Loading Now

שומרי הראש | הצצה מרתקת לעולם האבטחה של המפורסמים

שומרי
הראש | הצצה מרתקת לעולם האבטחה של המפורסמים

בארצנו הקטנה, נהוג לראות מאבטחים ושומרים ראש בעיקר בסביבת פוליטיקאים, ובמיוחד סביב שבעת סמלי השלטון, כהגנה ביטחונית מפני איומי טרור.
>> למגזין המלא – לחצו כאן
בעולם העסקי, אבטחת ידוענים היא תעשייה משגשגת. החל משחקנים מפורסמים בהוליווד, זמרים ואמנים בעלי שם עולמי, ספורטאים נערצים, ועד מיליארדרים ובעלי עסקים שחוששים לחייהם.
בנוסף, ישנם כוכבים ששוכרים שומרי ראש לאו דווקא כי הם חוששים מאיומים כאלה ואחרים, אלא כי פשוט מדובר בסמל סטטוס, ובעבורם מדובר בפריט יוקרה, המוסיף נופך להילה סביבם.
תפקיד המאבטח
תחום האבטחה הפרטית חובק עולם ובמקרים מסוימים מציג רמה מקצועית גבוהה מאוד שלא נופלת מהאבטחה הממלכתית. גם באבטחה הפרטית, על הלקוח לבקש תחילה סקר סיכונים על מנת להכיר את האיומים הרלוונטיים אליו ולמאפייני פעילותו האישית והמקצועית, וכבסיס להחלטה מהי רמת האבטחה הנדרשת עבורו כמענה הטוב ביותר במסגרת התקציב הקיים. ישנם כאלה המעוניינים לצרוך אבטחה פרטית אך בוחרים להימנע מנראות גלויה ומוקצנת, במקרה כזה מדובר באבטחה ב”חתימה נמוכה” שמייצרת מענה מקצועי וטוב אך כזו שפחות בולטת לסביבה.
כאשר מדובר בהופעה ציבורית, על המאבטחים להתמודד עם הרחקת מעריצים, שמירה על שלום הידוען ועל הסדר. כאשר על המאבטחים לדעת מהו הגבול המותר שבין לאפשר למעריצים להתקרב לבין שמירה על ביטחון האומן ולבצע את המשימה בנאמנות, ובקור רוח.
שומרי הראש יודעים הכל
מדובר כמובן בעסק רציני – שמירה והגנה על חיי אדם, ולכן העוסקים בה חייבים להיות האנשים המיומנים והרציניים ביותר, אך יחד עם זאת, לא פעם שומרי הראש מוצאים את עצמם מעורבים בחייהם האישיים של הכוכבים, נחשפים לסודותיהם הכמוסים, ומהלכים על חבל דק ביחס שבין אישיות מאובטחת לבין חבר קרוב החולק את חייו יחד.
לעיתים, הקשרים הקרובים ביותר נגמרים בפיצוץ. מעצם היותם צמודים למאובטחים בכל אשר ילכו, נחשפים שומרי הראש להרבה מאוד פרטים אינטימיים ומידע שהכוכבים היו כנראה מעדיפים שיישארו חסויים. עם העסקתם, רוב שומרי הראש חותמים על אינספור חוזי סודיות מוקפדים, אך פה ושם בכל זאת דולפים להם סודות וסיפורים מעניינים.
תקריות בין מאבטח למאובטח
לעיתים, הקירבה בין הצדדים מביאה גם לחיכוכים. סטיב, ששימש כמאבטח האישי לשעבר של ראפר אמריקאי מפורסם, נקם בבוס שלו לשעבר כשסיפר שהוא התנהג אל הצוות שלו בגסות רוח ודרש מהם ללבוש בגדים חלקים בצבע שחור, מכיוון ש”דפוסים מסיחים את דעתו”.
סטיב פירט על חוויית העבודה הצמודה עם הראפר ואת הכללים ההזויים שנדרש לעמוד בהם, אותם הכתיב הראפר ואשתו. הוא סיכם את עבודתו אצל בני הזוג כ”טראומה מאכזבת, שלא הייתה שווה את זה”. לאחר פרסום הדברים, סטיב אוים בתביעה על סך 10 מיליון דולר. במכתב התראה ששלחו למאבטח לשעבר טענו בני הזוג שהוא אמר עליהם “אמירות שגויות ומשמיצות” שהפרו את הסכם הסודיות שנחתם מולו בתחילת ההעסקה. בני הזוג כתבו במכתב שבמידה וסטיב יעשה את זה שוב – הם יתבעו אותו על הסכום האסטרונומי, אבל סטיב מצידו טוען שהסכם סודיות מעולם לא נחתם בניהם.
במקרה נוסף שהתפרסם, ישראלי שהיה שומר הראש של כוכב פופ מפורסם תחילת העשור הקודם, תבע אותו בטענה שהיה אלים כלפיו ושלא שילם לו על שעות נוספות בהן עבד. מקורביו של הכוכב טענו כי המאבטח הוא “עובד ממורמר המעוניין לסחוט כספים מהזמר”.
המחירים בשוק
כיאה לעיסוק המתנהל בצללים, המחירים הרשמיים בענף – אינם ידועים. עם זאת, מעת לעת מתפרסמים מחירונים וסכומים המודלפים מחוזים שונים. ככלל, הגנה אישית, במיוחד מסביב לשעון, היא עסק לא זול והמחיר עשוי לנוע בין 250 אלף דולר למיליון וחצי דולר לשנה, כמחירי בסיס.
כך למשל, ג’ף בזוס משלם 1.2 מיליון דולר לשנה. הנסיך הארי שאיבד את זכויות האבטחה שלו כשהחליט לפרוש מבית המלוכה, שכר לעצמו שומרי ראש באופן פרטי, בעלות של 3 מיליון דולר שנתיים. כמו בלא מעט תחומים, גם בעולמם של שומרי הראש הביקוש וההיצע הן אלו שמשפיעים על המשכורות שנגבות בתחום, כאשר המחירים גם כך אינם שווים לכל נפש.
על פי הידוע, שומר ראש שמתלווה לאומן לסיבוב הופעות יקבל בין 500 ל-1,500 דולר מדי יום. עבור אירוע חד פעמי, כמו שבוע אופנה, השכר יהיה בין 650 ל-1,000 דולר ליום. שומרי ראש ניידים, שמסתובבים עם האישיות מרוויחים 177 אלף דולר ל-800 אלף דולר לשנה. כאשר לא פעם הכסף יוצא מהקופה של חברת התקליטים או אולפן ההפקות של הסרט או סדרת הטלוויזיה בה השחקן לוקח חלק באותו זמן נתון. ברגע שהפרויקט תם –  גם שומר הראש מסיים את תפקידו.
המאבטחים הישראלים
מי שמככבים בענף, אלו המאבטחים הישראלים בוגרי יחידות האבטחה השונות בארץ. כאשר במרוצת השנים הוקמו עשרות חברות אבטחה בינלאומיות ע”י יוצאי יחידות האבטחה בארץ.   
במערכת הביטחון בישראל פועלות מספר יחידות אבטחה. המפורסמת שבהם היא ה’יחידה הממלכתית לאבטחת אישים ומשלחות’ המוכרת כ’יחידה 730′, השייכת לאגף האבטחה של שירות הביטחון הכללי. בנוסף, כפופה אליה ‘יחידת מגן’ האחראית על אבטחת שרי ממשלת ישראל ואישים נוספים שאינם סמלי שלטון. בצה”ל פועלת היחידה המטכ”לית לאבטחת בכירים. בתהליך הקבלה ליחידות הכפופות לשב”כ, נדרשים המועמדים לעבור קורס הכשרה המכונה “קורס אחיד” במתקני השב”כ. למעשה מדובר בקורס של משרד הביטחון. זהו קורס מאתגר שנועד להכשיר את הבוגרים לעבודה באבטחת אישים ובאבטחת משימות, אנשים ומתקנים בעלי רגישות ביטחונית הקשורים למשרד הביטחון.
מעבר לרמת הקושי שמחכה למי שיהיה בקורס, האתגרים מתחילים למעשה עוד לפני הקורס עצמו. תנאי הקבלה והדרישות לקורס אינן כמו של שאר קורסי האבטחה ויש עדיפות ויתרון לבוגרי יחידות קרביות, בוגרי תפקידי קצונה ופיקוד ורמה אישית טובה. כמו כן ישנן דרישות בריאותיות של כושר שיא הכוללות ריצת ספרינט של 400 מטר בפחות מ-70 שניות, ריצה של 3,000 מטר בפחות מ-13 דקות, 12 עליות מתח, 16 מקבילים ומבחנים נוספים.
>> למגזין המלא – לחצו כאן
קורסי האבטחה של שירות הביטחון הכללי נחשבים ליוקרתיים במיוחד ול”תו תקן” בתחום, גם בישראל וגם בעולם. בוגריהם מבוקשים מאוד גם בקרב חברות האבטחה הפרטיות, וגם בקרב אנשי עסקים פרטיים ששוכרים את שירותיהם.

Read More

Post Comment