Loading Now

המסע המרתק של הרב יחיאל פרץ ועמותת שניר חרמון

המסע המרתק של הרב יחיאל פרץ ועמותת שניר חרמון

תחילתה של שליחות
“הכל התחיל בקצרין,” משחזר הרב פרץ, “כשהייתי אברך בכולל. במסגרת המלגה, התבקשתי לתרום לקהילה. בחרתי לטפל בנוער נושר.” מהר מאוד, מצא עצמו הרב פרץ מוקף בחבורה גדולה של צעירים מתמודדים.
יום אחד, הגיע אליו בחור מרקע משפחתי מכובד, לבוש במותגים יוקרתיים. “זה היה הרגע שהבנתי שיש כאן צורך אמיתי,” מספר הרב.
הקמת הישיבה: אתגרים והתמודדויות
הדרך לא הייתה קלה. “פתאום הגיעו אלי בחורים עם מזוודות, שואלים ‘איפה הישיבה של הרב פרץ?'” הוא נזכר בחיוך. “לא היה לי מושג מה לעשות איתם.”
בתוך זמן קצר, מצא עצמו הרב פרץ מארח 17 בחורים בביתו הפרטי. “הם ישנו בסלון, בחדר של הבנות. זה לא היה פשוט,” הוא מודה. “אשתי ואני דאגנו להם סביב השעון – אוכל, לינה, הכל.”
צמיחה והתרחבות
מה שהתחיל עם ארבעה בחורים, הפך תוך 25 שנה לעמותה המטפלת במאתיים בחורים. “אני לא מרגיש שאני בניתי,” אומר הרב בענווה. “הקדוש ברוך הוא בנה, אני רק שליח. יש מאה אנשי צוות שותפים לדרך.”
מסגרות מגוונות לצרכים שונים
כיום, עמותת שניר חרמון מפעילה מספר מסגרות:
ישיבת איתן חרמון: הישיבה המקורית, הקרובה ללבו של הרב פרץ. מכינה קדם-צבאית בבקעת הירדן: הוקמה מתוך צורך אמיתי, לבקשת בוגרים שהתגייסו. ישיבת משכן דוד: המכונה “היהלום שבכתר”. מיועדת לבחורים עם יראת שמיים, ללא טלפונים חכמים. ישיבה לחסידי ברסלב: מסגרת נוספת המותאמת לצרכים ייחודיים של חסידי ברסלב.
גישה חינוכית ייחודית
הרב פרץ מדגיש את הגישה הייחודית של העמותה:
“התלמיד במרכז”: “אנחנו עובדים בשביל התלמידים. זה המוטו בכל המוסדות שלנו,” מדגיש הרב. אותנטיות ופתיחות: “אנחנו מעודדים את הבחורים להיות אמיתיים עם עצמם. לשאול שאלות, לדבר על ספקות, הכל בצורה מכובדת.” סביבה ללא לחץ חברתי: “אין כאן ‘מה יגידו’. אנחנו מעודדים את הבחורים להיות עצמם, ללא מסכות.”
התמודדות עם אתגרי הדור
איסור על טלפונים חכמים: “ראיתי שהבחורים שקועים בטלפונים. החלטנו להוציא אותם, למרות החששות. התוצאות היו מדהימות – הבחורים סוף סוף התחילו לדבר זה עם זה.” שילוב לימודי קודש ומקצוע: במשכן דוד, לומדים הבחורים לימודי קודש בבוקר ומקצוע בצהריים, כמו חשמל, ריתוך, או מחשבים. פעילויות ייחודיות: רכיבה על סוסים, הכשרה ימית הכוללת רישיון שיט.
אתגרים ומחלוקות
הרב פרץ אינו מתעלם מהאתגרים והמחלוקות סביב פעילות העמותה:
חוסר לגיטימציה: “אין לגיטימציה רשמית ללימודים שמובילים לגיוס לצבא בקרב הציבור החרדי,” מודה הרב. הנחיית גדולי הדור: “אני לא עושה שום דבר בלי שאלת רב. פעלתי על פי הנחיות מרן הרב עובדיה יוסף זצ”ל.” גישה מאוזנת: “מי שלא הולך לצבא ולא יושב בישיבה ללמוד – שילך לצבא. זה ההיתר שקיבלנו.”
השפעה על החיילים החרדים
הרב פרץ, ששירת בעצמו בצבא, מספר על ההשפעה החיובית:
שמירה על זהות: “בחורים שנכנסו לצבא עם פאות וטלית קטן, יצאו אפילו יותר חזקים.” תמיכה מתמשכת: “אנחנו ממשיכים ללוות את הבוגרים גם במהלך השירות הצבאי.” שיפור בתנאי השירות: “היום יש מניינים, שיעורי תורה, אוכל כשר למהדרין. זה שינוי עצום מהתקופה שאני שירתתי.”
סיכום
“ראינו ניסים ונפלאות,” מסכם הרב פרץ בהתרגשות. “כל בחור שמצליח למצוא את דרכו הוא עולם ומלואו עבורנו. אנחנו ממשיכים בשליחותנו, מתוך אמונה ואהבת ישראל.”
עמותת שניר חרמון, בהנהגתו של הרב יחיאל פרץ, ממשיכה להאיר את דרכם של צעירים רבים, מתוך הבנה עמוקה לצורכיהם הייחודיים ומחויבות לערכי היהדות והחברה הישראלית. למרות האתגרים והמחלוקות, העמותה מהווה מודל ייחודי לשילוב בין עולם התורה לבין הכנה לחיים מלאים ומשמעותיים בחברה הישראלית.

Read More

Post Comment