורים בעיר”.
“בהתאם לכך”, הוא מדגיש, “כלל הבקשות לקיום תפילה / התכנסות בכיכרות וכדו’ אינן מאושרות ומשכך לא ניתן לאשר את בקשתכם”.
כאמור לאחר הסערה שפרצה, ראש עיריית תל אביב התייחס לאלו שהתנגדו להחלטה: “ההתעקשות של בעלי אינטרסים כאלה ואחרים לקיים תפילה בהפרדה וחציצה בין גברים לנשים דווקא בכיכר דיזנגוף או במקומות מרכזיים אחרים בעיר, מטרתה לאתגר ולשנות את צביונה של עירנו, עיר שבה חיים כולם יחד, עיר שמכילה את כולם ללא הפרדות וללא מחיצות. מי שהגיב גם כן בפוסט משלו לחולדאי, הוא חבר הכנסת מתן כהנא שכתב בטוויטר: “אדוני ראש העיר, האופי הליברלי של תל אביב יוכל לשאת תפילה בכיכר דיזנגוף גם אם באזור קטן ומתוחם בתוכה תתקיים תפילה בהפרדה מגדרית. אני יכול לדמיין פתרונות נוספים שיאפשרו גם תפילה כפי שנהגו אבותינו ואמותינו מזה אלפי שנים. אדוני ראש העיר, זה בידיים שלך לא להחזיר את העיר תל אביב למאבקים של לפני ה-7/10”.
Post Comment